Viselsz folyamatosan aktivitásmérőt (fitness / sleep tracker stb.)?

Címkék

Igen - Garmin *
1% (3 szavazat)
Igen - Fitbit *
2% (9 szavazat)
Igen - Jawbone *
0% (1 szavazat)
Igen - Nike *
0% (0 szavazat)
Igen - Microsoft *
0% (1 szavazat)
Igen - Overmax *
0% (0 szavazat)
Igen - Withings *
0% (1 szavazat)
Igen - Xiaomi *
4% (22 szavazat)
Igen - Misfit *
0% (0 szavazat)
Igen - LG *
0% (2 szavazat)
Igen - Sony *
0% (2 szavazat)
Igen - Samsung *
1% (5 szavazat)
Igen - Huawei *
0% (0 szavazat)
Igen - Polar *
0% (2 szavazat)
Igen - Egyéb (leírom)
2% (12 szavazat)
Nem.
76% (399 szavazat)
Uh?
13% (67 szavazat)
Összes szavazat: 526

Hozzászólások

Egyéb:
Mio Fuse. Úszás közben is mér és ígéret van a gyártótól a sleep tracking funkcióra is későbbi firmware-rel.

Moto360 tud bizonyos funkciókat, bár erre nem használom.

Fedora 22, Thinkpad x220

Napkozben van rajtam egy Apple Watch, ami szepen toltogeti fel a karikakat.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Nem, a Magyar - románt nem tudjátok online lehet majd nézni vhol?

őőő? minek is ehhez app? médiaklikk, élő adás, asszem flash-es.
szerk.: én ki szoktam tolni chromecasten a fullhds plazmára a tabot, ahol ha fullscreent nyomok olyan mintha rendes hdtv adásom lenne.
persze azóta feldobtam egy dvb-t szobaantennát, de poén volt így nézni.

--
arch,debian,openelec,android

Nekem pont az ottani helyzet tűnik olyannak ami visszaél az NFL piaci helyzetével.
Az M4 közvetítés esetében pedig azért sem helyes 'hülyemagyarozni', mert az UEFA országonként adja el a közvetítési jogokat, így az MTV csak úgy kaphat közvetítési jogot, ha nem streamel külföldre, az ugyanis erősen séretné az ottani közvetítők érdekeit.
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2016_broadcasting_rights

_______Peter
I am a stone. I do not move.

Akkor az UEFÁ-nak kellene kicsit felnőnie a valósághoz. Országonkénti jogok helyett nyelvenkénti jogot adni. Magyarán az MTV közvetithet _magyarul_, a többiek meg angolul, németül, franciául meg ahogy akarnak. Az online streaming korában országhatárok mentén meghúzni a közvetítési határokat, hát, elég béna dolog...
Vagy még több értelme lenne nézőszámra eladni a jogot. X megveszi tízezer emberre, y százezerre, Z meg hárommillióra. A kvóta megtelésekor újabb kapcsolat nem épül fel, ennyi.

Ave, Saabi.

Nem mondtam, hogy nem, csak jeleztem, hogy bár viccesen hangzik, de van ilyen gyakorlat. Még azt se mondom, hogy nem értem meg, hogy azt akarják, hogy menj ki. /bár itthon foci ügyben pont a másik felét tudnám elképzelni: otthon lehet nézni tévén, lezárni az ösvényt lehet a kerti csaptól a grillig, törni a saját nappalit, gyújtogatni is a saját kocsit, ha mindenképp szükség van önkifejezésre.../

Azt is tudom, hogy így adják el a jogokat, de mondjuk ezt speciel elég visszamaradottnak tartom (bár ebben a konkrét témában mondjuk pont nem mozgat, nézze, akit kényszerítenek rá...)

Uh?
Első néhány pillanatban azt hittem, hogy radioaktivitásmérőre gondol a szerző. Nem is értettem, miért kellene ilyet viselnie bárkinek is, aki nem atombombákat fejleszt vagy atomerőműben dolgozik - vagy fordítva (atomerőművet fejleszt és atombombában dolgozik).

Pebble-n a steps-et probaltam egyszer-ketszer focin, de eleg irrealis eredmenyt adott.
Egyebkent nem, mert nem erdekel annyira, csak gondoltam ha mar ott a lehetoseg, akkor mindegy, hogy az oltozoben hagyom-e az orat vagy magamon. (ha kezilabdakapura jatszunk, akkor viszont leteszem, mert zavarna a kesztyu mellett)

--
Hi, welcome to Fight Club.
First of all, how did you hear about us?

Szerintem tul sokat mert. Kapus vagyok, de ha csak 3-3-azunk derekig ero kapura, ki szoktam jonni kicsit elorebb (tornateremben jatszunk felpalyan keresztbe, es annak kb. a feleig). Ha 8-10-en vagyunk, akkor egesz palyan focizunk kezilabdakapura, de akkor 1-1 rovid sprintet leszamitva nem futok. Akkor a kapuskesztyunel zavarna az ora, de derekig ero kapunal nem szamit, ott csak labbal vedhetek.

--
Hi, welcome to Fight Club.
First of all, how did you hear about us?

Aki használja, mondja el plz, hogy mire jó ez. Ösztönzőleg hat, hogy látod, hogy alig mozogsz valamit?

A pebble misfit app alvásmonitora és lépésszámlálója elég precíz. Előbbivel az alvásigényemet, utóbbival a melóbajárós útvonalaimat optimalizálom folyamatosan. A mozgásérzékelő miatt használok még egy aktív időszakban ébresztő app-ot is. Azt kell mondjam hogy pici odafigyeléssel (ez lehet az odafigyelés ténye magában is) javult az alvásminőségem. A lépésszámláló meg figyelmeztet ha nem gyalogolok naponta "eleget".

Szóval az alvásjavulás miatt jobban odafigyelek a gyalogláselégtelenségre is. Szóval igen -> engem ösztönöz.

- Követheted a napi mozgásod (lépésszám, megtett kilométer, felhasznált kalória). Mivel folyamatosan követheted, motiválhat a mozgásra. Napi célt állíthatsz be. A tunyulásra hajlamosaknak, vagy jobb eredményt elérni akaróknak ösztönző lehet.
- Követheted az alvásod. Figyeli az alvás mélységét, arról grafikont rajzol. Összesíti, hogy mennyit töltöttél mélyalvásban. Rezgéssel ébreszthet. Beállíthatsz egy intervallumot, amin belül az alvás mélységétől függően akkor ébreszt, amikor az optimális.
- A fentiekből grafikonokat, adatokat kapsz.
- A telefonod képes a hívás, SMS, levelek érkezésének jelzését továbbítani az eszközre. Az a beállított módon rezeg, illetve konfigurálható fényjelzést ad. Ugyanígy appokra - Viber, Facebook, Twitter stb. - is beállítható.
- Van, amelyik egy töltéssel akár 30 napig elmegy, offline is működik (gyűjti az adatot és szinkronizálja a telefonnal, ha az hatókörébe kerül), vízálló és pehelykönnyű.

Hogy van-e valami gyakorlati haszna? Attól függ:

Jártál már úgy sokszor, hogy a telefonod az egyik szobában volt és nem hallottad, hogy csörög? Volt már úgy, hogy szerettél volna értesülni egy hívás, üzenet érkezéséről úgy, hogy ne zavarjon mást (pl. éjjeli ügyeletben telefonhívás)? Vagy nem akarsz prosztó lenni az edzőteremben, hogy mindenhova a telefont cipeled, de egy hívásról értesülnöd KELL (készenlétben vagy)?

Ha ezek közül valamelyik volt már, akkor esélyes, hogy tudnál egy ilyen eszközt _valamire_ használni.

Mivel ezek "fitness tracker", "fitness band" néven futnak, nyilván nem pamlagkrumpik a célközönség, hanem inkább az aktív életet élők.

--
trey @ gépház

"Figyeli az alvás mélységét, arról grafikont rajzol. Összesíti, hogy mennyit töltöttél mélyalvásban."

