Android működés közben - előzetes betekintő UI video

Címkék

A következő videón Sergey Brin a Google egyik alapítója és elnöke valamit Steve Horowitz fejlesztési igazgató mutat be különböző prototípus eszközöket, amelyek az Android platform valamely fejlesztői verzióját futtatják. Sok minden még nem várható egy alig bejelentett platformtól, de egy pillantást érdemes vetni rá. A videóban text üzenetküldés, Google Map, a nyílt forrású WebKit-re épülő böngésző, érintőképernyő, 3D, OpenGL, Quake 1 demo, stb. látható.

A demó a platform lehetőségeit hivatott bemutatni. Amint az Brin megjegyezte, a demo videóból a legjobb alkalmazások még hiányoznak. Ezen alkalmazások elkészítését hivatott ösztönözni a 10 millió dolláros jutalomalap, amelyet a Google a napokban jelentett be.

Hozzászólások

Nem tudja valaki, milyen gépen futtatják a videóban?

Na igen, erdekes cuccok fognak itt szuletni.
Lehet varni kellene meg azzal az openmoko vasarlassal 1 evet :)
------------------
- The Question is: What is mahna mahna?!
- No! The question is: Who Cares!

kérlek linkeljétek a videot ha lehet

Azert idonkent nem kicsit akadozik a cucc, hiaba az opengl, es azt is gyanitom hogy nem egy 180mhz-es regi pda-n futtatjak hanem vmi uj, talan meg nem is kaphato modellen.

Pl. a weboldal huzogatasa az rohejesen lassu... nem lattak meg iphonet?

A'rpi

Jó ötletnek tartom a platformot a google részéről, mert lesz "egységes" mobil platform, ami ráadásul ingyenes is. Cserébe persze el kell fogadnunk a google saját stuffjait, ami lehet jó és rossz egyben. Pl. ha nekem nem tetszik a gtalk, de szeretnék másmilyen üzenetküldőt használni, akkor szívok. Openmoko-n meg gondolom azt használsz majd, amit akarsz (és amit lehet). :)

Ok, akkor nem szívok, mert lesz hozzá másik kliens is. De eléggé össze lesz drótozva g* dolgokkal szerintem. Ami önmagában nem rossz, mert pl. google maps alternatíva nincs. Csak amiből van alternatíva és nekem az jobban tetszik, ahhoz nekem kell összevadászni a progikat, amik nem biztos, hogy tudnak majd olyan jól működni, mint a google kliensprogijai.

Most egy olyan dolgot mondtál, hogy az "ég kék". Szerinted a WM5 és WM6 oprendszert futtató dolgaimál ez hogyan van? Vagy használom a Microsoft dolgait ha megfelelnek vagy összeválogatom magamnak innen-onnan a 3rd party fejlesztők stuffjait, amik nem biztos, hogy tudnak majd olyan jól együttműködni, mint a Microsoft kliensprogramjai. Gyakorlatilag ez van az összes terméknél csak a nevet kell kicserélni. Google, Microsoft, ...

--
trey @ gépház

Azért nagy oltás ez a Mozillának, hogy WebKit lesz a nagy tulaj haver mobil brózerjének rendering engine-je.
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing