Windows frissítés

ha azt hinnéd, hogy csak az asztali Windows 10 rendszer frissítései miatt kell paráznod, akkor elmondom mi a helyzet az official & stabil frissítéssel Lumia esetén (nem insider, nem béta). három telefon lehet mintavét: saját készülék, asszony készüléke, haver készüléke. utóbbiról egyelőre csak annyit tudok, hogy "ez így elég szar lett", a mi telefonjaink konkrétan ezt csinálják:

-a kamera bekapcsolt állapota mellett bejövő hívásra villogni kezd a kijelző + érzéketlen lesz az érintésre. ha még sem villogna és átvált a hívás fogadására, akkor a beszélgetés végén kezd villogni és csak akku kivételével lehet enyhíteni a szenvedésén.
-a kész képet elég hosszú idő múlva lehet megnézni, nem is kerül be azonnal a képtárba, helyette "utolsó simítások" üzenetet nézheted egy percig.
-a megosztás gombot használva a., nem történik semmi b., a megosztási módok fele hiányzik. ez a két verzió 10 próbából ~4-re megtapasztalható.
-a mailben megosztott tartalom akár két órát is várat magára a fogadó oldalon.
-dual SIM esetén a telefont nulláról bekapcsolva azonnal újra kell indítani, hogy aktualizáljon valami nekem értelmezhetetlen hálózati szart (Telenor & Voda). reprodukálható ez is és eddig nem csinálta.

ez csupán másfél órát nyomkodva jött elő. úristen de visszasírom már a 8.1-et, olyan nyugodt életem volt vele. mi a retekért kellett nekem átállnom, annyiszor megszívtam már.

Hozzászólások

Melyik build?
Nálam 10.0.14393.576, és semmi ilyesmit nem tapasztalok (Lumia 735).

> BERUS
Motor: Linux Mint 18.1; BunsenLabs Linux Hydrogen; Debian GNU/Linux Jessie; Windows Phone 10

Android esetén sem tudtam elfogadni az érvet, hogy a HW éppen az alja vagy sem. itt pedig bonyolultabb is a dolog, hiszen MS rendszer és MS készülék kombináció szivat: házon belüli megoldás. a 2db készülék 2x 50e volt függetlenül amikor megjelent itthon, most mindkettő ugyanaz csinálja - egy múlt héten megengedett frissítés után.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Pedig el kell fogadni, mert képesek a gyártók olyan vasat alárakni, ami már a kettővel androidnak is kevés volt. És aki nem ért hozzá, az megveszi. Aztán meg csináljunk vele valamit, mert rettentő lassú. Nem tudunk vele mit csinálni. Legutóbbi élmény egy media marktos tablet volt, 1GB rammal meg valami allwinner procival egy 5.1.1...
Egyébként meg, ez a fogyasztói társadalom... Vegyél újat.
Én gép és telefon vásárláskor is pont ezért szoktam az aktuális igények fölé lőni, hogy valameddig kitartson anélkül, hogy a hajam kitépem. A másfél éves asztali gépemben pl. 16GB ram van, holott még mindig mernek eladni gépeket 4GB rammal. (Meg HDD-vel...)
--
"Sose a gép a hülye."

ne hulyeskedj mar, nem retek 15e Ft-tos 5xx cuccrol van szo - de ha az is lenne, erre fejlesztett rendszert futtat, kozvetlenul a sajat gyartojatol. ez nem Android, ahol a rendszer ingyenesen licencelheto barmilyen takolt kulcstartora is. btw egy rakat beta rendszeres Lumiatol megvontak a W10 tamogatast - insider account ide vagy oda, performacia problemara hivatkozva. a mienktol nem, hiszen ez pont jo hozza. de a szokasos hulyesegein tul a legutobbi frissites mar komoly problemakat okoz aminek nincs koze a hardver specifikaciohoz (sem).

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

>tegyetek a telefonaitokra is kingfos 95-öt, jó lesz

azt mondták