Ezzel kapcsolatban eléggé szkeptikus vagyok. Az alvási fázisok leginkább az EEG alapján különíthetők el, plusz kellenek még kiegészítő mérések (EOG, vérnyomás). Kétlem, hogy erre lenne kütyü.

---
Science for fun...

Nyilván nem klinikai értelemben vett módon mér. Az alvás közbeni mozgásokat (gyorsulásmérő van benne) figyeli. Azokból egy algoritmussal számítja ki, hogy mikor kezdtél aludni, mennyire mélyen aludtál stb. Nem titkolják, hogy tévedhet is. Pl. ha egy órán át képes vagy teljesen mozdulatlanul tartani a csuklód, akkor érzékelheti azt úgy, hogy aludtál. Ekkor neked kell korrigálni a naplót.

Az egyik termék FAQ-ja:

http://help.fitbit.com/articles/en_US/Help_article/Sleep-tracking-FAQs

--
trey @ gépház

Köszönöm a részletes választ. Azt látom, hogy van erre igény, hiszen számos termék van ebben a kategóriában a piacon, csak azt nem tudtam, mire használják a vásárlók. Most már van egy képem.
Az is világos, hogy én nem tartozok a célközönség közé. Még leginkább a rezgéses ébresztés tetszik, de nálunk erre egy fokozatosan kivilágosodó napfénylámpa szolgál, ami az ébresztési idő előtt fél órával elkezd a hálószobában "felvirradni". Már a harmadikat nyűjük és nagyon hatásos, pihenten ébredek, stb. Ráadásul hétköznap magamtól, mindenféle ébresztés nélkül felébredek a szokásos időben. Egyedül akkor találnám ezt hasznosnak, ha időnként extrém korán kellene kelnem, de ilyen elég ritkán fordul elő.
Csaba

Engem erdekelne egy ilyen "kimeletes" ebreszto, de kizarolag ebresztooranak hasznalni szvsz egy poppet dragaka minosegibb eszkozok, foleg ugy, hogy nem tudom: bevalik-e nekem. Kerdes: az occso kinai masolatok ilyen teren (alvas monitoring) mennyivel lehetnek rosszabbak? Ha bejon, lehet kesobb valtanek minosegi cuccra, de nem akarok rogton egy halom penzt kiszorni egy kutyure csak azert, hogy a szekrenyben porosodjon.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ha nincs meg egy nap a 10k lépés (és nem sportoltam mást, amit az óra nem mér), akkor a következő nap bepótolom.
Ill. munkaidőben óránként szól, hogy nem mozogtam, olyankor járok egy kört. (workrave helyett tökéletes)
Ismerem magam, enélkül a napi 5k lépés sem lenne meg, mert túlságosan bele szoktam merülni a munkába.

Biztos voltam benne, hogy 5% alatt lesz az igenek aranya (mielott ranyomtam volna, hogy lassam az eredmenyt), meglep, hogy sokaknak van en a kornyezetemben nemigen latok ilyesmit (es nekem sincs).

Persze. Este ha elértem az aznapi elért limitet, akkor sajnos nincs szex, és korán lefekszem. Ha nem értem el, akkor addig futok, amíg elérem. Akkor csak kattintok és jön egy taxi, ami hazavisz. Regisztráltam az NSA-nál is, önként küldöm nekik is, hogy ne kelljen feltörniük.

Akkor vagyok bajban, ha a napra előírt szívdobbanásaim és lélegzetvételeim túl korán elfogynak. Ilyenkor a test hűtésével és meditációs gyakorlattal lejjebb tudom vinni az anyagcserém. Ez nem egyszerű, de nekem megéri.

Van egy kínai vackom, telefonnal össze szoktam lőni aztán jól van. Sok mindenre nem használom. Aktívkodjon akinek hat anyja van :-)

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

edzeni kell, nem ilyen kutyukkel pavaskodni xD

Bár én nem "edzek" (mindent just4fun) de attol nekem is blokkol az agyam, amikor a tonnadonna meseli a kremes meg a kavenegycukorral kozott, hogy hanyat LEPETT az nap.

Aktivitastrekker. Erted. Johogy nem a pulzusat is aktivitasnak ertekeli.

