C/C++ nyelvű programozás ANDROID, LINUX és WINDOWS alá egy forrás kóddal.

Fórumok

Nagyobb gyerekeknek és kezdőknek is ajánlom:

Könnyen írhatsz saját C/C++ nyelvű programokat ANDROID, LINUX és WINDOWS alá. A megírt program minden változtatás nélkül lefordítható mind a három rendszerhez. Így egy fáradtsággal három programot kaphatsz.

http://sign-el-soft.hu/cgi/ng-dvb.html

http://sign-el-soft.hu/cgi/android.html

Hozzászólások

Ilyet én is tudok, csak az megy iOS-en, Mac-en és Web-en is, és nem csak C++-ban lehet programozni, hanem még egy halom nyelven. http://godotengine.org

A Linuxon létrehozott Androidos tárgykód natív fut az Androidon, vagy kell hozzá az Ng*.apk?

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

A letölthető példák nagyon egyszerűek, a lehetőségeknek csak egy töredékét használják ki. Az ng-xim/ng-dvb programokban kb 2000 szubrutin van. Ha megnézed a programok működését, akkor érezheted, hogy igen sokféle feladat megoldható vele. Ha szeretnél valami hasonló feladatot megoldani, akkor hasznodra lehetnek a már kidolgozott és kipróbált megoldások. Ez a lehetőség úgy áll rendelkezésedre, ha az ng-xim megfelelő (win/linux/android) változata telepítve van, és azzal együttműködve dolgozik a te programod. Ha így dolgozol, akkor a megírt forrásprogram mindhárom rendszeren módosítás nélkül használható lesz.

Ha ezt nem szeretnéd, az android-ndk ad neked példaprogramot, de szerintem sokkal több idődbe fog telni, hogy azzal eljuss az eredményig, és akkor még mindig ott az a probléma, hogy a programod csak az androidon fog működni.