Ha olcsó Android/Linux SBC akkor...

Címkék

Raspberry Pi
40% (85 szavazat)
MK802 és klónjai
7% (16 szavazat)
VIA APC
4% (9 szavazat)
Cotton Candy
1% (2 szavazat)
FriendlyArm MINI2440
0% (0 szavazat)
OlinuXino-Maxi
1% (2 szavazat)
IPPEA
2% (4 szavazat)
Megvárom Ouya-t
12% (26 szavazat)
Inkább valami x86 kéne
29% (62 szavazat)
Inkább valami PPC kéne
4% (9 szavazat)
Összes szavazat: 215

Hozzászólások

Miert csak az Ouya-nal van, hogy "Megvarom"?

/sza2

Nem tudok más 100USD körüli lapról, ami 2013Q1-ben jönne ki. Az összes többi versenyző előrendelhető/megvásárolható vagy épp kívánságlista kategória. Ha tudsz ilyet, írd le, mert érdekelnek az alternatívák.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

még az ODROID-X belefért volna a 4 magjával 130 dollárért. az is ócsó ( leszámítva, hogy 30 dolcsiért már táblát árulnak érintőkijelzővel, de hát az olyan is )

lazán kapcsolódik (nem tudom, volt-e): http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTE0MDA
hátha nem csak linux, de más oprendszerek is használhatóan futtathatók lesznek armon ( bsd, hurd stb )

----
Puppy linux felhasználó

Jövő héten érkezik az első RPi-m, majd 1-2 hétre rá a második. De túllelkesedtem a dolgot. Gondoltam felkészülök megfelelő XBMC változattal, USB eszközökkel, de kissé sokkot kaptam, mikor olvasom, hogy 100mA-t (sem) lehet levenni az USB-ről, és komoly feszültség-esési problémák is vannak. Azért reméltem, hogy egy vezeték nélküli mini billentyűzet (bluetooth?) és egy WiFi el bír róla menni. Hát nem :( RPi ellenőrzött eszközök listája

A kínaiak jóval előrébb járnak az ARM/MIPS projektben. Az RPi-nél: RPi alapgép (+ izmos USB táp) + powered USB HUB + ház + memóriakártya + kábelek. Az táp azért zárójeles, mert a kötelező (!) powered USB 2.0 HUB el tudja látni. Mit kapunk ezért? 700MHz, 128/192MB memóriát (a 256MB osztozik a videóval). Mit adnak mondjuk a kínaiak? "1,5 GHz-en ketyegő AllWinner A10 SoC és 512 MB RAM [...] 4 GB-nyi memóriája microSD kártyával szabadon bővíthető, ezen kívül rendelkezik normál méretű és mico USB 2.0 porttal is" (MK802)

De igen. Gondolom az én blogomon olvasta a 100mA-es problémát. Nálam ez csak azért volt gond, mert hosszú távon meg akarok szabadulni a hubtól. Bár a komoly feszültségesés így is megvan (0.5V), lehetnek rá érzékeny hubok. Az enyém pl szerintem érzékeny rá. De az is lehet, hogy ha kevés a saját tápja, akkor usb-ről is próbál levenni.

Mi ez az IIPEA? A gugli nem adott ertelmes talalatot.

Raspberryre gondolom azok szavaztak ily sokan, akik meg nem probaltak :))