Mindenesetre orulok ezeknek a kutyuknek, mert aki edz, sportol, az tud sajat fejlodest merni vele.

Egy kicsit felreerted, az alvastrekker nem aktivitasmero, hanem azt meri, hogy mennyi ideig alszol melyen. Ez azert lehet fontos, mert ha nem alszol eleget melyen, akkor lehet, hogy valtoztatnod kell valamin, peldaul meg kevesebb feny, mas matrac, mas agy, masik hajo. Ez hasznos akkor is, ha egyebkent nem vagy aktiv.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Te érted félre, simán van olyan, aki arra veri magát, hogy ma sokat mozgott, mert többet lépett, mint szokott.

Az más kérdés, hogy kmARC -- aki gondolom sportol normálisan -- képtelen felfogni, hogy tonnadonnának valószínű már az is változás, hogy 20 percnyivel többet sétált aznap, jó eséllyel az első lépés afelé, hogy csak donna legyen majd, tonna nélkül, és merészelte ezt megosztani az ismerőseivel...

A topic tárgya mindekttő. Este segít aludni, nappal számolja, mennyit mozogsz (biztos van olyan is, ami csak egyiket tudja)

A topicban hosszabban volt szó az alvásosról, de ebben a threadben konkrétan edzésről volt szó, meg arról, mikor valaki azzal dicsekszik ebédnél, hogy ma már lépett 4500-at, és ő ettől aktív.

nem konkretan aktivitasmeroben gondolkodom, hanem egy olyan (viselheto) kutyuben, ami tud intervallumokat (a'la Tabata) (is) merni. Tud valaki ilyet?

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Igen, a feleségem az aktivitásmérőm. Azonnal szól ha túl sokat alszok vagy ha nem csinálok valamit a ház körül..

Előfordul néha: pulzusmérő, ha edzeni megyek, vagy esetleg biciklizéshez, ha épp olyanom van.
A telefonom számolja a lépéseket, és az elég sokszor a zsebemben van.

De folyamatosan?

Nem-re szavazok. De amúgy a mobil EKG annak számít? Már nem azért, mert hordok, hanem mert kéne, csak nincs olyanom még...

--
openSUSE 13.1 x86_64

Olyan erdekes, hogy mindent merni akarunk, mindent szamszerusiteni, es akkor optimalizalunk meg teljesitmenyt novelunk, meg ....
Nem tudom, de szerintem a termeszet ennel sokkal ertelmesebb kepessegekkel ruhazott fel bennunket, amiket nem hasznalunk es lassankent csupa digitalis barmosagra csereljuk. Szerintem ez a valodi lustasag.

En pl. tokeletesen tudom, ogy mikor alszom jol, es mikor nem. Pontosan tudom, hogy mennyire vagyok fit, es hogy mennyit mozogtam / ettem / ultem egy nap. Nem, nem szamolom, csak figyelem a szervezetemet. Ennyi.

Ja GPS-t sem hasznalok, mert tudok tajekozodni. Es igy vgyok a legtobb eszkozzel. Van, amit hasznalok, de amit nem muszaj azt inkabb nem.

Igen, igen, de azert ha nem szuseges nem nezek az orara, es nem is hordok karorat. Igyekszem a nap allasabol a fenyekbol, a belso idoerzekelesembol tudni az idot. Nem baj, hogy van pontos idomores, amikor es ahol szukseges. Ugyanigy nem baj, hogy muszeresen lehet merni az alvasi periodosukat, stb. mondjuk egy orvosi kivizsgalashoz. Na de azert, ha nincs szukseg az alvaszavarok kivizsgalasara, akkor a szervezet elegendo pontossaggal megmondja, hogy mi a helyzet. Az alvaszavarok mogott pedig donto tobbsegeben eletviteli problemak allnak, tehat nem az ejszaka a problema, hanem a nappal. Ezt meg azert csak meg birjuk figyelni lepesszamlalas nelkul is. ;-)

A hasznosságuk nem abban áll szerintem, hogy halál pontosan megmondják, hogy mit csinálsz, hanem inkább abban, hogy közvetve rászorítanak arra, hogy mozogj többet, hogy feküdj le időben, hogy aludj annyit, amennyi egészséges.

