Szótár IPA jelek (fonetikus kiejtés) hogyan?

Szeretnék egy kis gondolati segítséget kérni.

A szótár oldalam angol magyar szótárához elkészítettem a fonetikus kiejtéseket (IPA).
A sztakihoz hasonlóan nem szerettem volna megoldani (+ funkció, hol jelenjenek meg az ipa jelek), mert a kereső felületem már így is bonyolultabb, mint előzőleg terveztem.

Így az IPA jeleket jelenleg megjelenítem direktben a szavak mellett. Így másolható marad a kiejtés, a mobil eszközöknél sem zavar be az egér kurzor hiánya (mint pl. tooltipes megoldásnál).
Viszont túl sok szöveg jelenik meg, túl kevés találat látható egyszerre. Tehát nem jelenik meg annyi szó, amennyit talán a látogatók görgetés nélkül szeretnének.
Íme:

További lehetőségek, amiken még gondolkodtam:

1. Hangszóró ikonra jelenjen meg csak a kiejtés. Itt a kétféle funkció keveredése miatt ezt nem használtam (kimondás / kiejtés kiírása):

2. Külön ikon a hangszóró ikon mellé amire kattintva megjelenne az előzőhöz hasonlóan a kiejtés. Valahogy túl soknak tűntek az ikonok:

Szerintetek melyik verzió inkább életképes? Illetve van-e egyéb ötlet? Vagy maradjon a mostani verzió?

Hozzászólások

eeee... legyel szives kephost, imageshack, flickr-t hasznalni... ezek a kepek tul nagyok. Nem mindenki nezi 25"-os kepernyon az oldalt 100MBites net mellett.
--


Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Egerpointerre felbukkano tooltipre gondoltal-e?

"Így az IPA jeleket jelenleg megjelenítem direktben a szavak mellett."

Az első képen a szavak alatt jeleníted meg, pedig lenne bőven hely mellettük is.

Az UK/US változatokat is lehet takarékosabban feltüntetni: pl. a Longman szótár (ami a Casio szótárgépemben van) úgy szokta, hogy / (brit kiejtés) $ (amerikai kiejtés) /, és az amerikai kiejtésben csak az eltérést jelöli.

Szerintem is mehet melle, es a magyar oszlopot meg kisebbre is lehetne venni, hogy jobban elferjen az angol jelentes a kiejtessel. A leghosszabb magyar kifejezes, amit latok, is csak kb. az oszlop felet foglalja el, ugyhogy valoszinuleg a legtobb kifejezesnek kevesebb is eleg, ha meg van valami extrem hosszu, azt lehet torni siman.

Hopp, csak most vettem észre, hogy nem elérhető megint.
Memória hiánnyal küszködök. Azt hittem elsőre már megoldottam. Úgy látom kénytelen leszek upgradelni a szervert.
Elvileg csak 30M-val ment fel a memória igény az IPA jelek miatt. Valójában úgy látom ez többet eszik. :-(

Köszönöm a hozzászólásokat.
Úgy látom sok embernek szúrja a szemét a sok jel. Így marad az +ikonos megoldás.

Már majdnem kész az ikonos megoldás.
Ha ikon lenne és arra kattintva jelenne meg ezek szerint Neked nem tetszik?

Ez gondolom globális megoldás lenne? Tehát 1 ikon valahol, és arra kattintva tűnne el és jelenne meg a kiejtés. Hova raknád fel az elrejtő ikont? Az állapot cookie-ban lerakva. Jól értem?

A nyelvvalaszto melle? Minden nyelvnel mas tooltippel mondjuk. De akar szoveges kep is lehetne, vagy Kiejtes/fonetika? szo es mellette checkbox.
Szerk: azert is gondoltam igy, mert ugye az oldal nyelve is hasonloan globalis beallitas, tehat nekem ott lenne ertelemszeru.

Az a baj, hogy ez szótár függő is. Jelenleg csak az angol szótárakra tervezem kiterjeszteni.

Viszont azóta nem volt panasz, hogy mást is zavarnak az IPA jelek.
Akik meg panaszkodtak, azok nem válaszoltak a kérdéseimre. Az is lehet, hogy rájöttek, hogy nem is annyira rossz ez a dolog. :-)

Egyelőre még mindig a memóriával küszködök, bár kaptam már több memóriát, de a cache vezérlőm valamiért nem működik rendesen fent a szerveren, csak localban. Bár most e miatt nem áll le a szerver, mert elég a memória. De jó lenne megoldani azért a gondot. :-)

Akkor csak alakul a molekula :)
Viszont ha ennyire "letkerdes" a memoria, lehet megis jobban jarnal valami hibrid megoldassal, mondjuk, hogy csak a pontos talalat (vagy valami alapjan a legrelevansabbak) kiejtese latszik alapbol, a tobbi keresesi eredmenynel pedig klikkelheto/elovarazsolhato lehetne (ajax? nem tudom mobilon mennyire mukodokepes).
Rakerestem pl a "flat" szora, es az elso oldalon csak maga a "flat" forditasai lathatoak, a kovetkezo oldalon meg a regularis kifejezesek hosszu sora, ami viszont igy sokkal hosszabb lista a kepernyon, gondolom a sok kiejtes miatt sokkal tobb memoriat is eszik. De konkret jo otletem most nincs erre, majd hatha melo kozben beugrik egy jo kis tanacs... :)
A ket kep:
http://img828.imageshack.us/img828/7950/kpernykponlinesztrangol.png
http://img810.imageshack.us/img810/7950/kpernykponlinesztrangol.png

Köszi szépen.
Közben megoldódott a memória probléma. A cachelést egy cache könyvtárral végeztem.
A cache a megadott legfelső méretét viszont nem tartotta tiszteletben a szerveren, csak localban működött. Mivel fent a szerveren ezt nem monitoroztam, így nem is láttam, hogy gond van vele.
Most viszont, hogy az 1 oldalra jutó találatok számát megemeltem + az IPA jeleket is kiraktam hamar felette az egész memóriát.

Most egy másik cache-t helyeztem üzembe ez jól működik. Tartja az irányelveket fent a szerveren is. :-)
Tehát elvileg feleslegesen rendeletem bővítést.
Viszont gyakorlatilag nem. Áthidalta azt az időszakot, amíg megtaláltam a probléma forrását. Valamint így már lesz lehetőségem a további dolgok kifejlesztésére is. :-)

OFF

A szotar amugy teljesen a Tied? A szoanyagot is Te szedted ossze? Engem erdekelnek nagyon az idegen nyelvek, es erdekelne hogyan keszul egy ilyen a gyakorlatban.

ON