Vörös csillag Linux

Fórumok

mik vannak??!

Vörös Csillag Linux

LOL:D

Hozzászólások

Jaja, tavaly ősszel hoztam a faluba egy jobbos bácsinak zsírúj laptopot, egy Asust a K50IJ sorozatból. A bácsinak elkezdtem mondani, amikor megjött a gép, hogy kell rá ugye a vindóz, mert a gép oprendszer nélkül jött. Nézze, bekapcsolom, üres fekete képernyő lesz, fehér betűkkel. Ehhez képest hirtelen beugrott középre egy teljes képernyős vörös csillag, szép sárga hieroglifákkal:) Bácsi majdnem lefordult ijedtében a székről:)

---
Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

teljesen reális a történet. lehet, hogy kínai belső piacra szánták, majd mégis magyar piacra került. kicserélték a billentyűzetét magyarra, de a merevlemezt nem nézték meg.
vagy lehet, hogy az Asus kínai partnerénél gyártatott összes noti red flag linuxal jön ki a gyártósorról. így van rajta os. ahol ez követelmény ez már teljesítve van, gyárilag. utána az asus lokális leányvállalata rakhat még rá egy másik linuxot, vagy windowst ha arra van szükség. nem lesz több munka, mintha üres merevlemezes notebookra kellene rendszert rakniuk.

Valami ilyesmire gyanakodom én is, mert egyrészt semmilyen oprendszert nem adtak a géphez (bestbyte), tehát üresnek hitték (gyári csomagolással nem is volt baj), másfelől nem latin betűs volt a cucc, full kínai volt az egész.
Mindenesetre életem egyik legmaradandóbb pillanata volt látni a bácsi arckifejezését:)

---
Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Én is boltban vettem "oprendszer nélkül" Asus K50IN - sorozatú gépet, és Red Flag volt rajta. Ki akartam volna próbálni, de nem találtam meg sehol, hogy mi lenne a jelszó hozzá. Sajnos karakteres felülettel indult el (kínai írásjelekkel), úgyhogy a red flages login screent sem láttam.

igazából ez nem hír, az viszont gyermekien bájos, ahogyan az öreg Tux ilyen szépen mosolyog egy ak47-el a hóna alatt :DD

--
pata pata pata pon ‪‪‪‪‪!!!

Én azon röhögök a legjobban, hogy most mindenhol azt írják, hogy össze lehet téveszteni a Microsoft programokkal. Az index a legjobb:
"A Vörös Csillag Linux-alapú, bár felhasználói felületében számtalan olyan elem található, melyet a Windowsból vettek át, így első ránézésre akár Microsoft-programnak is hihetnénk."

Ez, ha jól látom, egy sima alap KDE3. Aminek már a fejlesztése is befejeződött tán a Win7 megjelenése előtt. És egyik másik Windowsra sem hasonlít igazán....

index:

A Vörös Csillag Linux-alapú, bár felhasználói felületében számtalan olyan elem található, melyet a Windowsból vettek át, így első ránézésre akár Microsoft-programnak is hihetnénk.

itcafe:

A Vörös Csillag természetesen Linux-alapú, bár felhasználói felületében számtalan olyan elem található, melyet a Windowsból vettek át, így első ránézésre akár Microsoft-programnak is hihetnénk

Azt írod: "hasonlít".
Azt olvasom: "vettek át".

KI HAZUDIK?

Nekem is kell ilyen anyúúúúúúúúúúúúú! Léci, léci, léci...

ez van olyan ereklye, mint a leninfejes lada-váltógomb, vagy a mao-s integetős öngyújtó/karóra. le lehet ezt tölteni valahol? vajon a kde-i18n-hu felmászik rá? :)

Észak-Korea rulez. Közvilágítás nincs, internet nincs, de legalább mostmár van operációs rendszerük :-D

komoly, hogy azért ügyeltek a részletekre a programok elnevezésénél is
"elvtárs szövegszerkesztő" + "phenjani erőd tűzfal" :)

a web meg gondolom simán csak Leninternet
----------------
..túl feledékeny vagyok ahhoz, hogy igazán jó legyek linuxból...

Ami nem annyira vicces (amennyiben igaz!):

Tiltott mobiltelefonálás miatt végeztek ki egy férfit

Nyilvánosan agyonlőtt egy kivégzőosztag egy észak-koreai munkást, amiért az a törvényellenesen birtokában lévő mobiltelefonja segítségével híreket szivárogtatott ki a zárt kommunista államból - jelentette csütörtökön egy dél-koreai rádió.

A kivégzést januárban hajtották végre a keleti partvidéken található Hamhungban. A lőszergyári munkást azzal vádolták, hogy az észak-koreai életkörülményekről, egyebek közt a rizs áráról adott ki információt egy barátjának, aki évekkel ezelőtt Dél-Koreába szökött.

A cikk többi része itt.

És ezt a Heineken szponzorálja.

No, ebben lehet valami! :)

Szerintem a cseh és szlovák sörök után (!) jönnek a német, osztrák, svájci, belga stb. európai sörök. A többi földrésszel most nem foglalkoznék, bár kivételként: egyiptomi 0,75-ös Stella, a török Efes...
Meglepő módon a szerb (vajdasági, apatini Jelen Pivo), montenegrói (Niksic) és román sörök között is vannak meglepően jók!

A magyar söröknél a pécsi Szalon messze viszi a prímet, pusztán a karsztvíz miatt! A soproni sem rossz (főleg: 1895 Saazer).
Sajnos, 2000 tájékán fölszámolták az akkor ~104 éves nagykanizsai sörgyárat, pedig fiatalkorom emlékei ugranak be: Platán, Kanizsai Világos. Ja, meg a furcsa ízű lengyel "táncos" sör! :(

Nemrég olvastam valahol, hogy egy nappal meghosszabbítják a müncheni sörfesztivált (OktoberFest), s noha, soha nem jártam ott, valahogy az útifilmeken és egyéb beszámolókon keresztül az jön le, hogy nagyon rámentek a "pénzlehúzásra"! Az ő dolguk.

Persze a lényeg: ízlések és pofonok... :)

az öreg és tapasztalt piások elmondása alapján a pécsi Szalon az egyetlen igazi magyar sör ma már. azért, mert a kommunista időkben a Borsodi illetve a Dreher, akkori nevén Kőbányai sörgyárak inkább olcsóságukkal hódítottak mint a minőségükkel. a Soproni sörgyár még elfogadható söröket gyártott és voltak kisebb sörgyárak is, sokkal több mint ma. de az igazi minőséget a Szalon képviselte.
ezért a sörgyárak privatizációi után, mindenhol megváltoztatták a sörrecepteket és teljesen új technológiákat hoztak be a régiek helyére. így az anyacégek saját söreinek alváltozataivá váltak a megváltoztatott magyar sörmárkák az üvegen belül, és csak címke maradt kívül.
de a pécsi Szalonon nem változtattak, mert egyébként is nagyon jó sör volt. ráadásul egy magyar Wenckheim gróf vezetése alatt áll, aki sok szeszipari CEOtól eltérően még jó fej is.
a pécsi karsztvíz valóban nagyon jó, és sokat tesz hozzá a sör minőségéhez.

1 az ég világon semmi baj nincs a nemzetiszocializmussal meg a swastikával sem.

Ami a libamájat illet, az hogy a lengyelek ültek a májon két hétig és a mi zsidó kereskedőink megvették a szart az nem a németek hibája ... noha most ott is zs vezetés van ... nemtudom mitől lenne német eredetű bűn hogy romlott májat kaptál ... dilettáns egy gondolkodás

Elég béna kép.
__________________________________
2e845cb4c3a5b5bd6508455b1739a8a2