Evolution + mobiltelefon

Sziasztok

Elegem lett szép lasan a különböző mobiltelefonjaim lerohadásából, hogy minden adat hajlamos elveszni belőlük. Arra gondoltam, hogy ha már mindenképp jelenleg új készüléket kell vennem, akkor az legyen olyan ami tudja magát szinkronizálni az Evolutionnal.

Van valakinek ilyen tapasztalata? Készülék + adatáviteli módról (lehet bármi, soros, infra, stb.)? Egyáltalán lehetséges ez?

Előre is köszi.
gazsi

Hozzászólások

evolution + multisync + multisnyc-IrMC-plugin? Mondjuk Bluetooth-on, vagy infrán. Ezzel nem csináltam, de kézzel már mentettem le adatot Bluetooth-on keresztül IrMC protokollal (mindezt FreeBSD-n, Linuxon lehet másként kéne)

Fent említett programok kellenek neked a művelethez.
- Az evo világos,
- ilyen szinkronizációhoz általánosságban a multisync,
- evo szinkronizáláshoz a multisync-nek az evo-pluginja,
- a protokol amin kersztül a multisync lekéri az adatokat, az a multisync-nek az ImRC plugin-ja, és mindezt tudja (doksi alapján) infrán (IrDA), vagy BlueTooth-on. (Természetesen az infra vagy BT összeköttetés belövése szükséges adologhoz.)
- fenti helyett (ha jól tudom) használható a multisync SyncML pluginja is, de ahhoz kell valami a telefonba is, ami néhány (JAVA-képes?) telefonra telepíthető, másokon talán van, ez ügyben google://Váncsa+SyncML elindulásként (és felüdülésként) JAVAsolható

Telefonra nem tudok választ, én Ericsson T610-en csináltam, de mint említettem parancssori eszközökkel tudtam le- és feltöltögetni névjegyeket - ebből gondolom kliketi-klikk is működik, mint amilyen a fent vázolt eszközpark.

köszi, így már van értelme komolyabban utánajárni a dolognak. Egyébként szintén valami Ericssonra gondoltam, jó tudni, hogy ott már régen is ment. Az pedig nem baj, ha csili-vili-duplaklikkes a metódus :)
A googlet pedig lassan kezdem átnézni.
--
gazsi80@elte.hu
blog: http://g80.uw.hu