Mi várható a Firefox 3-ba?

Címkék

Igaz, hogy a fejlesztők a Firefox 2-t sem engedték útjára, de máris arról folyik a diskurzus, hogy mi legyen a FF 3-ban. Az agyalást nyomon lehet követni ezen a wiki oldalon.

Hozzászólások

Nem csak biztonsagi problemakat... Ha ez nagyon elterjedne, nem feltetlenul lennel ura a sajat rendszerednek. Gondolok itt a cenzurara, vagy arra, hogy aki eleg jo pozicioban van azon a helyen, ahol az adataidat taroljak, esetleg bele tud nezni. A masolasvedelem persze alap dolog, ami egy ilyen rendszerrel erkezne. Kicsit tul paranoias vagyok, de valljuk be, ez a rendszer nem elkepzelhetetlen.

> aki eleg jo pozicioban van azon a helyen, ahol az adataidat taroljak, esetleg bele
> tud nezni

Szerintem meg alapkövetelmény egy ilyen rendszertől, hogy ezt ne lehessen megtenni. Nyilván tanúsítvány-alapon működő titkosítás, aláírás működne. Ne is írd, hogy szükség van recovery agentre arra az esetre, ha elhagyod a jelszódat és azzal bármi visszafejthető, hát ez van

;-(

Ezen nem filózik, hanem ez egy régi "álom". Illetve kezd ez is lenni a helyzet. Azt mondja, hogy ennek kapcsán át kéne gondolni a hozzáállást. Például mit szólnál egy olyanhoz, hogy ezek helyett a "szar fülek" helyett bejönne egy MacOSX-es megoldás a futó weblapok kezelésére? Ráklikkelsz a szövegszerkesztőre, és bejön az online szövegszerkesztő alkalmazásod. Ráklikkelsz a a levelező ikonra, és bejön a webes leveleződ. Ráklikkelsz a chat-re, és bejön a webes chatprogramod.

-boogie-

Azért ha jól emlékszem egy hasonló project beindításán anno a Google is gondolkodott, amelyhez még "saját" oprendszert is csináltak volna, ami asszem hasonló alapokra akartak helyezni ( lokális gép csak vékonykliens, és azzal felcsatlakozol egy szerverre, és onnét csinálsz mindent, csak itt Web-es alapokon ).. Bár aztán nemtom, hogy ez a project hol tart manapság..

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Én a 4-est várom nagyon, tuggyátok az má 3d-s meg ilyenek. Hype ezerrel.

hm, a marketing beindult... vannak normális ötletek, pl. az átlátszó eszköztár ötlete tetszik... de az a parasztvakítás azért nem kéne, hogy 256ramos gépeken is a leggyorsabbak szeretnének lenni:D

Nekem nincsenek nagy igényeim az új ff3-ra..
- Gyorsabb javascript motor
- jobb thread kezelés...
- jobb könyvjelző katalógus...

/ Az első 2-ben az opera valamivel jobb.. /

bár a parasztvakító fícsörökre több esély van ...

no igen.. sokat dob, hogy pl töltés időben is nekiáll renderelni az oldalt,ami bár önmagában nem lenne baj,de szvsz úgy van megvalósítva, hogy igen csak eszi a cpu-t... Opera, sőt, az (e) is gyorsabban rendereli le...

Persze szvsz a ff lassúsága részben annak is köszönhető, hogy maga az ff belül is használ JS kódot sokmindenhez...