Elindult a magyar Mono honlap

Címkék

A tegnapi napon, csodás ünnepség keretében elindult a magyarországi Mono weboldal. :) Egyelőre még elég szegényes a kínálata, de mivel közösségépítő szerepe is van, majd a "közösség" segítségével feltöltődik (várhatóan). Reméljük, hogy minél több emberrel sikerül majd ezáltal megismertetni eme remek keretrendszer képességeit, tudását, és előnyeit.

A Mono több éves fejlesztés után egyre jobb, és jobb eszközévé, alapjává válik a szoftverfejlesztéseknek. Hatalmas előnye a .NET-el ellentétben, hogy valóban platformfüggetlen, mégis kompatibilis (nagyjából) azzal. Ezenkívül kifejezetten a UNIX rendszerekhez kifejlesztett könyvtárai vannak, mellyel egyszerűen lehet pl. GTK alkalmazásokat készíteni.

Fő oka az elindításának, hogy eddig nem volt elérhető egy helyen, magyar nyelvű segédanyag a témában. No, most ezt próbáljuk összegyűjteni. Ezenkívül segíteni szeretnénk minden érdeklődőnek az elindulásban.

Minden érdeklődőt, segítőt, szerkesztőt, kritikus, kritikát, beszólást, dícsértet elvisel és vár az oldal.

A honlap elérhető: http://mono-project.hu

Maczák Attila

Hozzászólások

ez nagyszerű hír. sok sikert és kitartást az oldal fejlesztéséhez és karbantartásához!
--
ubuntu linux member

Elég bizonytalan vagyok a mono-val kapcsolatban. Nem egy helyen olvastam már róla, hogy ez jogilag elég veszélyes terület.

Egyből lenne is igényem, hogy mi kerüljön fel :-). Sehol nem találtam neten rá semmit.
Elég gyorsan fejlődik a mono (legalábbis most van funkciója, amit használnék...), a disztrók viszont nem tudják követni. Nem ártana valami leírás hogy hogy lehet forrásból feltenni (pl Ubuntura). Még jobb lenne repo ami elkészül a legfrissebbhez mindig.
Próbáltam a szokásos módon (configure, make, sudo checkinstall make install) viszont felül akarta vágni az én ld programomat, ami miatt a deb nem engedte telepíteni, de amúgy sem szeretném ha az én jókis ld-met felülvágná valami. Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni benne? Egyáltalán minek piszkálja az ld-t?

Ha Ubuntura akarod telepíteni akkor semmiképpen sem érdemes forrásból operálni, mert később egy rakás függőségi problémát eredményezhet. A Gutsy már tartalmazza a legfrissebb verziót, de amennyiben szeretnéd állandóan naprakészen tartani a telepített Monot - és ez prioritásos szempont - akkor esetleg érdemes lehet egy olyan distroban gondolkodni, amelyik forrás alapú. Azoknál a friss verzió megjelenését követően pár órával már telepíthető az új csomag, sőt akár még cvs-ből/svn-ből is lehet forgatni :-)
---
http://blog.linuxforge.hu

Yó kis oldal, de azt a Gtl#-os cikket át kellene nézni, mert szörnyen jelenik meg. A kódok olvashatatlanok, és az automata szinező se 100-as