Emellett van valami geek faktora is. Az ilyen elektronikus kacatokhoz valamennyire vonzódik az ember, még ha sok haszna nincs is.

BTW: én éppen tesztelek egyet, majd beszámolok arról, hogy mire jutottam vele. Én is kíváncsi vagyok arra, hogy van-e valami értelme. ;)

--
trey @ gépház

És mi a helyzet azzal, amit nem tudsz? Amikor a Waze úgy tervez utat, hogy a mások által jelentett, beállított dugókat, elzárásokat elkerüli? Ezt a tájékozódó képességed nem tudja. Vagy egy pulzusmérő edzés közben. Könnyen túlterhelheted magad például egy spinning biciklin, ha elkap a gépszíj. Ilyenkor egy pulzusmérő elég jól bír jönni. Ha szeretnél úgy felkelni, hogy az minél kisebb stresszel járjon, akkor nem egy hátrány, ha minél éberebb állapotodban jön egy finom jelzés, hogy ébresztő. Ezt egy vekker nem tudja.
Sarkított példák - én magam is bele tudnék kötni - de talán rávilágítnak, hogy a modern kütyüknek, bizbaszoknak és izéknek többnyire megvan a maga célja és értelme. Más kérdés, hogy ezt sokan nem látják, de arról nem a bigyó tehet...

Ave, Saabi.

Igen, vannak hasznos funkciok, de az osszkep azert a lustulas fele vezet. Tudom, hogy tulporgetett vilagot elunk, es modnjuk az utvonal optimalizalas segithet, hogy elkeruld a dugot, de azert rengeteg tapasztalati informacionk is van a dugokrol (Waze nelkul is), es hat ha meg pont baleset volt, akkor meg van neha, hogy az ember ugy jart.
A pulzusmeronel azt gondolom, hogy sokat tudunk fektetni abba, hogy a testunket es a jelzeseit megertsuk, megfigyeljuk. Igen ismet csak a tulporgetett vilag. Valami teljesitmenyt, valami eredmenyt hasjszolunk, ahelyett, hogy jol ereznenk magunkat, betartanank a fokozatossagokat, stb. Mert hogy minderre mar nincs ido, csak az eredmeny kell, de azonnal.
Az ebredes az erdekes dolog. Nalam a kotetlen munkaidovel altalaban nincs kotelezo ebredesi ido, igy egy kicsit hagyhatom, hogy az ebredes valamelyest autonom dolog legyen.

Szoval bizots jo holmik, es tok jo a techniaki fejlodes, cseppet sem vetem meg az ujdonsagokat, csak amennyire lehet azert nem hagyatkozom eszkozokre. Kiegesziteskent jo, idonkent ellenorizni, vagy bizonyos specialis helyzetekben, de a mindennapokban nem torkeszem arra, hogy tele legyen veluk az eletem. Valahogy kontraproduktivnak erzem.

En sajnos hajlamos vagyok eltevedni, illetve szamomra fontos, hogy minel kevesebb gyaloglassal erjem el a celomat, igy szamomra kifejezetten aldas, hogy errefele halad a vilag.

Ami az aktivitasmerot illeti: nem biztos, hogy belulrol annyira jol meg tudja valaki itelni azt, hogy mi jo neki. Foleg, ha egy kover ember szanja ra magat arra, hogy sportolassal fog lefogyni, hajlamos lehet a ket veglet egyikebe esni (tulhajtja magat, mert zavarja a tulsulya, vagy ido elott leall, holott meg birna), es akar serules is lehet a vege.

En megtanultam valamit: ilyen temakban sosem szabad abbol kiindulni, hogy te mennyire ismered magad. Mas lehet, hogy kevesbe fogekony az ilyesmire, kevesbe ismeri a szervezete igenyeit, ala- vagy tulbecsuli azokat. Egy szemelyi edzot nem mindenki tud megfizetni, de az ilyen alkalmazasokkal legalabb a nagyon szelsoseges problemak lenyeshetok, ha nem is potol egy edzot.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

PulseOn pulzusmerot,bringazashoz.

