Kép letöltése weboldalról

Sosem gondoltam volna, hogy emiatt indítok témát:) Eljárt fölöttem az idő.

Szóval meg akartam nézni, hogy ezen a weboldalon http://divany.hu/eletem/2017/05/25/philip_zimbardo_hosiesseg_eroszak_el…
a képeknek mi lehet az EXIF-jében, és rájuk kattintva szépen megnőttek, majd nem tudtam letölteni őket. Régen mindig vigyorogtam, amikor a flickr nem akart engedni letölteni egy képet - de ezeket hogy kell? Valaki elmondaná step-by-step? Esetleg egy videóra felvéve, hogy ne kelljen sokat írni?

Köszi.

Hozzászólások

megnézed az oldal forrását, ott vannak a végén az URL-el a képekhez.

ha vhs kazin kuldom el a tutorialt az jo lesz? :DDDDDD

A jobbklikk a képre, és a menüben a kép mentése az miért nem jó? Vagy ha a nagyobb méretet akarod, akkor az egyik kép jobb alsó sarkában a galéria ikonra balklikk, majd a galéria képein jobbklikkes menüben a kép mentése. Legalábbis Firefoxban így működik, a többi böngészőnél is hasonlóképp kéne.

Ha ez nem működik akkor a forrásból is kihámozhatóak a PopupImage.register alól, nincs kifejezett védelem a letöltés ellen. Volt már amikor türelmetlenségből én is végül print screenhez folyamodtam valami honlapon.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Igazából olyan védelmekre gondoltam mint pl. obfuscated jquery húzza be őket dinamikusan ismeretlen helyről vagy ezer külön layerre darabolt képre bontva jelenítik meg stb. A jobb klikk tiltása nem komoly téma hiszen a source bármikor megnyitható bármelyik böngészőben.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Firefox-ban másik hatékony megoldás lehet a Ctrl+i, azaz Eszközök menü / Oldal adatai.
Itt a Média fület kiválasztva mutatja milyen média elemeket töltött le (és mik a paraméterei). Itt esetenként könnyebb megtalálni a kívánt tartalmat, mint forráskódot mazsolázva.