Reverse proxy Proxmox szerveren

Fórumok

Nos a kérdésem egyszerű. Magára a Proxmox hostra telepítsem, vagy egy dedikált VM-be? Ha VM-be akkor technikailag hogyan oldható meg a névfeloldás? NGINX vagy valamilyen más megoldás? Ti hogyan szoktátok csinálni?

Köszönöm!

Hozzászólások

sose telepíts semmit a hostra.
milyen névfeloldás? 
vm-ben pont ugyanúgy mint ahogy a hoston csinálnád.

Gábriel Ákos

Érdemes lehet egy opnsense VM és azon keresztül? Vagy inkább egy debian arra nginx? Esetleg dockerben valami kész megildás?

“The basic tool for the manipulation of reality is the manipulation of words. If you can control the meaning of words, you can control the people who must use them.”

― Philip K. Dick

A legegyszerűbb, leggyorsabb és (szerintem) a legjobb megoldás az, ha egy CT-be teszel Nginx Proxy Manager-t. Ez egy Nginx-et használó webadmin felület, amin reverse proxy szolgáltatásokat konfigurál helyetted az Nginx-en.

Hogy ez még egyszerűbb legyen, kész, Proxmox-on futtatható script is elérhető hozzá, ami mindent megcsinál, csak használatba kell venni.

A script-et a Proxmox webadmin felületen lévő shell-ből kell futtatni.

Amellett hogy amúgy ez egy jó megoldás lehet a kérdezőnek a script  fejlesztője komolyan gondolja hogy a hypervisor hoston root-ként kiadok egy random github repóra egy ilyen bash+wget+random.sh parancsot.

Miért nem tud egy normális lxc template image-et csinálni, amit normálisan lehet importálni.

Semmit nem teszünk a hostra.
Feel free megcsinálni (magadnak) az lxc image-t, egy base image-ből (és arra ráfuttatni az installert).

Megnézed a linket, triviálisan le lehet tölteni a scriptet és ellenőrizni mit csinál. 

Gábriel Ákos

Nem kötelező belenézés nélkül lefuttatni semmit, sehol. Itt megvan a lehetőséged, hogy a szkriptet végignézd, és a letöltött, leellenőrzött példányt is futtathatod, nem kell a netről közvetlen lehúzottat.

Jelen esetben a szkript egy egyébkét más által rendszeresen frissített alapra telepít rá egyébként más által rendszeresen frissített csomagokat, és akonfigurációt készít hozzá. Egyszer megírta a szkriptet a készítője, és hozzá se kell nyúlnia, amíg valami nagy változás be nem áll a forrásoknál. Ellenben ha kész konténert csinálna, üzemeltethetne napi build-et, hogy frissen tartsa. És a végeredmény ugyan az lenne a felhasználói szempontjából. Vagy rosszabb, mert nem tudnád biztosra, mi is van a kész konténerben pontosan, azt nehezebb ellenőrizni, mint egy sima szkriptet.