VPS: Beryl 3D ablak rétegező plugin

Címkék

A Beryl 3D Window Layering Plugin a Beryl-ben rejlő képességek bemutatására született. Az ablaktávolság a demo miatt kissé nagyobbra lett állítva, mint az egyébként lenne. A szerző szerint a plugin-ben az VPS faktoron túl nagyszerű lehetőségek vannak. A plugin használata nem okozott látható teljesítmény-csökkenést, alkalmazása közben vidáman ment egy 1080p-s trailer lejátszása a háttérben megfelelő sebességgel:

Jobb minőségű (és nagyobb méretű) AVI itt.

Képernyőképek, egyéb infó a projekt honlapján.

Hozzászólások

Én is ezt használom, és nagyon jól van megcsinálva. Csak azt árulja el nekem valaki, hogyan lehet az ablakokat így elemelni az asztaltól?

Aleph

Azt a durca életbe.Most jöttem ki a kórházból,de ilyen dolgok miatt érdemes volt hazajönni:).

Az a trailer a 300 bemutatoja. Amug meg "fuj undoritto ! VPS ! El kepzelni nem tudom mire jo ez a tornazsak !!!" :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Fantasztikus :D Értelmét nem látom, persze ez nem jelenti, hogy nincs is. Mielőtt kipróbáltam a Compizt a 3d desktopnak se láttam sok értelmét, de van pár hasznos funkciója. :D

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c)

Olyan mintha bevárná a Linuxos világ a Vista kiadását.

Egy vista hardverigényeinek félig sem megfelelő laptopon ubuntuval relatíve szépen futott a beryl. Használni persze kicsit zen buddhista attitűdöt kívánt (kattkatt, meditáció, megvilágosodás tíz perc után a bevillanó openoffice ablaktól), de azért nem rossz. Ezek az egymástól elemelt ablakok meg nagyok szépek. Inkább ezt az effektet használom ha visszatelepül egyszer, mint a blur-t.

sosem ennyire egyszerű az összehasonlítás; az a technológia (is) tele van még kiaknázatlan lehetőségekkel, ezt pedig a népek jó esetben második lehetőségnek teszik be a gdm/*dm sessionjeik közé, és érdekességképpen nézegetik meg néha (mindannyiunk által ismert okokból)

pls a worksforme postokat hanyagoljuk

Jah, de annyit még hozzátennék, hogy badarság volna elvitatni azt, hogy pl. az aiglx berakásával az X.org jelentős előrelépést tett, ugyanis nem kell órákat hackelni, hogy összejöjjjön valami (az más kérdés, hogy az X.org-hoz még értelmes konfiguráló frontendet nem csináltak, pedig az egyszerű júzernek ez kell, nem pedig a nano /etc/X11/xorg.conf - killall gdm - less /var/log/Xorg.0.log).
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Kár, hogy pont ma linkeltem be, hogy a SLED10-ben cirka két kattintás (nem nano, nem pico, nem vi, nem vim) beállítani a Xgl "desktop effekteket". Nyár eleje óta. Emellett arról számolhatok be, hogy közvetlen ismeretségi körömben olyannak sikerült ezt a rendkívül bonyolult taszkot véghezvinnie, aki 0-t ért a Linuxhoz.

--
trey @ gépház

"Igen, de én a felbontás/frekvencia/színmélység terén gondolkodtam..."

Már '98-ban grafikus felületen lehetett a SuSE Linux 6.4-emben sax-szal (újabban sax2-vel) lehetett konfigurálni a egeret, monitort, vga kártya típusát, felbontást, színmélységet. A SuSE már akkor mindent előtétprogramokkal állíttatott be (kifejezetten nem volt ajánlatos a konfig fileokban kézzel matatni, noha letett), ami miatt akkor a hardcore linuxosok utálták is.

--
trey @ gépház

Ó hogyne.

Ilyen van a mai napig is. Kiválogathatod egy menüből mindazt, ami már benne volt, vagy beleírtál az xconf-ba. Ami meg default benne van az kb annyi, hogy válogathatsz 60 és 85 hz között.

--
- Hogyan lehet tanulni? - Jól kell tudni kérdezni. - Hogyan lehet jól kérdezni? - Ahhoz sokat kell tudni...

Használtad valaha a SaX2-t?
MINDENT be lehet állítani. Milyen monitorod van (kiválaszthatod a típust, vagy ha nem találod a listában, megadhatod az adatait), beállíthatod a videókártyád, a használt felbontást, színmélységet, és frissítési frekvenciát.

Arra még nem vetemedtem, hogy suséval szennyezzem az itthoni gépemet. De egyszer majd ha nagyon unatkozni fogok kipróbálom mi történik, amikor megpróbálom beállítani vele a 130hz-et.
Mondjuk előre borítékolom, hogy kábé ennyi fog történni: miután fél óráig rögzítettem a monitor különböző paramétereit (tuti nem lesz a listán), némi szüttyögés, újraindulás, villogás után felderül majd az orcája, és mosolyogva közli, hogy ez akár még az elképesztően hihetetlen 85 hz-en is tud működni!

--
- Hogyan lehet tanulni? - Jól kell tudni kérdezni. - Hogyan lehet jól kérdezni? - Ahhoz sokat kell tudni...

Hát ha a fent leírt probléma miatt a Linux szar, akkor azt mondom, ennél nagyobb problémája sose legyen.

"rogton csipobol lehet windowsra hivatkozni"

Nem hivatkozok sehova, csak mivel aktívan használok Windows-t is, így tudom mihez hasonlítani és jeleztem, hogy ott sincs ez másképpen. Láttam már nem egy Windows-t maga alá hugyozni szar VGA kártya, szar VGA driver, stb. miatt.

De szerencse, hogy ilyen a Mac világban nincs. :DDD

--
trey @ gépház

Wow! Megy ez valakinek gyengébb gépen? Az FC6-os Compiz 3GHz-es Athlon-on épphogy élvezhető (de még élvezhető, mert a Windows-os kolégák időnként elámulnak). Ez a Beryl több procit fogyaszt, mint a Compiz?