HOVD 2015 - Kedvenc webböngésző

Címkék

arora, midori, qupzilla, rekonq, uzbl
1% (7 szavazat)
google chrome, chromium és leszármazottaik
37% (379 szavazat)
internet explorer, edge
2% (16 szavazat)
konqueror
0% (5 szavazat)
links, lynx, elinks, w3m
1% (10 szavazat)
mozilla firefox, iceweasel, icecat
50% (517 szavazat)
mozilla suite, seamonkey, iceape
1% (8 szavazat)
opera 12.xx
3% (28 szavazat)
opera 15+
2% (20 szavazat)
safari
4% (38 szavazat)
Összes szavazat: 1028

Hozzászólások

Nekem is a chrome lenne a kedvencem, ha nem pusztulna el sok nyitott tabtól (nem mértem ki, de saccra 100-200 körül megadja magát)*
Illetve ha induláskor nem töltené be az összes nyitott tabot (és nem kezdene el minden youtube tabon minden videó egyszerre szólni)

* igen, sok száz tab van egyszerre nyitva. Azért, mert nekem így kényelmes. Nem, nem fogom megváltoztatni a felhasználási szokásaimat, csak azért, hogy a chrome ne boruljon meg.

Nem tartok nyitva kismillio tabot. Emacsbol vezerlem a chromeot is, es emacsban vannak a bookmarkjaim. Ha egy adott ag erdekel, akkor megnyitok ra egy kulon chrome ablakot, igy nem zavar be a mar nyitva levo egyeb chrome ablakoknak. Ablakok kozt meg billentyu kombinacioval siman valtok. Sot, emacsban el is tudom oket nevezni, igy pl egy ", / hup RET" combo odavisz a hupos tabokat tartalmazo ablakra.

Szamomra attekinthetobb igy, mint a tree style tab. :)

--
|8]

Kipróbáltam.
Nem zavar, hogy bal oldalon mutatja a tabokat. Elméletileg még jó is lehetne, hogy fába szervezi.

Gyakorlatilag viszont baromira zavar, hogy nincs kis x a jobb felső sarokban a tab záráshoz (igen, van C-w), meg nincs kis plusz jel a jobb felső sarokban (C-t). Bal alsóban van, de az messze. És az opciókban nem találtam olyan lehetőséget, hogy fentre kerüljön. Még a tabok sorrendjének megfordítása se tette a gombokat felülre :-(

Emellett csak az nem tetszik, hogy A-ból megnyitott B és C szintjére C után kerül a B-ből megnyitott Z is, ahelyett, hogy ott egy új ág keletkezne.

Nem tökéletes, de egyelőre elvagyok vele.

Egyébként beállítható, hogy hol legyenek a tabok, akár fentre is teheted (de nem tudom, akkor hogyan viselkedik, nem próbáltam ki)

"nincs kis x a jobb felső sarokban a tab záráshoz"

Miutan nincsenek fent tabok nem is tudom ez hol ferne el (mondjuk a cimsorban?), de az megvan, hogy az oldalt levo tabokon ott van a kis x a bezarashoz, ugye?

Ezt az ABCZ-t nem nagyon ertem, nalam igy nez ki:

  • A
    • B (A-bol nyitottam)
      • Z (B-bol nyitottam)
    • C (A-bol nyitottam)

Egész egyszerűen nekem az egér általában a képernyő felső felében vagy a jobb oldali felében szokott tartózkodni. Talán azért, mert jobb kezes vagyok.

A bal oldalon lévő kis x-ek, a bal oldalon alul lévő kis + jel mind annyira messze van a pointerem normális helyzetétől, hogy inkább billentyűkombinációval zárok és nyitok. De ehhez meg el kell eresztenem az egeret és jobb kézzel le kell nyomnom a ctrl billentyűt.

Egész egyszerűen mondva: a tabok elrendezése jobb, de nyitni/csukni őket több idő, több mozgás, több macera.

Nem tudom az ABCZ dolog milyen logika szerint működik, néha jónak (logikusan elvártnak) tűnik, néha nem.

"Talán azért, mert jobb kezes vagyok."

Pedig a bal felső sarok a legkönnyebben elérhető pont a képernyőn. Egyébként jobbkezesként nekem a bal oldal áll kézre (magam felé húzom a kezem ugye), Visual Studioban is utálom, hogy mindig át kell pakolni mindent a jobb oldalról, ha nincs rendesen beállítva...

Viszont a Tree Style Tabs áthúzható jobb oldalra is. (Tulajdonképp bárhova, csak alul/felül ugye a sima sáv jön be, csak akkor meg már minek :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Palemoon. Bár most épp Webpiratet használok.

☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Konqueror évek óta utolsó, pedig a ReKonqueror már nem volt rossz. Az igazság az, hogy az emberek 90+%-a talán ha három böngészőt ismer, talán mobilon külön még annyit. Egyáltalán nem lehet kijelenteni, hogy valamelyik a legjobb, a legnépeszerűbb helyett is csak a letöbbet használtat mondanám. A pár évvel ezelőtti böngészőcsata is lecsengett, nyert a gógel a krómjával, köszönhetően annak, hogy a saját hirdetési felületeiken ingyen nyomták mindenhol, pedig egy bloatware kémprogram az egész. Pedig kb. Konqueror az alapja. A többiek plusz funkcióit meg sokan észre sem veszik/vennék, 'mera fészbuk amúgy is fut vele. A kettő említett meg jellemzi, hogy ma mennyire nem számít ha egy böngésző mondjuk a privacyra gyúr rá. Ott az Iron, már el is lett felejtve, pedigy króm volt, annak minden előnyével, kiszedve a gógel szemeteit.

☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Én sok éven át konqueror-t használtam, és a HOVD szavazáson is mindig rá szavaztam.

Aztán szép lassan egyre több weboldal vacakul jelent meg vagy nem működött ez-az.
Aztán amikor az van, hogy böngészel, valami nem megy, címsorból kimásolod a címet, másik böngészőben megnyitod és megy jól, és ez gyakran, akkor egy idő után már a másik böngészőből nem térsz vissza.

Pont nekem mondod, aki ugyanezt hangoztatja mindenhol ahol ez felmerül. Én itt a szavazás értelmetenségére utaltam, amit te is többször megemlítettél. No meg az érdekesebb, valódi 'versenyt' hozó dolgok nem az első háromban vannak, mert azt, ahogy te is mondtad már, fejből végig tudod sorolni bármelyik kategóriában.

☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Szerintem te és még néhányan túl komolyan vesztek egy karácsonyi mulatságot. Nincs ebben ennyi. Kicsit lazítani kéne. Nekem is vannak kedvenceim, amik egy-egy kategóriából kiesnek, vagy vannak komplett kategóriák, amik már bent sincsenek és számomra olyan értéktelen dolgok foglalják el a helyét, mint a szkriptnyelv stb.

Mégsem nyavalygok állandóan.

A szavazásnak (úgy, mint a többi HUP szavazásnak) sok értelme nincs. Ez egy fun. Aki ennél többet gondol bele, annak érdemes lenne újragondolnia.

A 22. és 23- helyért folyó, valódi versenyt hozó szavazások pedig ha őszinte akarok lenni, engem spec. nem érdekelnek.

--
trey @ gépház

Az elet ertelme: tlen. Akarsz meg barmirol vitatkozni? :-)

Viccet felreteve: ez nem egy kormanyvalasztas, bakker, akarmelyik gyoz ezen a nyamvadt szavazason, nem oszt, nem szoroz. Ez egy tajekoztato jellegu onkentes velemenynyilvanitasi lehetoseg, se tobb, se kevesebb. Pont ugyanolyan ertelmetlen egy ilyen szavazas ertelmen rugozni, mintha a kutyaszepsegversenyek ertelmen rugoznal, ertelme annak is pont ugyanennyi van, viszont a vegen legalabb osztanak plecsnit (bar, annak idejen a HUP is osztogatott, par OS szoftver buszken hordta is a magyar honlapjan). That's all, grab a popcorn and enjoy.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Csak halkan jegyzem meg, hogy gyűlölöm az összevont kategóriákat. Személy szerint az összeset megszüntetném. Elején úgy is volt. Pl:

Debian

Aztán valamelyik elkezdte, hogy legyen

Debian és leszármazottai

Utána valamelyik:

Debian, leszármazottai és forkjai

A másik rákontrázva:

Debian, leszármazottai, forkjai és LFS

- De az LFS az nem Debian leszármazott!
- Ok, de Linux! És nem fért be máshova

Ugyanez adatbázis-kezelővel és a többivel. Szerintem ez így vicc. Szóval szerintem a javaslatoknál le kéne szűrődnie, hogy mi az a 10 _egyéni_ jelölt, ami bekerül a TOP10-be. És nem, nem kell több 10-nél. Azért van a szavazások előtt a javaslati rész, hogy ott kialakuljon a _10-es döntő_.

--
trey @ gépház

"Szóval szerintem a javaslatoknál le kéne szűrődnie, hogy mi az a 10 _egyéni_ jelölt, ami bekerül a TOP10-be. És nem, nem kell több 10-nél. Azért van a szavazások előtt a javaslati rész, hogy ott kialakuljon a _10-es döntő_."

Az a baj, hogy elég nehezen átlátható a jelöltállítás. Pl.:
- foo
+ bar
-1
+1
+1

- foo
+ baz
+1

- quz
+ bar
+1

Ebből hogy hozod össze melyik kerül ki és melyik be?

Illetve visszatérő probléma, hogy a kategóriaállítás után nem lehet tudni, mik lesznek a kategóriák, azok csak a jelöltállítás során derülnek ki, ami befolyásolja, hogy adott kategóriába beleférhet-e adott jelölt. Aztán vagy az lesz, hogy adott jelölt több kategóriába is bekerül, vagy egyikbe se, és akkor hőbörgés van.

