NAS-ra firmware? Hogyan?

A címbeli eszköz (http://www.addonics.com/products/nas/nasu2.asp) gyári programjával nem vagyok megelégedve, igazából torrent-re szerettem volna használni, de a letöltés után nem seed-el és elég korlátozottak az egyéb beállítási lehetőségei is. Ezért kezdtem feltúrni a netet információk után. Találtam is, amik alapján úgy döntöttem, hogy szétszedem a kicsikét. Sajnos így a burkolatot egy helyen el kellett törni, mert ragasztva van.

Ennek az eszköznek is ugyanaz az alapja mint
http://www.omnima.co.uk/forums/index.php?showtopic=127&mode=linear ennek, meg
http://bifferos.bizhat.com/ ennek.
Az itt olvasott információk igen kecsegtetőek.

Ezen információk alapján elkészítettem a saját kábelemet, így már látom, hogy mi történik boot közben.
http://sites.google.com/site/bifferboard/Home/howto/making-your-own-con…
http://sites.google.com/site/bifferboard/Home/howto/connect-to-serial-c…

Sajnos az addonics által szállított LOADER32 nem tud linux kernelt betölteni ezért le kell cserélni amihez viszont JTAG kábelt kell készíteni.

http://www.ivankuten.com/system-on-chip-soc/rdc-r8610/
Itt található egy egyszerű JTAG kábel kapcsolási rajza, sajnos én nem tudok ez alapján nyákot készíteni, de a google most is kisegített.

http://www.holger-klabunde.de/projects/Xilinx.htm
Itt találtam egy változatot amihez van minden: nyákterv, beültetési rajz. Viszonylag egyszerű egy oldalas nyák.

A http://bifferos.bizhat.com/ által készített Bifferboard a saját Biffboot nevű betöltőjét használja ezt sajnos nem lehet letölteni (vagy csak én nem találtam meg), csak megvásárolni, pedig ez lenne a legjobb, mert ez lenne a legegyszerűbb.

A másik megoldás a Redboot http://ecos.sourceware.org/redboot/ amit az ember magának le tud fordítani itt http://www.ivankuten.com/system-on-chip-soc/rdc-r8610/ erről is van egy jó leírás.
A Redboot feltöltése után használható Slackware| Debian| Gentoo| OpenWrt kinek kinek tetszése szerint.

Most pedig a kérdésem, mert soha nem csináltam még ilyet, az általam talált http://www.holger-klabunde.de/projects/Xilinx.htm nyákterv alapján készített JTAG kábelt tényleg tudom-e majd használni az új betöltő feltöltésére.

Esetleg van-e valakinek ilyen Xilinx párhuzamos portos programozó kábele, vagy el tudja-e nekem készíteni valami baráti áron.

Vagy, ha valaki tud leírást adni, hogy minél kisebb költségvetéssel, hogyan lehet egy ilyen nyákot elkészíteni, akkor lehet megpróbálkozok vele.

A válaszokat előre is köszönöm.

Hozzászólások

Elektronikai alkatrészboltban veszel forrpontos próbapanelt, azon egyszerűen összedrótozhatod a JTAG interface-t.
Annyira nem bonyolult kapcsolás, hogy egy alkalom miatt külön nyákot kelljen gyártani hozzá. Nekem több JTAG interface-em is így van összetákolva és hiba nélkül működnek.