Munkaadóként befolyásolja döntésedet leendő alkalmazottad HUP-os regisztrációja?

Címkék

Igen, pozitívan, függetlenül az illető tevékenységétől.
3% (22 szavazat)
Igen, negatívan, függetlenül az illető tevékenységétől.
2% (15 szavazat)
Igen, de függ az illető tevékenységétől.
12% (79 szavazat)
Nem.
13% (87 szavazat)
Nem vagyok munkáltató / Csak az eredmény érdekel.
69% (458 szavazat)
Összes szavazat: 661

Hozzászólások

Aki tevékenységtől függetlenül negatívan ítéli meg a HUP regisztrációt, az saját magát is ki fogja rúgni?

Nem feltétlen. Munkaadóként lehet, hogy sok ideje van HUP-ozni, szeret is. Nincs ezzel semmi baj, mert a HUP jó. Kiváló időtöltés, szórakozás, meg úgy általában is jó. Persze ettől még mint munkaadót, zavarhatja, hogy az alkalmazott munkaidőben HUPákol. Mivel a HUP jó időtöltés, ahelyett, hogy dolgozna, ezzel foglalkozik. Neki, munkaadóként ez meg nem bolt. :) De ettől neki miért kéne magát kirúgnia? :D

--
trey @ gépház

A munkaadonak nem az a dolga, hogy ERTELMES munkaval kosse le az alkalmazottat, hanem hogy munkat adjon neki ( tobbnyire ). Ha ez nem tetszik a munkavallalonak akkor le is ut, fel is ut ....
Nem lehet allandoan erdekes projekteken dolgozni, neha vannak monoton feladatok is amit el kell vegezni, vegul is a fizetest nem azert osztjak mert hudef*sza dolgokat csinalnak, hanem azert mert dolgoznak.

Nem minden munkáltató látja be azt, hogy ez lehet hasznos időtöltés is. Én pl. nemrég kötöttem itt egy ~ 4 mikulásos üzletet az egyik HUPákolóval a munkáltatóm számára, ami egy ártatlan fórumbeszélgetésből indult... Valahol értik, hogy ennek haszna is lehet.

--
trey @ gépház

"Egybol elhetobb is lenne a hup, ha a (t)rollerek kicsi dinobucijaban is leesne, hogy a netto kotekedes/arcoskodas nem ilyen..."

+1

----------
Az Örömtündér minden évben ellátogat a Földre és akit megérint a pálcájával az Boldog lesz! De esetleg az is megtörténhet, hogy kiveri belőled még a sz*rt is... (by radcsong)

3-4 szerver egyidejű frissítése/bütykölése valamint a rendszer valósidejű figyelése közben is lehet HUPot olvasni, ahonnan jönnek a jó ötletek a munka egyszerűbbé, gyorsabbá tételére. Ez kiadja a HUPozás idejét.

Volt egy kérdés anno, hogy miért kevés a javítási munkalapjaim száma. Épp a levelezési szolgáltatás reload parancsa volt az egyik munkaablakomban. Kijavítottam stopra és feltettem a kérdést, hogy üssek-e entert a munkalapok számának növelése érdekében ;)

Vagy amikor egy féregvírusról itt olvastam akkor, amikor még épp hogy elkezdett terjedni és a mellékletekben taccsra tettem az exe fájlok továbbítását. Ismerős egy töredéknyi méretű cégnél nagyságrendnyivel nagyobbat szívott akkor.

Szerintem a hup jó fórum arra, hogy az ember az IT egyik szeletével kapcsolatban naprakész lehessen, figyeljen a változásokra, kérdéseket tehessen fel, mások kérdéseiből/válaszaiból tanuljon.

Persze lehet teljesen máshogy is időt tölteni, én mindenesetre ha olyan pozícióra keresnék jelöltet, akinél úgy gondolom, a hup releváns információkat tartalmaz, örülnék neki, ha az ember ezt az oldalt is aktívan használná.

Más pozícióra viszont lehet, hogy egyáltalán nem járna semmi előnnyel.

Nekem volt már olyan felvételi tesztem (nem programozó vagy rendszergazda pozícióra), ahol megkérdezték, hogy milyen szakmai fórumokból önképzem magam, és pl. a hup egy pozitívan értékelt válasz volt (bár szerintem az adott pozícióhoz kapcsolódóan semmi releváns nincs a hupon).

G

Szavazástipp: Munkavállalóként befolyásolja döntésedet a leendő munkatársak HUP-os regisztrációja?

ezt pcforumos verzioban is dobjuk fel :D)

Ezt nem ertem, mi koze a HUP regisztracionak az ember munkajahoz? Azert majdnem tuti, hogy talalni egy site-ot legalabb minden (foleg IT vagy hasonlo szakma eseten) ahova egy adott ember regisztralva van, akkor ez mind problema? Vagy mi a celja a szavasnak, annak felmerese, hogy a HUP regisztracio az a tobbihez kepest szelsosegesen jo avagy rossz pontnak minosul? A www.hogyangyujtottamfelamelohelyemet.hu oldalon valo regisztracio viszont nem is problemas? :)

szerintem nem a regisztracio tenye a mervado, mert honnan is lehetne tudni, hogy pl. az xyabbdcde kit takar, hanem inkabb az, hogy ha elmegy troll tamas az interjura, es a leendo munkaltato felismeri (a hup-os megnyilvanulasai alapjan), hogy ez egy kotekedo pocs, aki ugyis csak bomlasztana a csapatot, akkor annak bizony van koze a munkajahoz.

