HOVD 2014 - Kedvenc e-mail kliens

Címkék

apple mail
5% (40 szavazat)
evolution
3% (23 szavazat)
kmail, kontact
3% (24 szavazat)
mutt, mutt-ng
5% (35 szavazat)
opera mail
1% (11 szavazat)
outlook
6% (47 szavazat)
pine, alpine
2% (12 szavazat)
sylpheed, sylpheed-claws, claws mail
3% (20 szavazat)
thunderbird, icedove, eudora
36% (279 szavazat)
webes levelező (pl. gmail)
36% (281 szavazat)
Összes szavazat: 772

Hozzászólások

Outlook + OWA + Exchange + WP integracio egyben. Ha mar muszaj visszamenni a kokorszakba es levelet hasznalni. Persze, szigoruan user oldalrol. Exchange Management Studio sebesseget inkabb ne firtassuk.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Mondjuk jó lenne ha a lync rögzített beszélgetéseit maga a lync is vissza tudná keresni, nem kellene hozzá egy másik kliens (pl. outlook). Illetve amit nagyon utálok benne, hogy by default rich textet küldözget, vagyis beillesztéskor mindig oda kell figyelni erre amire persze sokan nem képesek.

Mivel nem használok lync-et (sőt azt se tudom eszik-e vagy isszák), ez azt jelenti, hogy a lync rendelkezik beépített keresési funkcióval, tehát hogy mely "beszélgetésben" volt szó az EKOP-1.2.25-ről *és* szerepelt benne a Zahemszky? Szuper, milyen oprendszerek alatt (milyen licenccel) érhető el, és ha ismerem egy ember lync-azonosítóját (van ilyen, vagy hogy címzek meg valakit), akkor hogyan kezdhetek vele lync-beszélgetést?

Nálunk nincsenek linuxos workstationök, innentől kezdve nem nagyon érint a probléma. A hozzászólásomban egyébként sem írtam olyat, hogy a Lync globálisan le tudja váltani az emailt, mint technológiát.

A Lync támogatja az összes releváns desktop és mobil platformot: Windows, OS X, Android, iPad/iPhone, Windows Phone.

Bármit, ami nem egy sokszázéves intézmény (Posta) mintájára hoztak létre és nem lehet csak úgy hitelesítetlenül, névtelenül bedobálni büntetlenül minden szemetet.

Egyébként meg email + visszakereshetőség -> rotfl.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ahol kell, ott lehet hitelesített levelezést csinálni (az hogy tt se csinálják, ahol kellene, ez nem az e-mail hibája). Ahol kell, ott lehet visszakeresni a leveleket (ilyen szempontból nézve vannak jobb és rosszabb webmail környezetek, és jobb és rosszabb kliensek).

A "bármi" pedig kissé kevéssé kézzelfogható - azaz korábban gelei kolléga legalább adott valami konkrétumot, de te egyelőre fröcsögsz. Szóval türelmesen újra megkérdem: kapunk valami alternatívát is, vagy csak ez-így-szar?

Könnyebben visszakeresek évtizeddel ezelőtti dolgokat is a levelezőben, mint a lyncben, ami külső program nélkül a kilépésig tartja meg az előzményeket. A levelezőmben megtalálom az összes levelemet, amit meg akartam tartani, függetlenül attól, hogy mikor és milyen klienssel írtam/fogadtam, könnyedén tudtam archiválni a ~20 éves levelezésemet is. Keresni meg természetesen bármely szabad szöveges keresővel lehet benne (a különféle mail encodingok ugyan bonyolítják az életet, de egy normális mailkliensnek az se probléma.

Ha az általad nem elavultnak nevezett rendszer tudni fog a 20 éves cuccaidban is keresni, akkor visszatérhetünk a kérdésre.

> a lyncben, ami külső program nélkül a kilépésig tartja meg az előzményeket

Ez így kérem tévedés, a Lync olyannyira menti az üzeneteket, hogy még OWA-ból is látom otthon.

szerk: vagy hát attól függ, külső programnak számít-e a Lync működéséhez egyébként szükséges Lync Server.

Nem tudok egy lync beszélgetésből max 2 kattintásból eljutni az adott partnerrel folytatott beszélgetés előzményeire -> nincs eléggé integrálva. :) Az ideális az lenne ha betöltené úgy, ahogy mondjuk a skype. (Btw. azt olvastam a lync le lesz cserélve valami skype enterprise editionre, kíváncsi leszek.)

és álljon itt is, hogy hiányzik az entourage!

(x) webes: zimbra
Szutyok bloated webapp, de attól még kényelmes...

KMail lenne, ha az akonadi-ra váltás óta nem lenne rohadt megbízhatatlan. Azt használom a kde integráltság miatt (meg hogy jelentsem a bugokat :) ), de nem tudom ajánlani.

Jó öreg mutt.
Bár ma már jelentős hányadban K-9 Mail telefonról és tabletről.