hasznalhato torrentkliens tippeket varok

Fórumok

Hello.

3 eve vagyok linux-user, es mindezido alatt egyetlenegy programot nem talaltam, olyat amely maradektalanul kielegitette volna az igenyeimet. Ez pedig a torrentkliens progi.

Eddig ezeket hasznaltam:

Azureus
Bittornado Client
Deluge
Freeloader

jelenleg a Bittornado Clientet hasznalom, mert ezt talaltam a legjobbnak a fentiek kozul, viszont ez sem tokeletes. (kulon ablakok, stb.)
A tobbivel a problemaim.

Azureus: allando hibauzeneteket dob fel jobbalso sarokban, es szerintem lassabban tolti a dolgokat, mint a Bittornado Client (szarul csatlakozik a peer-ekhez??)

Freeloader: semmi interakcio nincs a letoltesekben. Pedig elsore nagyon tetszett az egyszerusege miatt, viszont, nem lehet feltoltesi/letoltesi sebessegkorlatot beallitani neki, es meg egy csomo funkcio hianyzik.

Igazabol egy pontosan olyan progira lenne szuksegem, mint az utorrent win ala. Tudtok ilyet?

Hozzászólások

"Igazabol egy pontosan olyan progira lenne szuksegem, mint az utorrent win ala."

Utorrent + wine?

Én amúgy Ktorrent-et használok.

Ha utorrent akkor pedig az a Deluge:)
Nekem a legújabb transmission tökéletesen bevállt, pedig úgy látom egyformák az elvárásaink.
----------------------------------------------------------

Gondolom a gtk-s feluletet inditottad el.. A Transmission az utobbi idoben kapott egy rakat funckciot es lett atszabva a felulete. Szerintem neked egyszeruen csak tul regi verziod van.
==
`Have some wine,' the March Hare said in an encouraging tone.
Alice looked all round the table, but there was nothing on it but tea.

igazatok lesz. Mar probalkoztam is a forrasbol valo felrakassal (a honlaprol toltottel), viszont akadt egy kis gondom. En Debianbol STABLE-t hasznalok. A transmissionhoz viszont gcc 4.2 kell, ami jelenleg nincs benne a stable repositoryban.

Namost, nem szeretnek testing-re valtani, de nem is akarom a debian honlapjarol egyesevel leszedni a gcc 4.2 fuggosegeit (mert van neki, es nem is keves). Hogy csinaljam?

Ilyen esetben ugy kell eljarni, hogy a sources.list-ben atirom a stable-t testingre, majd update? Aztan feltelepitem a gcc 4.2-t, es vegul visszavaltok stable-ra? Ez igy jarhato ut? Vagy ha egyszer testingrol telepitettem, akkro stable-ra visszavaltani bolondsag?

Sajnos most nem arrol a geprol netezem, ahova telepitgetek.
Nem biztos, hogy ez a problema. Onnan gondoltam, hogy keresgeltem neten, es a transmission forumaban egy srac hasonlo hibauzenetet kapott, mint en, es erre egy developer valaszolt ra, hogy ez gcc hiba lesz. A srac 4.2-re felfrissitett, es mukodott neki. Gondoltam megprobalom en is. Viszont nem akarok nagyon stable-bol kilepni.

Ez nem a programot teszi fel, hanem az összes függőségét és azok fejlesztői verzióit (libek -dev részét is, ami a C includokat tartalmazza).

Ez akkor jó, ha le akarod fordítani forrásból, de nem akarod egyenként megkeresgetni és külön felrakni az összes függőségét.

Tehát a program fordítása előtt kell.

Én most próbálkozom a transmission-nel, a vuze-től már besokalltam. Sokáig használtam azureus-t, de van egy határ ami felett a bloatware-séget nem tolerálom. Meg valahogy túlterheli a hálózatot. Olyan értelemben, hogy kihozza a hibákat a router-ből, és a modem is gyakran leszakad. Ugyan akkor más típusú letöltésnél nem tapasztalom ezt.

Találtam frissítési lehetőséget transmission-hoz:
https://launchpad.net/~transmissionbt/+archive/ppa?field.series_filter=…

Remélem hosszú távon is beválik majd.

Nem ismertem az utorrentet, de ktorrenttel jó tapasztalataim vannak.

"hogy lehet külön-külön szabályozi egy-egy töltés le és feltöltését?"
vs. "de melyik a le/fel sebesség korlátozása?"