Amennyi flame volt (es lesz is) meg itt, nem csodalnam, ha mindenkinek meglenne az a potencialis leendo munkaadoja, aki a hup-os osszezordulesek miatt nem venne fel (minden mas qualitytol, skilltol, ... fuggetlenul)...

Deutsch: Ki a fasz az a Thomas Melia?

na most engedd meg, hogy elmagyarazzam ismet (mert ismetles a tudas anyja) neked (es mert lathatoan olyan jo kepessegu gyerek vagy, aki huszadjara sem ert meg valamit), hogy nem az volt a problema, hogy a spamek szamat nem csokkenti, hanem az, hogy fals pozitiv hibat okozhat ez a beallitas. Egy citromail kaliberu ingyenes emailnel ez ugye kit erdekel, de ha valaki uzleti levelezest folytat (magyarazza mar el valaki ennek a kis tehetsegesnek...), akkor ott ez szempont. Erted mar? Dehogy erted, ... hogy is erthetned....

Deutsch: Ki a fasz az a Thomas Melia?

De ez kb ugyanolyan, mint amikor atmegyek a haverhoz iszogatni, aztan esetleg nyomdafesteket nem turo modon is folyhat a beszelgetes, stb. Most ez alapjan akkor ne vegyenek fel? Mi koze egy munkaadonak ahhoz, hogy szabadidos tevekenysegeim kozben mikent kommunikalok masokkal, ha az nem hozhato kapcsolatba a munkahelyemmel? Ilyen elven tenyleg kiserjen mar par magannyomozo mindig, ki tudja, nem karomkodok-e, ha a WC-n elfogy a papir, pont a legrosszabb pillanatban pl :)

Valoban, a karomkodas csak egy pelda volt. Arrol van szo, hogy egy munkahely altalaban csapatjatek. Egy kozossegi forum, site, HUP, akarmi viszont nem feltetlen. Ezert gondolom, hogy hiba levonni kovetkezteteseket ilyen dolgok alapjan. No persze, nyilvan, aki a Facsen eppen azt ujsagolja, hogy pedofil, meg hasonlok, az azert enged kovetkeztetni valamire, de azert az alapjan sem kell elitelni senkit globalis szinten, hogy egy adott site-on mondjuk idiota stilusban kepes vitatkozni, mert esetleg teljesen maskeppen viselkedik egy masik kornyezetben. Sot, egy normalis ember imho pont arrol ismerszik meg, hogy kepes erzeseit/indulatait kordaban tartani az adott helyzettol fuggoen: lehet mintadolgozo/kivalo csapatjatekos, amde ugy erzi, hogy adott forumon annak jellege miatt megengedheto a kotetlenebb viselkedes. Persze abban igazad van, hogy az extremitasok fele sem kell elmenni, ha "tenyleg tul hulye" az mar gyanus mindenkeppen.

Ertelek, de ne felejtsd el, hogy (hagyjuk most a skizofreneket) az embernek nincs 2 ene. Ha pedig a leendo munkaltatod azt latja, hogy ugyan jo szagember vagy, de nem illesz be a mar meglevo csapatba, akkor bizony a 'no hire' a megfelelo a dontes szamara...

Deutsch: Ki a fasz az a Thomas Melia?

Ezzel akkor sem ertek egyet. Nyilvan - jobb esetben - nincs az embernek tobb enje, megis, maskeppen fog viselkedni adott szituaciokban. En pont azt mondanam, hogy pont az lenne a baj, ha ugyanugy viselkedne mindenhol (bar ekkor jobban meg lehetne itelni egy embert pl a munkavegzese kapcsan teljesen mas jellegu helyeken tanusitott magatartasa alapjan), egy normalis ember imho kepes szelektalni, hogy mit es hol lehet es mit nem. A peldad eleve azert rossz, mert azt irod, "de nem illesz bele a csapatba", ami viszont nem ertelemszeruen josolhato meg abbol, hogy hogy is viselkedsz egy teljesen mas jellegu tarsasagban. Eleve, vannak olyan helyek, ahol kifejezetten divat is a kotekedes, lasd pl linux-flame levlista - marcsak a neve alapjan is :) Es az jo. Ok, a HUP nem feltetlenul ez a kategoria (neha igen ...), de azert nem is olyan komoly a dolog: imho ha lenne olyan HUP szabalyzat, hogy minden comment megy a munkaltatodhoz+szuleidhez+gyerekeidhez, stb, akkor mintjart mes lenne a hangulat, akkor viszont tenyleg realisabban fel lehetne merni, ki az aki egy idiota ... Egy-egy szukebb kozossegnek meglehet a sajat hangulata, ami nem feltetlenul ertelmezheto minden esetben helyesen egy "kivulallo" szamara, es foleg nem kene belole globalisan velemenyt alkotni az adott szemelyrol.

159 ember van aki nem tud rákattintani az eredmények gombra (69%!)? :O:D
sly @ w3m.hu

Még szerencse, hogy a nicknevemből szinte lehetetlen kitalálni az igazit.
Oh wait...
----------------------------------------------------------
relaxen und watchen das blinkenlichten

Ugyan munkáltató nem vagyok, de amikor régebben nyelvi lektorra volt szükségem, külön örültem, hogy éppen a HUP-on találtam egyet (kkata). S bár szakmailag nem sokat tudtam róla, az volt a koncepcióm, hogy hasonló érdeklődéssel biztosan jobb munkakapcsolat fog kialakulni közöttünk, mint egyéb (informatika iránt egyáltalán nem érdeklődő, szintén ismeretlen) nyelvi lektorokkal. Nagyon bejött.

Régebben sokszor voltam hasonló döntéshelyzetben, mert az akkori munkáltatóm gyakran kért véleményt a hozzánk jelentkező munkavállalókról emberi, illetve szakmai szempontból. Itt nem a HUP-ság ténye, hanem a HUP-on való megnyilvánulások számítottak volna, ha lett volna bármilyen unix tapasztalattal, érdeklődéssel rendelkező jelentkező. Sajnos nem volt.

Azután például olvasás közben néha megjegyzek magamnak egy-egy nevet, főleg, ha érdekes, szimpatikus hangvételű, informatív kommenteket ír az illető (tudmisén, például lacos), és őket nagyobb eséllyel olvasom. Szerintem az itt megjelenő döntéshozók (munkaadók, leendő munkatársak) is gondolkodhatnak hasonlóképpen.

Arról nem is beszélve, hogy csuda tudja miféle bizniszek köttettek itt már: nemrég könyvelőt keresett valaki, aztán rakodómunkásra volt szükség, most meg bébiszitter kerestetik. Egy rendes HUP-pernek minimum követelmény, hogy tudjon a bébiszitter legalább shell scripteket írni, nemde. :)

Egy gyors utánanézést megér. Nem nagy cég, ahol vagyok, de eddig minden esetben, amikor döntéshelyzetben voltam, megkerestem az illetőt a hupon (és eddig ált. meg is találtam!). Persze gyors google a névre és a nickre szintén megy, de a hupot külön is megnézem. Plusz információt ad.

igazabol a valaszom nem korlatozodik a hupra. barmely szakami oldalon veghez vitt tevekenysegetol fugg. (trollokal nem szivesen dolgozom egyutt)

Adás - vétel - csere rovat:
15 kompetens hozzászólással, HUP-os account eladó :)))

Fun fact: a "Trolling is art." szöveg tulajdonképpen egy meme, már önmagában. Amúgy a trollkodás is a humor egy fajtája, és állítom, több mentális kapacitás szükséges egy jól kivitelezett trollkodáshoz*, mint pl. egy knock-knock joke-hoz.

*Trollkodás alatt nem azt értem, amikor valaki hülyeségekkel dobálózik egy fórumon. Vagyis kalozradio és társai szerintem _nem_ trollok. Csak elborította az agyukat a köd. Ez például humoros (még ha destruktív is): http://img.flamingeeks.com/2011/03/troll_jam.jpg

a trollkodás a humornak az a fajtája, amikor más baján kell röhögni. (nekem legalábbis eddig ez jött le. nem kezeljük a problémákat, hanem addig röhögünk rajtuk, amíg az illető sírva el nem szalad vagy jól vissza nem vág. nem tudnám eldönteni, melyik szörnyűbb.)
úgy humorosnak lenni, hogy ne bánts meg másokat, sokkal nehezebb.
az meg nem trollkodás.

persze nehéz meghúzni a határokat, hogy hol kezdődik a humor és hol végződik trollkodás, de ezt már az olvasóra bízom... :)

Egyébként én szeretek nickek mögé bújni. ^^ A linkedinen és failbookon is szűkszavú az infom és csak szakmai dolgokra korlátozódik. 20 év az információs szupersztrádán keményen megedzi az embert.

Ha valahova vinnem kell portfoliót oda CD-t viszek vagy webcímet küldök. És reménykedem, hogy nincsen ismerős ott. :D

--
GPLv3-as hozzászólás.

Én pl. a KFKI-ban.
Unix-ból 'finger'-rel megnéztem hogy a Japánban tartózkodó haver be van-e jelentkezve (igen, elértem a szervert!), és meghivtam egy 'talk'-ra. Mondhatnám chat-eltünk, de ezt mi akkor nem fogtuk fel. ;)
Volt még lokális decnet-ünk is, no meg gopher valahol Minnesotában, és ftp, és nem volt http...

Mi jön még? Last.fm kompatibilitás?