PHP-ban írt static html generátor

Sziasztok

Olyan PHP-ban írt static html generátort keresek, amihez nem kell parancssor. Sem a telepítéshez, sem a későbbi használathoz.

Az ideális elvárásom az lenne, hogy egy pl. /admin mappában ott van ez a PHP-ban írt megoldást és ebben összekattingat a user egy oldalt...a környezet korlátaival számolva és az eredmény statikus html formájában egy publikus mappában landol. Köztes rétegnek használhat MySQL-t, de az éles adatok már csak statikus html-ek legyenek.

Sok megoldást néztem, de a legtöbbnek parancssoros telepítés, meg a teljes szervert akarja és majd ő fut a 8080-as porton, hát azt nem oké. Shared hostingon landolnának ezek a tartalmak.

Neves CMS-ek cache pluginja nem váltja ki a feladatot, mert attól még egy feleslegesen böszme nagy dinamikus rendszerek, persze tempóban javit valamit. Más felől azok a cache megoldások nem hozzák szerintem egy rendes link alapú static html tempóját. Illetve belefutottam már olyanba, hogy 2GB-s Joomla weboldal cache mappája 15GB lett. Na köszi :)

Szóval olyan kell, amit odaadok a laikus ügyfélnek, aki már látott Joomla, Wordpress, Drupal-t és összekattingat magának valami egyszerű, pofás kis oldalt, néha frissít egy cikket és ebből neki egy biztonságos kimenet lesz. Ez az egész pedig elfut bármelyik shared hosting szolgáltatónál. Nem akar localhoston generálni és FTP-vel feltölteni, mert akkor wordben is megcsinálhatná és feltölthetné a weboldalát, mint a hőskorban :)

Ha ismertek ilyet, kérlek írjátok meg.

Köszönöm!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 09. 14., h – 13:39

Van -- azt hiszem, még él -- egy GetSimple CMS nevű projekt, ami XML fájlokat generált. Amikor néztem, volt hozzá egy normális szerkesztőfelület, és csak PHP kellett neki, semmi feltöltögetés. Még adatbázis sem használt.

amihez nem kell parancssor. Sem a telepítéshez, sem a későbbi használathoz.

Paraméterezni márpedig onnan a legkézenfekvőbb.. Ha ez annyira fáj, akkor csinálj elé egy GUI-t ami paraméterezi és meghatja neked ha szükséges.

PHP-ban írt static html generátort keresek

Nem mindegy, hogy milyen bemenetből dolgozik.

  - Meglevő, de amúgy végleges működő oldalból csinál valami statikus tárra feltölthető tartalmat: pl lehet egy sima crawler + scraper ami végigjár minden linket, ennek a bemenete egy db url

  - lehet, hogy megvan a "nyers" adatod valamilyen formátumban (pl markdown) amiből aztán csicsázással stb előáll a site. de generálás során pl címkéket kezel, külön tárolt file-ok között kapcsolatokat hoz létre stb, lényeg hogy csomó plusz korábban nem létező lényeges tartalmi elemet is ilyenkor állít elő. Ez megint más szint, pl logikusan paraméter, hogy milyen struktúrában találja meg a file-okat, azoknak milyen leírói vannak stbstbstb.

ott van ez a PHP-ban írt megoldást és ebben összekattingat a user egy oldalt

Nem vagyok benne biztos, hogy jó kulcsszavak alapján keresgélsz. Talán neked egy user által összekattintgatós dolog kell, amiből aztán majd egy másik eszközzel tudsz később generálni static site-ot..

Lehet naivan, de abból indultam ki, hogyha van egy tonna CMS, ami SQL-ben összerakja magát, az alapján, amit a user összekattingat, majd az index.php berántja ezt látogatáskor és a php rendereli html-be a böngészőnek, akkor miért nem tudna ez rögtön a böngésző által megkapott html-ben landolni? Persze némi link kozmetikázás után (index.php?param1&param2 miatt).
Szóval fura, hogy nem nagyon akad ilyen egy az egyben.

Talán ezek:

https://demo.getgrav.org/grav/
- You have three options for installing Grav. The first - and simplest - way is to download the zip archive, and extract it. 

http://picocms.org/
- Pico makes creating and maintaining a website as simple as editing text files.

Google keresési javaslat: "flat file (php) framework"

1x regen lattam ilyet, egy eleg dragan dolgozo webfejleszto ceg csinalt ilyen oldalt egyik ugyfelunknek.

nekem az nem tetszett benne, hogy a php-nek irasjogot kellett adni az egesz documentroot-ra...