Sebességet valóban nem tud így korlátozni, de akkor dolog a lényegi részét kihagytad az eredeti kérdésedben.

szerk: ahogy nézegetem, bele lehet érteni kérdésnek azt is, amire te gondoltál. Én úgy értelmeztem, ahogy képes rá. :P

Ktorrent (KDE) / Transmission (GNOME) eeeehhhnyyííí :)

Igaz őrültség de én használtam Ktorrent-et Gnome alatt is. Proci használat +2% volt KDE alattihoz képest. Ennyit elviseltem a Gnome ...."hogyismondjamsága" után. Szóval ez is egy megoldás. Persze ha gyenge vason van az ember, akkor értelmes rtorrent-et választani... (Nekem nincsenek teljesítmény gondjaim ;))

Én azureust használok.

1. azok nem (csak) hibaüzenetek, hanem sima üzenetek pl. letöltés befejezésekor stb., és természetesen kikapcsolhatók a beállításoknál.

2. a sebességével sincs semmi bajom, gyakran használja ki a teljes sávszélességet.

Deluge

Nekem tökéletesen bevált, gyors, viszonylag kicsi, titkosítást tud, sok jó pluginja van, szerintem jobb mint a utorrent.
Az oldaláról letöltött mindenkori legfrissebb verziót használom, nekem bevált.

salaud
---------------------------------------------------------------------------------
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

+1, első inditáskor megkérdi hogy frissitse-e, mivel talált újabb verziót, leokézni nem tudom, progit használni nemtudom mert nem azon van a fókusz, _egyik_futó alkalmazásom sem tudom használni mert vhogy a felugró albakra helyezi a hangsúlyt. Talán egy X restart segitett:( Majd megnézem az oldalukról letöltve a legújabbat, de ez a része akkor is gázos igy.

--
Desktop: 2.6.21-gentoo-r4 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+
Laptop: 2.6.22-gentoo-r2

rtorrent

konzolos, nemi utanaolvasast igenyel, meg kell tanulni vagy 3 billentyukombinaciot, onnantol orom vele minden egyes bit letoltese :)

screen-ben futtatva tavolrol is allitgathato.

eloszor is koszonom a sok hozzaszolast

Ktorrent-et mar javasoltak masok is nekem, de en is GNOME-os vagyok, es inkabb maradnek a GTK-s dolgoknal.

Azureus: kb. 10x probaltam meg kikapcsolni azokat az idegesito felugro cuccokat, de egyszer sem talaltam meg a beallitasok kozott, hogy hol kell. Le tudnad irni, hogy hol talalom pontosan?

Deluge: konkretan mar nem emlexem, hogy mi miatt nem maradtam meg mellette, de valami nagyon nem tetszett benne.

Most kiprobalom ezt a transmission-t. Remelem mindent tud, amit szeretnek. Screenshot-ok alapjan jol nez ki. qBittorrent a kovetkezo jelolt tanacsotokra!

Ha számít valamit: nálam Deluge fut , egy hete áltam át wine+uTorrent párosról.
Nagyságrendekkel jobb -szerintem.
Hogy balage_82-t idézzem: "Natív program, natív környezetben."
Ráadásul tud magyariul is , amint itt is látható.

Sziasztok!

Nem a tárgyhoz kapcsolódik, de meg lett említve. Miért baj, ha Gnome környezetben KDE-s programot futtatok? Nálam gond nélkül mennek, de már sokszor hallottam erről.

1. Ktorrent
2. Deluge
3. Transmission
4. qBittorrent

+Opera is
vagy a Frostwire is tud bittorrentet

ktorrent bármivel, én spec xfce alatt...

Reszemrol az utorrent es a wine kombo volt a legjobb, azert pedig, hogy ne kelljen szivnod a wine-os kornyezettel javaslom a webui extensiont utorrenthez amivel szepen web iface-en keresztul tudod vezerelni.
Hatasos dolog. Stabil megbizhato barhonnan.

--
drk

Nem indult el :)
A Debianos STABLE repository-bol felraktam. (az hozza tartozik, hogy OUTDATED van irva note-ba melle.)
Megprobaltam elinditani, de az eg egy adta vilagon semmi nem tortent. Se hibauzenet, se semmi. ps ax | grep qtorrent sem mutat futo processzt. Szoval valszeg a repo-val volt valami para. Unstable-bol nem akarok felrakni. Forrassal pedig meg nem probalkoztam, mert jelenleg epp a transmission forrasbol valo forditasaval kapcsolatos paraval vagyek elfoglalva. De ha nem jon ossze, akkor qbittorrent a kov. (egyebkent a screenshot alapjan tetszik)