Bongeszes MorphOS-en

Aktualis nagy banataim koze tartozik, hogy miota a HUP attert Drupalra - az UTF-8 es a CSS-es layout miatt - a tobbnyire csak tortenelem elotti szabvanyokat ismero, hazibarkacs Amigas bongeszokben eleg nehezen (gyakorlatilag nem) olvashato. Tobb mas hasonlo oldallal egyetemben. Szerencsere ez a problema nem csak engem zavar, ezert tobb probalkozas is van ra, hogy valamelyik nagy HTML enginet, pl. a KHTML-t, vagy a Geckot mukodesre birjak Amigan...

... lekuzdendo a problemat, hogy az Amigas rendszerek egyre jobban elszigetelodnek, amint a web halad az ujabb szabvanyok fele. A leglatvanyosabban az Apple WebCore/Nokia S60/KHTML-alapokra epitkezo, elsosorban a MorphOS-t megcelzo "Sputnik" projekt halad, amelyet egy szem lengyel srac acsol odahaza. Viszont eleg szepen halad, olyannyira, hogy mar tud csaknem hasznalhato formaban oldalakat megjeleniteni. Ezek (PPA, Slashdot) a screenshotok a mai allapotot rogzitik, ezen pedig a HUP lathato, amiert kulon koroket kellett futnom, de mindenesetre az biztos: alakul a molekula... :)

Hozzászólások

Szia!
A ablakkezelő témája nagyon tetszett, nincs valami ilyesmi gnomera/fluxboxra vagy bármire amit pc-n használni tudok?:)

Tudtommal nincs, mert az Amigas rendszerek ablakozo felulete (tehat a MorphOS-e is) alapjaiban elter az Unixoketol (nem X alapu, nem GTK/QT-t hanem sajat widget keszletet hasznal, stb). De persze a meglevo imagek alapjan csinalhatsz magadnak skint barmilyen WM-hez. :) Az Amiga/PowerUP verzioja a MorphOS-nek szabadon letoltheto innen. Elvileg (ha jol emlekszem) valahol a MorphOS/Prefs/gfx konyvtar alatt talalod a skineket tartalmazo kepeket, amikbol GIMP-pel mar kisakkozhatsz valamit magadnak. Vannak meg masfele skinnek is ugyanott, nem csak ez.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Chain-Q, ha nem is tokeletes megoldas, de workaround-nak fel lehetne konfiguralni egy proxy szervert es az amigas gep fele meno utf8-as html forgalmat konvertalni.

---------------------
Minél korszakalkotóbb ötlettel állsz elő, annál több hülyén kell átverekedned magadat.