ATI driver help

Fórumok

Hello,

remélem nem egy olyan témát nyitok meg, amire már 1000 helyen megvan a megoldása. Elakadtam az ATI driver telepítés közben. Szóval, letöltöttem a run fáljt az az ati honlapjáról (8.32.5), majd generáltam egy rpm-t. Ezt feltettem úgy, ahogy a hupwiki leírása szerint van. majd aticonfignal a következő hibába futottam:
aticonfig --initial
Found fglrx primary device section
Nothing to do, terminating.

ezek után nem is indult az X. Régi xorg.conf-t másoltam vissza, akkor se indult. Említették hogy talán azért nem indul az X mert nagyobb felbontást akar, mint amit elbír a gép, szal ezeket bekéne állítani, de a fenti hibába futottam az aticonfiggal. A gép amúgy egy laptop, amilio pa 1510, ati radeon xpress 1100 videókártyával, Suse 10.2 -t raktam fel hozzá. Kernel 2.6.18.2-34.

Előre is köszönöm a segítséget.
Tyson

Hozzászólások

Emberek, miert esik nehezere a kerdezoknek manapsag az, hogy hasznalhato informaciot is adjanak, mi a nyugjuk? Mit latsz az xorg logjaban, mire reklamal?

modprobe fglrx
lsmod -ban pedig szerepel. mégse indul... :-(
Tyson

A SUSE-nél a SAX-al bekellene állítani ,hogy mit használjon.

Sikerült felküzdenem magam a teljesen fekete képernyőig.
Feltettem újra a drivert, ezuttal grafikusan. majd aticonfignal elcsesztem valamit. Asszem a notv kapcsolo nem kellett volna. Esetleg ötlet, hogy kapnam viszza legalább a konzolt? ALT+F1 -re se vállal sokat.

Tyson