Mennyire vagy elégedett az általad legsűrűbben használt fejlesztőeszközöd autocomplete és "goto definition" feature-eivel?

Címkék

Teljesen elégedett vagyok, bonyolult IDE-t használok (pl. Eclipse, Netbeans, XCode, PHPStorm, Android Studio, etc.)
31% (83 szavazat)
Teljesen elégedett vagyok, egyszerűbb pluginezhető GUI-s szövegszerkesztőt használok (pl. Sublime, AtomIO, VS Code, etc.)
7% (18 szavazat)
Teljesen elégedett vagyok, vimet használok
7% (20 szavazat)
Teljesen elégedett vagyok, emacs-ot használok
1% (3 szavazat)
Teljesen elégedett vagyok, egyéb konzolos szövegszerkesztőt használok
1% (2 szavazat)
Nem rossz, de lehetne jobb, bonyolult IDE-t használok (pl. Eclipse, Netbeans, XCode, PHPStorm, Android Studio, etc.)
14% (37 szavazat)
Nem rossz, de lehetne jobb, egyszerűbb pluginezhető GUI-s szövegszerkesztőt használok (pl. Sublime, AtomIO, VS Code, etc.)
6% (15 szavazat)
Nem rossz, de lehetne jobb, vimet használok
3% (7 szavazat)
Nem rossz, de lehetne jobb, emacs-ot használok
0% (1 szavazat)
Nem rossz, de lehetne jobb, egyéb konzolos szövegszerkesztőt használok
0% (1 szavazat)
Elégedetlen vagyok, bonyolult IDE-t használok (pl. Eclipse, Netbeans, XCode, PHPStorm, Android Studio, etc.)
2% (6 szavazat)
Elégedetlen vagyok / nem létezik ez a feature, egyszerűbb GUI-s szövegszerkesztőt használok (pl. Sublime, AtomIO, GEdit, etc.)
2% (5 szavazat)
Elégedetlen vagyok, vimet használok
0% (0 szavazat)
Elégedetlen vagyok, emacs-ot használok
0% (0 szavazat)
Elégedetlen vagyok / nem létezik ez a feature, egyéb konzolos szövegszerkesztőt használok (pl. nano, ed, ne, joe, mcedit, etc.)
2% (5 szavazat)
Nem vagyok programozó
25% (66 szavazat)
Összes szavazat: 269

Hozzászólások

Microsoft Dynamics AX 2012 R3 X++ fejlesztőkörnyezete - Ha nem lenne benne autocomplete az nagyobb segítség lenne. Konkrétan hátráltatja a munkát...

Vimet hasznalok, az autocomplete nem igenyem (konkretan idegesit). "Goto definition"-ra probaltam tobb megoldast (ctags, rtags) egyik se mukodott tokeletesen, mondjuk az ujabb C++-al az IDE-k is kuzdenek rendesen. Jelenleg az ag es a vim kereso funkcionalitasara, illetve a memoriamra tamaszkodok. Nekem ez igy megfelel, sokkal jobb mint a vim altal nyujtott fejlett szovegszerkesztesi funkciok nelkul elni, amit meg mai napig egyik IDE se tud meg csak megkozeliteni se.
--
:wq

Tudom de ezek a vim-modok (legalabbis amiket en probaltam) azok nagyon sekelyesek es kimerulnek a navigacios, illetve kereses/helyettesites megvalositasaban. Meg egyet se lattam ami tudna a regisztereket, a makrokat, azok visszajatszasat, stb., stb.
A vim nem a `hjkl` navigaciobol all.
--
:wq

"az autocomplete nem igenyem (konkretan idegesit)"

Én viszont meghalnék, ha mindent dokumentációból (vagy épp a forráskódban keresgéléssel) kellene előrántani. Mert az biztos, hogy fejből nem tudom az összes általam használt library összes osztályát/metódusát. Lehet velem van a baj?

Kulonbozoek vagyunk. En jobban szeretem gyorsan kikeresni egy osztaly vagy fuggveny dokumentaciojat az offline dokumentacio olvasoban mint barkobazni a nevekkel es talalgani, hogy vajon melyik mit csinal es milyen korulmenyek kozt terit vissza hibat.
Miota megszoktam, hogy igy dolgozok szinte egyaltalan nem hasznalok stack-overflow-t vagy googlet munka kozben, nincs szuksegem rajuk.
--
:wq

"En jobban szeretem gyorsan kikeresni egy osztaly vagy fuggveny dokumentaciojat az offline dokumentacio olvasoban mint barkobazni a nevekkel es talalgani, hogy vajon melyik mit csinal es milyen korulmenyek kozt terit vissza hibat."

Nalatod, ezek azok az infok, amiket egy normalis IDE-ben normalis kornyezetben megtalalsz. Google akkor jon kapora, amikor nem vili, hogy melyik osztaly vagy melyik lib kell neked...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

"mint barkobazni a nevekkel es talalgani, hogy vajon melyik mit csinal es milyen korulmenyek kozt terit vissza hibat."

????

Miért kellene ilyet? Erre való a kódba elhelyezett dokumentáció, jó IDE kódkiegészítéssel ezt mind megmondja neked helyben, tuti nem kell se tippelgetned, se külön doksiban keresgélned.

