UPC Horizon HD médiabox tapasztalatok

Sziasztok!

Kinek mi a tapasztalata ezzel a médiabox-szal? Én másnap visszaadtam a következők miatt:

- SCART-tal összekötve és RGB+Composit kimenetet választva néha piros kontúr látszik az alakok jobb oldalán. Csak RGB nem választható, és így a képminőség gyatra. A TV-n RGB bemenetet választottam természetesen. A régi médiabox képe tökéletes.
- A hang nagyon halk, még maximumon is. Ha a TV-n felhangosítom, majd átváltok DVD-re, letépi a fejem. A régi médiabox hangereje teljesen jó.
- Az EPG szürke, nagyon apró betűkkel, alig látható. A régi médiabox csatornalistája sokkal jobban olvasható.
- Kedvenc csatornákat minden menübe lépés alkalmával újból ki kell választani. A régi médiaboxnál csak a kedvenc csatornák jönnek elő, ha belépek a csatornalistába.
- Általában is nem ergonómikus a távszabályzója, a gombok elhelyezése nem logikus, nem állnak kézre. A régi is rossz, de máshogy rossz.
- Az ügyfélszolgálat "elfelejtett" tájékoztatni arról, hogy ez a kütyü két kábelt igényel: egy koax kábelt, amin a TV adás jön, és egy plusz UTP kábelt a routerhez, amin a műsor-visszajátszás funkció jön. Nálam a router a dolgozószobában van, a TV és a médiabox a hálószobában, a kettő között nem tudom kihúzni az UTP kábelt, mert hasra esünk benne.
- A visszajátszás funkció (próbaként bekötve az UTP kábelt) azt mondja: "Dőljön hátra, hamarosan stb", de utána valami hibát jelez, és nem jön semmi.
- Gyerekcsatornák egyébként sem lennének visszajátszhatóak, pedig nekünk erre (is) kellett volna. Ezt sem mondta az ügyfélszolgálat.
- Abnormálisan melegszik. A leírásban azt írják, hogy van a készenléti állapot, ami nagy energiafogyasztással jár, és van a teljes kikapcsolás, ami energiakímélő. Utóbbi állapotból viszont percekig tart a bootolás.
- Az óra kijelző túl fényes, éjszaka vakít. A réginél csak a kikapcsolt állapotot kellett leragasztani szigszalaggal, hogy ne vakítson.

Megjegyzem (ez a régire is vonatkozik), hogy a csatorna száma helyett a kijelzőn kiírhatná az éppen nézett adó nevét is, az legalább informatív lenne.

Csak én fogtam ki egy hibás példányt? HDMI-n nem próbáltam, mert a TV-men csak SCART van. Még megjegyzem, hogy a régi médiabox-ról az újra váltva a TV-n semmiféle átállítást nem végeztem, a SCART kábel is a régi, amivel a korábbi médiaboxról gyönyörű volt a kép.

Amúgy az UPC műsorkínálatával és az adás minőségével is elégedett vagyok, leszámítva ezt a negatív tapasztalatot. Választhattak volna méltóbb produktumot is az egyébként jó színvonalú szolgáltatásukhoz.

Hozzászólások

Nem nyitnek új topikot viszont most jött egy ilyen tv box csoda anyáméknak és van rá valami mód hogy ki tudjam törölni a felesleges csatornákat? Mert elég idegesítő hogy kb minden csatorna mellet ott a hd verzió amiért persze elő is kellene fizetni..