Segítsetek az MS nyomja az OOXML-t

Fórumok

Az MTI-re hivatkozik

http://www.sg.hu/cikkek/54535/microsoft_piacnyitas

Én nem találom azt MTI-n amire hivatkozhatna. Lehet, hogy nincs is? Jó lenne, ha valaki megtalálná, vagy esetleg rá tudna kérdezni az MTInél. Ugyan is ha nincs, akkor megfogtuk az sg-t (is)

van hasonló téves hír az Indexen is.
http://index.hu/tech/blog/2007/08/27/osszejohet_az_open_xml_szabvanyosi…

Valójában most pénteken lesz a szavazás, mivel az előző érvénytelen volt.

Hozzászólások

Ha nincs elofizetesed, akkor az MTI honlapjan csak a hirek toredeket talalod meg. Azok tobbnyire fizetos hirek.

Azt a kilometer hosszu URL-t pedig leszedhetned, mert szettori az oldalt :O

Esetleg angolul megírni tényszerűen, hogy mi történt itt, mi lesz (új szavazás) és elküldeni a Slashdot-ra, meg az összes többi oldalra?

--
trey @ gépház

Újra szavaz a Magyar Szabványügyi Testület az OOXML témában

Kóka János magyar gazdasági és közlekedési miniszter levelet küldött a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) ügyvezető igazgatójának, Pónyai Györgynek, amelyben tájékoztatta az igazgatót, hogy az IBM Magyarországi Kft. kifogással élt az MSZT/MB-819 Informatika Műszaki Bizottság 2007. június 25-i ülésének eljárásrendjével kapcsolatban. Mint ismert az ülés napirendjén az ISO/IEC DIS 25900 szabványtervezetre vonatkozó magyar álláspont kialakítása szerepelt. A szakállamtitkár levélben fordult a Bizottság elnökéhez, amely levélre a Bizottság elnökétől több tekintetben aggályos választ kapott. A miniszter az ülés lebonyolításának körülményeit újólag megvizsgálva megállapította, hogy az ülés összehívása nem felelt meg az MSzT ügyvezető igazgatójának a nemzeti szabványosító műszaki bizottságok, a programbizottságok és a nemzeti (szakmai) bizottságok általános működési szabályairól szóló igazgatói utasításának. Aggályosnak tartotta továbbá azt is, hogy az ülés előtt a Bizottság titkára bejelentette, hogy nem 2/3-os, hanem 50%-os többség elegendő a döntéshozatalhoz, bár erre felhatalmazása nem volt. A magyar álláspont kialakításának érdekében a miniszter kérte a Magyar Szabványügyi Testület igazgatóját, hogy intézkedjen a törvényes működés helyreállítása érdekében. A magyar testület 2007. augusztus 31-én szavaz újra a témában.

Ha kész, kiteszem angolul is amit lefordítottál és lehet linkelni.

--
trey @ gépház

Ha lehet ti is kérjetek helyesbítést az SG.HU-tól.
cím: szerkesztoseg(kukac)sg(pont)hu
és jelezzétek ide is, hogy kértétek

Ha esetleg érdekel vkit a téma, nézzen be a #hup-OOXML (irc.freenode.net) csatornára.