"ahol a többiek visszadobják a szar, érthetetlen kódot"

Lattam olyat, ahol az elso nehany "nem igaz hogy ezt se erted, te nem is tudsz programozni" utan nem mert senki nem approve-olni egy erosebb karakteru sracot a code review-n. Ha senki nem ertette mit csinal a kodja, akkor se. A fonoke se :D

Ha pl egy osztalynak egy olyan metodusat keresem aminek a nevere egyaltalan nem emlekszem akkor nem segit ha az osszes amit feldob jo le van dokumentalva.
En szeretem a doksit a doksiolvasoban olvasni, a kodot a szerkesztoben szerkeszteni, buildet a terminalba futtatni, a debuggerben debuggolni, nekem nem kenyelmes mindent egy helyrol, nem szeretem egy IDE vilagnezetehez igazitani magamat.

Annak, hogy igy dolgozok egy csomo elonye van:
* Fejlodik a memoriam, jobb kepem van a projekt strukturajarol.
* Miota nem az autocompletet gorgetem azt a fuggvenyt keresve ami a neve alapjan a legjobb match, melyebben beleastam magam pl. a standard-lib dokumentaciojaba, tudom a mellekhatasokat, egy csomo dolgot felfedeztem amit az autocomplete nem dob fel.
* Miota nem az IDE general nekem magikus projektet, fogalmam se leve hogy mi tortenik amikor megnyomom a szep nagy zold gombot, azota jol ismerem a build-system-eket, altalaban minden projekten en vagyok a build-system szaki.
* Miota nem az IDE-ben debuggolok gombokat nyomogatva megismertem jol a gdb-t es hasznalom a fejlett kepessegeit is.
* Ugy altalaban veve megszoktam, hogy probaljam mindig megerteni, hogy mi hogy mukodik a hattarben es miert csinalja azt amit csinal.

Nem mondom, hogy mindenki igy kene dolgozzon mint en de nekem megfelel es ugy latom nagyban segiti a fejlodesemet.
--
:wq

Mitől "bonyolult IDE" egy IDE?
A bonyolult az elég relatív fogalom. Nekem tök egyszerű, de öreganyámnak már biztos bonyolult. :)

azert "bonyolult" mert a szartol a raketaik minden benne van: pl megnyomod az F8-at es lebuildeli a projectet (nemkell kulon make-t futtatni egy masik terminalban), megnyomod az F9-et elinditja. van ertelmes belso debugger (egerrel tudsz torespontot allitani, valtozo erteket megnezni), refactor, code format, mindenfele okos kereso/replace. stbstb

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ettől IDE az IDE. Integrált fejlesztőkörnyezet, amiben a fejlesztés kb. minden lépését tudod vezérelni. Normálisnál még CI integráció is van, az IDE-t nem kell elhagynod, hogy akár kézzel indíts egy CI buildet. Hasonlóan, a bugtracker is integrálva van, nem kell elhagynod az IDE-t, hogy kezeld a hibakezelőt. Ettől integrált fejlesztőkörnyezet. Nem attól, hogy van benne syntax highlight meg inline help.

még nem botlottam olyan problémába, amihez kellett volna az IDE. Másrészt meg már használtam IDE-t (Delphi), de szerintem könnyebb lett volna az ablakelemeket programból paraméterezve megtervezni, mint egérrel tilitolizni.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

egy-ket eve belottem az emacs-ot hogy legyen benne autocomplete (irony-mode-al), mondvan hogy haladjak a korral... de ugy igazabol ha egyik naprol masikra megszunne, akkor se halnek bele. neha hasznos, amikor az ember kb tudja a fv nevet, de nem pontosan, akkor megsporol maganak egy internetes searcht/grept/akarmit. Meg ilyen java szeru nyelveknel/libeknel hasznos, ahol szeretnek ketKilometerHosszuMethodNeveketAdniMindenAlapvetoMuveletnekIs, hogy nem kell vegigpotyogni... de amugy meg csak elbutul ettol is az ember, ugyhogy en annyira nem szeretem.

I hate myself, because I'm not open-source.

Választani tudni kell. Az editoromban nincs autocomplete, az autómban pedig nincs start-stop. Élmény is használni mindkettőt!

Fura, hogy az IDEA nincs ott, a derivativjai meg igen.

... törölve

> Sol omnibus lucet.

A VS Code egy teljes értékű, sőt, következő generációs architektúrával rendelkező IDE

Pl.: a C++ supportot a Clang adja benne, Java supportot az Eclipse.

Már nem azért, de pont én tettem korábban ezt a megállapítást, hogy ez nem IDE, hanem kódszerkesztő.

De ha már így kijavítasz, én is kijavítalak, hiszen te szövegszerkesztőként hivatkoztál rá, ami megint egy más kategória, és annak tényleg sok az a 200 mega.

És szemantikailag igazad van. Tényleg nem IDE, és tényleg a saját szigorú kategóriájában nem lightweight. De a fejlesztőt ez simán lehet, hogy nem érdekli, mert ő fejlesztőeszközt keres, és a saját kis összehasonlításába simán beleszámolja az IDE-ket is. Ahogy én is tettem.

Ha igy nezzuk meg meg akar is allja a helyet a "lightweight".
Igazabol en itt nem ellened beszelek, hiszen ez a fejlesztok sajat reklamja a programorol, csupan arra akartam ravilagitani, hogy milyen ironikus (szamomra legalabbis) egy Elektron-appra a "lightweight" szot hasznalni.
--
:wq