Boot Camp: Microsoft reakció, Apple válasz, benchmark-ok, iBook helyett MacBook, stb.

Címkék

Az Apple nemrég előállt a Boot Camp nevű csodával, amely lehetővé teszi, hogy "hivatalosan" lehessen Windows XP-t bootolni a MacIntel gépeken. A bejelentés utáni helyzetkép:

A Microsoft üdvözli az Apple lépését: "A Windows nagyszerű operációs rendszer", "Örülünk [annak], hogy az Apple ügyfelek izgatottak a futtatásával kapcsolatban, és hogy az Apple reagált, hogy kielégítse az igényt."

Szép-szép, de az Apple gyorsan tisztába is tette a dolgot: nem tervezi azt, hogy Windows-zal felszerelt gépeket árusítson:

"Szeretnénk tisztázni, hogy az Apple nem fogja előtelepíteni vagy árusítani a Windows-t" - mondta Brian Croll, a Mac OS X vezető termékigazgatója.

Az AppleInsider szerint majdnem hivatalos az infó, hogy az Apple megszűnteti az iBook brand-et, és helyette MacBook néven fogja kínálni az utód termékvonalat. Az első inteles iBook utód MacBook a hónap végére várható.

Érdeklődők néhány BootCamp-es Windows XP vs. Mac OS X benchmark-ot találhatnak itt (CineBench), itt (Adobe Photoshop).

Végül, itt egy video végigjárás látható arról, hogy hogyan kell a Boot Camp-et telepíteni egy MacIntel gépre.

Hozzászólások

A Microsoft üdvözli az Apple lépését: "A Windows nagyszerű operációs rendszer"

LOL

Gyertek trollerek! Kezdodik a heti baltadobalas. ;-)
---------------------
Ригидус а бетегадьбол

"Te ezt _akarod_?"

Nem eppen. Ha ezt akarnam akkor elkezdenelek most basztatni. :-)
Nem igy lesz.

"Jo, hogy megelolegezed a flame-et, mikor meg szo sem volt rola."

Jo, hogy felhivom ra a figyelmet, hogy _ne_ is legyen. Sajatos modon.
---------------------
Ригидус а бетегадьбол

"Szerző: rigidus
Dátum: h, 2006-04-10 12:57

A Microsoft üdvözli az Apple lépését: "A Windows nagyszerű operációs rendszer"

LOL "

Bizony ez egy szó szerinti idézet ami szó szerint így van
Hiszen az M$ részéről "nagyszerű" oprendszer a Win, mert nagyszerűen el lehet adni, a jól kidolgozott marketing által. És nekik csak ez számít. Pár éve azt nyilatkozták, hogy a világot egy "pénznyerő gép"-nek tekintik.
Hát nem jó és nem nagyszerű a win, ha ezt a célt betölti?
Mint ahogy egy vagon félig rothadt alma is nagyszerű lehet a kereskedőnek aki el tudja adni egy gazdálkodónak aki a disznóknak adja mosléknak.
Hmmm... Hát nem nagyszerű a rothadt alma?

Hát nem tudom, de szerintem nagy hülyeséget csinált Steve ezzel az intelesedéssel. Bár az ő szempontjából biztos jó üzlet volt mivel meglépte, de hát szerintem a mac tulajok nincsenek odáig a dologért. Az is igaz, hogy ez a mac téma is kicsit túl van lihegve már. Na jól van be is fejeztem :)

Nem azért van, mert a photoshop még nem natívan fut a pc-s osx-en? Én így tudom, hogy jelen pillanatban van még egy köztes réteg.

A windoz futtatása: sima ügy: játékok miatt. Juzer már mát tud bootolni ha játszani akar. Ha meg melózni marad az osx.

Szerintem.

"Anyu! ne vegyünk mekintost! Azon még játszani sem lehet!" - Életszerű helyzet lehet... :P De most már nem.

Viszont olvastam már vhol (sajnos URL-t most nem tudok mondani), hogy a GMA950 a Radeon 9200-est lenyomja teljesítményben. Esetleg vki nem tud URL-t egy benchmarkra? :)

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Aham. aztán rá nem sokkal meg Japánban az IBM bemutatta az új kis fogyasztású powerpc procikat és kijelentette, hogy nem érdekli őket az egész apple-intel ügy, mert a processzorpiacuknak csak 5%-áról van szó. Gondolom a PS3 Cell-jével sokkal nagyobbat fognak kaszálni, meg az új xbox-okban is PowerPC van (meg sokminden másban is, pl. nyomtatók, csak nem is tudsz róla)

"Szerző: zoli78
Dátum: h, 2006-04-10 21:22

... PowerPC van (meg sokminden másban is, pl. nyomtatók, csak nem is tudsz róla) "

Nyomtatóban PowerPC?
Hmmm... én mást olvastam erről.

Csak egyetlen példa, ugyanis HP1015-ösöm van:
HP LaserJet 1010/1012/1015 nyomtató:
133 MHz-es RISC processzor. memória, HP LaserJet 1015 nyomtató: 16 MB; ... Hála a 16 MB-ig bővíthető RAM-nak (a HP LaserJet 1015 nyomtatóban) a nagy ...
www.marker.hu/hp/hplj101x.html

Igen, Pistike a hibás, mert visszaütött! :-D
Bocs, kicsit fáradt vagyok ma, de azon a hozzászóláson felkaptam a vizet (ha ez lett volna az első itt, nem izgatna). Az rendben, hogy valamit kritizálunk, de azt lehet ésszel/moderáltan is (én sem lebunkóparasztállatoztam Pontscho-t, egyrészt, mert nem is szolgált volna rá, s nem is ismerem, hogy véleményt mondhassak róla másrészt pedig legalább egy picivel fölötte akartam maradni ennek a fajta színvonalnak.)
snq-: így ismered a vitakultúrámat? :-P