Dunc-Tank.org: támogatás gyűjtés a Debian 4.0 kiadásáért

Címkék

A Dunc-Tank.org tegnap egy pénzgyűjtési kísérletet jelentett be, amelynek célja, hogy anyagi alapot teremtsen annak érdekében, hogy a Debian GNU/Linux 4.0 (kódnevén "etch") az eredetileg kitűzött határidőre megjelenhessen. A projekt mögött neves és ismert személyek állnak.

A Dunc-Tank.org fejlesztők, felhasználók és Debian támogatók független csoportja. Feltett szándékuk, hogy annyi pénzt gyűjtsenek össze, hogy biztosíthassák, hogy a kiadás körül közreműködő emberek a megfelelő időben kizárólag a kiadással összefüggő feladatokra koncentrálhassanak. A projekt vezetőségében helyet foglal Anthony "aj" Towns, Steve McIntyre, Ted Ts'o, Joey Hess és Raphaël Hertzog.

A bejelentés itt.

Hozzászólások

több interjúban is megindokolta, hogy annak idején miért egy új disztrót indított, és miért nem a debianba fektette a pénzét... szerintem egy stabil debian kiadás időben történő érkezésének nem sok köze van az ubuntuhoz, mivel az főleg a sid-ből "táplálkozik".
--
ubuntu linux member

akkor most neki kéne etetnie a világot? hatalmasat téved az, aki azt gondolja, hogy mark ezt csupán azért csinálja, mert túl sok pénze van (az más kérdés, hogy a vagyonának a felét már így is eladakozta), hanem mert üzletet lát benne... (see bug #1 - ott is "market share"-ről van szó)
--
ubuntu linux member

Ne marakodjatok! Oki?

Aki a Debian kiadásáát szeretné segíteni, annak rengeteg lehetőség áll rendelkezésére és legjobb, ha a http://lists.debian.org/debian-l10n-hungarian webcímen is elérhető listán jelentkezik. Hivatalos státuszt is kaphat. Az Ubuntu csak végezze a maga dolgát, merítsen a Debian-ból, a többi több, mint 100 Debian / dpkg alapú disztróval együtt, patchelgesse meg a saját akár kereskedelmi akár civil izlése szerint, és még jobb lenne, ha nyitna egy Naibed projektet, ahogy a Debiannak is van Utnubu projektje.

Mi, Debianosok pedig dolgozzunk tovább szépen azért, hogy a Debian kiadás és így az összes annak eredményeit felhasználó disztró jó legyen.

A magyar Debian közösségben sok szeretettel várjuk tehát az újabb aktivistákat!!!