Firefox-ot használok napi szinten, de a kedvencem a QupZilla. A felülete isteni, de a sebessége lassú, de azért kedvenc marad.
---------------------------
Oszt jónapot!

Azt hittem, ez konnyu lesz, aztan rajottem, hogy mar tobb, mint 1 eve, hogy napi bongeszeshez Safarit hasznalok, csak munkahoz inditok Chromeot, es ezzel el is dolt, eletemben eloszor Safari :)

Mi az a használat, amihez ez tabozósdi kell? (Nálam 12 tabot lehet scrollozás nélkül megnyitni, de sosem szoktam ennyit nyitva hagyni, pl kivéve ha vásárolok valamit, de kb ennyi amikor sok tab van nyitva és azok a tabok sem igazán fontosak ugyanis hamar bezárom azokat, amiket kizártam a lehetséges befutó termékek közül)

Webfejlesztésre Chrome (sourcemap müködik, nem úgy mint FF), de böngészésre Firefox, a már fent említett TreeStyleTab miatt.

Az IE-nek annyi koze van az Edge-hez, mint az Opera 12-nek az ujabb verziokhoz.

Nincs kedvencem, csak olyan amit kevésbé utálok... Régen volt kedvenc, de mióta 2-3GB-t fogyaszt 10-15 nyitott tab, ha nyitva marad 6-8 órán át, azóta kiesett a pixisből. Mióta olcsó a hardver, megint divatba jött erőforrás pazarlóan fejleszteni.

Az a gond, hogy 2,5GB RAM befoglalásnál iszonyatosan belassul. Ha nem muszáj, akkor nincs gép restart, az egyetlen amit állandóan újra kell indítgatni az a foxi. Egyszer kinyitottam 30 tabot és úgy hagytam 4 napra. Szépen lineárisan növelte a befoglalást. Szerintem simán memória szivárgás. Próbáltam add-on-ok nélkül, hátha az egyik idézi elő, de nem segített. Miután Memory Fox-ot tettem fel, megjavult a helyzet és 1 GB körül normalizálódik. Tény, hogy a 8GB-t soha nem pakolta tele....

Persze hogy lineáris a mem foglalás. Nem fogja neked tudni lefoglalni előre, mert még azt se tudja mit fogsz te megnyitni. Nincs ezzel gond. Szerintem nyugodtan foglalhat 6 GB-ot is ha ez segít a user-nek, kit érdekel? Mindezt persze úgy értem, hogy ha akkor is jól megy, ha nincs annyi szabad mem.

Na mágegyszer: kinyitottam 30 tabot. foglalás ~0,6GB. Letettem tálcára, 4 napig hozzá se értem. Nem brózoltam, nem nyitottam semmit, ott se voltam a gépnél, csak a konstans 30 tab nyitva foxiban. Ilyen esetben az én nézetem szerint jól működő programnál nem kéne nőnie a memória befoglalásának. Ha saját céges szoftverünk ilyet csinál, akkor a PM szól a fejlesztőnek, hogy kezeljék a problémát.

Abban a 30 tab-ban millió javascript cucc fut. Ha statikus lapokról beszélnénk, azt mondom igazad van, nem szabad nőnie a böngésző mem foglaltságának. De az összegányolt javascript csodák azt csinálnak amit akarnak meghatározhatatlan módon meghatározhatatlan dolgoktól függően. Bármit betölthet bármilyen nagyságban bármikor stb.

Amíg le nem állították a fejlesztését addig az opera volt a kedvenc , kb natívan többet tudott ,mint a ff addonokkal telepakolva.
Maga a ff nem jött be igazán , túlságosan bugosnak találtam , de nemsokára váltottam Debianra , ahol már iceweaselt használtam , nem láttam szükségét annak , hogy lecseréljem az eredetire. Kellemes csalódás ért , gyakorlatilag visszakaptam a régi operás élményt , ff-al ellentétben nem találkoztam egy összeomlással sem , nincsenek beépített felesleges alkalmazások (pl hello) és gyorsabb is.
Telepítve van még a vivaldi (régi opera "utódja") és uzbl is , de azokat ritkábban nyitom meg.

Abban viszont már nem vagyok biztos , hogy a ff/iceweasel vonal nem fog-e megváltozni. Viszonylag egyértelmű , hogy egyre inkább a chromera hajaz az összes böngésző. Az új opera , vivaldi és edge már chrome alapon nyugszanak , következő lehet , hogy a ff motorváltás lesz , onnantól kezdve meg már nem lesz alternatíva.. webkit only.

Egyiket sem szeretem igazán, mindegyiknek van baja. :( Chrome-ot jelöltem, mert azt használom a legtöbbet, de Edge, Safari és Firefox is játszik.
--
http://naszta.hu

Egy "kicsit" elfogultan...

Mozilla Firefox FOREVER!

Mostanában nagy megelégedéssel használom a slimjetet, chrome alap, nagyon jól testreszabható, tabok is....gyors stb...

Utálom, hogy mindenre más jó.
Pedig nem vagyok utálkozós tipus.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol