1.8 millió akkumulátort hív vissza az Apple

Címkék

A Dell után az Apple is bejelentette, hogy akkumulátorokat hív vissza. A bejelentést ma tette meg a cég. A visszahívás több mint 1.1 1.8 millió lítium-ion akkut érint. A bejelentést azután tette meg a cég, hogy a Dell nemrég bejelentette, hogy több mint 4 millió akkut hív vissza. A Dell ezen lépése a legnagyobb visszahívásnak számít a fogyasztói elektronika szektorban.

Az Apple önként hívta vissza azokat az akkumulátorokat, amelyet a Sony gyártott, és amelyeket az Apple G4-es iBook-okba és PowerBook-okba szerelt.

A Dell által visszahívott akkukat szintén a Sony készítette. A U.S. Consumer Product Safety Commission elmondása szerint a visszahívott 1.1 millió darab akkut az Egyesült Államokban értékesítették. A bizottság tud még további 700 000 darab Államokon kívül értékesített akkuról is, de jelenleg nem tiszta az, hogy az Apple vissza akarja-e azokat is hívni, és ha igen, akkor mikor. Közben kiderült, hogy a szóban forgó 700 000 akkut is cseréli az Apple, így a kicserélt akksik száma 1.8 millióra ugrott.

A visszahívott cuccokat 12"-os iBook G4-ekben, 12"-os PowerBook G4-ekben és 15"-os PowerBook G4-ekben használták fel. A telepek modellszáma A1061, A1079, A1078 és A1148. A szóban forgó akkukat tartalmazó gépeket 2003. októberétől ez év augusztusáig arusították az Apple online és kisker boltjaiban, és viszonteladókon keresztül. Az akkukat gépektől függetlenül, önmagukban is árusították.

Bővebben itt.

Hozzászólások

Ez azt jelenti, hogy ingyen es bermentve adnak masikat?
--
Live Free or Die
UNIX

A1061 az enyemnek is a modell szama, de ezt a gepet 2006.06-ban vettem azt hiszem.
Holnap felhivom oket es kivancsi vagyok mt mondanak.

Azt, hogy a gyorsan jutottál az infóhoz. Amit meg szoktam írni a HUP-on, az kb. 2-3 nap múlva szokott jönni hírlevél formájában a magyarországi Apple képviselettől. Lassan őrölnek a malmok. Gondolom pár nap múlva ide is elér a hír. Postagalambbal.

--
trey @ gépház

Ezt a levelet kaptam tegnap:

Tisztelt Ügyfelünk,

Kérem hozza be a készülékeket, hogy felvehessünk róla egy munkalapot
és megrendelhessük az önnek szükséges akkumulátort.

szal azt szeretnek, hogy mennyek be hozzajuk 2x :)
azt irtam nekik, hogy szivesen atfaxolom a jotallast es az aksi szamat, majd ha megerkezik az aksi, akkor megjelenek, de csak 1x es ez igy is pont 1x tobb utazas mint amit egy hibatlan keszulek vasarlasakor megteszek.

Belegondoltatok, hogy 1,8 millio hibas aksi miatt mennyi benzin egetunk el? :)
Mennyi a hany emberi elet lett elpazarolva?

Nezzuk:

Tegyuk fel, hogy 1h oda vissza atlagban egy embernek es minden ember 2x megy el.
Vagyis 3,6 millio ora. (es nagyon szereny voltam)
Ha egy ember 70 evet el atlagba (eu+usa), akkor emberunk:
70x365,25x24h-t el vagyis 613,620 h-t.
namost 3,6 millat leosztjuk akkor kijon, hogy egy ilyen hibaval az apple 6 embert kinyirt :) illetve megnemtortente teszi az eletet.
Hazankban egy ember egesz elete alatt cca 200millat termel az allamnak. tegyuk fel, hogy nyugatabbra ennek a tobbszoroset igy azt mondom, hogy talan realis 500m huffal szamolni. Vagyis az apple a vasarloinak az orszaganak osszesen 3milliard huf kart okozott.

najo abbahagyom :)

Ujabb level erkezett:

Tisztelt Ügyfelünk

Nem a mi cégünk követte el a hibát (nem mi gyártjuk a kérdéses
akkumulátorokat)!

Sajnos jelenleg ez az akkumulátorcsere csak így működik,
amennyiben igényli az új akkumulátorokat, akkor mindenképpen az
előzőekben leírtak alapján KELL eljárnunk!

megértését köszönöm.

Azert leirtam neki, hogy az hazankban egy termeket az gyart aki annak feltunteti magat.
Sony logot nem lattam az aksin.

Heh, uj aksit fogok kapni igy masfel ev utan ezekszerint ;) Pedig meg mindig 3+ orat bir...

Amugy az apple.com szerint "worldwide exchange program", szoval nem ertem miert irta a portalmester hogy "A bizottság tud még további 700 000 darab Államokon kívül értékesített akkuról is, de jelenleg nem tiszta az, hogy az Apple vissza akarja-e azokat is hívni, és ha igen, akkor mikor."

"nem ertem miert irta a portalmester"

Mert oda volt írva a hivatkozott cikkbe? Tegnap még nem ez volt a címe, hanem az, hogy az Apple 1.1 millió akkut hív vissza. Ma már "Almost 2 Million Batteries"-ről van szó, tehát kiderült közben, hogy a 700 000-et is cserélik. A BBC-n még mindig az eredeti verzió van.

--
trey @ gépház

%^&#$ ... A1060 ... pedig már csak egy órát bír... :)
No nem baj, legalább nem is robban. :)