A sleep trackert most próbálom elaltatni...
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Van a telefonomban egy valamikor bekapcsolt lépésszámláló.
Szóval egyéb.
- - - - - - - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....
300hsz feletti topicot nem olvasok.

off: tudtok ajánlani olcsó tracker-t, ami értesítőnek használható (hívás-sms-email, egyedi appok értesítéseire)...ha alvást figyel, és testre szabható az értesítés az plusz (regzés mintája-hossza)

Ilyet használók én is, így a hibáját is ismerem. Általában elég pontos. Azonban az olyan tevékenységeknél amikor nagyjából egy helyben állsz/ülsz, de sokat mozog a kezed (főzés, fúrás-faragás,…) elég sokat téved. Az apró mozdulatokat is lépésnek veszi, így a nap végén az eredmény elég nehezen értelmezhető.

A beállításai között van olyan, hogy nyakba akasztott viselési mód. Így már nagyon pontosan mér. A youtube-on van videó a karkötő megfaragására, hogy nyakláncra tud tenni. Illetve az aliexpress-en lehet készen is kapni ilyet (mi band necklace).

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Polar v800 - futáshoz, kerékpárhoz és mivel óraként is használom ... Alvás közben általában nincs rajtam, nulladik körben nagy jelentőséget nem tulajdonítok aktivitás mérésnek, bár gondolom a regenerálódási időbe beleszámít.

Canberra eurisys DOSICARD/E. X/gamma dozismero. Radioaktiv kornyezetben hasznalom csak.

Igen, Xiaomi Mi Band-et.
Azért vettem, hogy ez ébresszen, és akkor, amikor light sleepben vagyok, mert így könnyebb az ébredés, jobban indul a nap. Az esetek 90%-ában ez működik is.
Hab a tortán, hogy egész nap rajtam van, és így kb. 50 napig bírja egy feltöltéssel.

Én egy Pebble Time Steel + FitCat.
Nem reális a lépésszám, amit mond, de arányában jól össze lehet vetni, hogy mozogtam-e a nap, vagy sem.

Nagy Péter
www.ddo.hu

"arányában jól össze lehet vetni, hogy mozogtam-e a nap, vagy sem."
No offense, de szerintem a mozgás 140-es BPM felett kezdődik. Sose értettem azokat akik fitness band-et hordanak vagy akik kaloriabazis.hu-n beírják 2 óra sétának a sport rovatba, hogy elmentek a Tescoba bevásárolni. Múltkorában lemértem, hogy a sétatempóm 78-82 BPM körül alakul. Ez alig valamivel a napi alapjárati kalóriaszám felett van. Erre értelme se lenne aktivitásmérőt felvenni... Amikor mozogtam aznap, azt onnan tudom, hogy a pulzusmérő 700kcal/h felett mért, 150-es avg.BPM felett úgy, hogy a polóból csavarni lehet az izzadtságot. A cégben lépcsőzés a harmadikra az nem nagyon tesz hozzá. Esetleg ha SD/HD-s az ember és napi 10km/2000 lépcső a fejadagja. :)

Ezek az adatok leginkabb egyvalamit mondanak el: hogy a te szervezeted hogyan mukodik. Akinek alapjaraton (nyugalmi helyzetben) alacsonyabb a pulzusszama az atlagnal, az 150-nel valoszinuleg mar a szivet-tudejet kopi ki, marpedig az edzesnek nem arrol kell szolnia, hogy halalba erolteted a testedet es utana ket napig mozogni nem tudsz.

A masik, hogy az is nagyon alkat- es emberfuggo, hogy kinek mi a jo edzesi mod. Van aki egyebkent nem kover, csak elvezi a mozgast, de annyira azert nem, hogy par tiz kilometereket fusson. Van, akinek a futas tilos is, csak gyalogolhat, es peldaul egy nagyobb plaza bejarasa bizony eleg sok setat jelent.

Arrol nem is beszelek, hogy valahol el kell kezdeni. Ha rogton azzal kell inditani, hogy par oras kinzas, az a legerosebb motivaciot is le tudja lombozni, szerintem fontos a fokozatossag.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik