200 gramm étcsokoládé (2 tábla)
200 gramm vaj (margarinnal nem helyettesíthető)
6 darab tojás
30 dekagramm cukor
10 dekagramm liszt
Az elkészítés menete
Olvasszuk fej a vajat és vele együtt a csokoládét gőz fölött vagy jobb híján egyszerűen egy edényben. Eközben a hat tojást és a 30 dekagramm cukrot keverjük robotgéppel habosra, majd a fokozatot lejjebb véve finoman adagoljuk hozzá a lisztet és ez imént felolvasztott csokoládé masszát. Töltsük az így elkészített „tésztát” kivajazott és meglisztezett tortaformába és tegyük az előmelegített sütőbe, amelyben 160 °C hőmérséklet mellett 40 percig sütjük majd.
Az elkészült tortát dióval, erdei gyümölcsökből készített lekvárral, vagy éppen fehér csokival díszíthetjük.
- KAMI911 blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 2847 megtekintés
Hozzászólások
subscribe (hátha egyszer kedvem támad elkészíteni)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nyami, nyami :-)
"margarinnal nem helyettesíthető"---> nem próbáltam ki, de állítólagosan az egér hozzá sem nyúl a margarinhoz, mert érzi rajta, hogy az nem ennivaló (?).
Jut eszembe, hány %-os kakaóvaj-tartalmú étcsokiból készült?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mi nem vittük túlzásba, Szerecsen étcsokoládéval csináltuk.
KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Minél egyszerűbb, annál nagyszerűbb.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Így sejtésre azért nem tűnik egy könnyű édességnek :)
—-—-—
int getRandomNumber() {
return 4;//szabályos kockadobással választva.
} //garantáltan véletlenszerű. xkcd
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Van egyáltalán olyan torta ami "könnyű édesség"?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
van. Nálam a könnyű azt jelenti, hogy nem zsíros. Az almáspite szerintem pl. tipikusan ilyen :)
—-—-—
int getRandomNumber() {
return 4;//szabályos kockadobással választva.
} //garantáltan véletlenszerű. xkcd
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Almáspite, nyamí :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pár kérdés merült fel:
1.) Ez mitől Toszkán?
2.) A tortaformát nem kell kivajazni vagy kilisztezni, hogy ne ragadjon bele?
-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
2-esre tippelek: egy nem tapadós bevonatú kapcsos tortaforma és a tésztában lévő 200g vaj együtt lehet elég a beleragadást meggátolni. De biztos nem túl nagy baj, hogyha vajjal körbekened a formát, biztos ami biztos alapon.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mi kivajaztuk, liszteztük. Bele is írtam, köszönöm!
KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
nevergone-nak!
1., Attól Toscan hogy nincs benne habos-babos krém.
Olaszországban nagyon meleg van, ezért pl. nyáron abszolút nincs is csokoládégyártás náluk. Úgyis megolvadna.
2., DE, ki kell vajazni majd pedig belisztezni a formát.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A Katica tortabevonó tán még a Toszkán nyarat is túlélné.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Sütéshez megjelölve, még jó, hogy emlékeztem a nevére! :)
-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni