iPad törölt képek visszaszerzése

Fórumok

A gép verzióját egyelőre nem tudom, iTunes-szal és felhővel nem volt szinkronizálva, tehát máshol nincsenek meg a képek.
Laptopra másolták át, az iPadről törölték, a laptop pedig elhasalt. Képek sehol.

Bármilyen segítségnek örülnék, milyen esély van rá, hogy meg lehet menteni?

Végeredmény: a címbeli feladat megoldására végül nem volt szükség, mert siddis és fdeyso javaslatára az általam eddig nem ismert Testdisk/PhotoRec tökéletesen megoldotta a formázott, újratelepített lemezről a visszaállítást.
Gyakorlatilag 100%-os volt a visszaállítás, a képek előnézeti képeit és a legkisebb ikonokat is visszaszedte. Egy hibás fájlt nem talált a tulajdonos, minden kép teljes értékű lett. Le a kalappal a progi előtt!

Hozzászólások

iCloud esetén a törölt képek 30 napig törölt stádiumba kerülnek. Azt nem tudom, hogyha nincsen aktiválva iCloud akkor is van-e ilyen "lomtár" funkció. Ha van, akkor lehet szerencséd. Nem rég törölt kategóriában vannak.

Ez egy nagyon fájó pontja a történetnek, amit szeretnék magamban mélyen eltemetni.
Gyanítom, hogy a gép menthetetlen, ld. alább.

Off
A laptoppal a következő történt, jelenleg ezen a vonalon küzdök, hitehagyottan :(
Új HP laptop (Médiamarkt), amihez Windows 10 volt gyárilag, OEM-ként. Lehetett kérni, hogy a boltban telepítsék fel, sőt a kívánt programokat is feltették (Libre office, skype stb). Otthon testre szabták, rámásolták az iPad-ről a képeket (utólag tudtam meg, majd törölték). Amikor mindennel megvoltak, készítettek egy második felhasználót is, majd reboot... utána windows nem indult, nem tudott bootolni, bele sem tudott fogni a bootba. USB Live Linux-szal rábootoltam. Volt rajta egy 500MB, egy 300GB és egy 600GB-os partíció, folder struktúra rendben volt, fájlok látszottak első blikkre a 300GB-os részen.
És itt követtem el én a hibát, betettem a hozzá adott lemezt, hogy a telepítő lemezről indulva recovery módba belépve körülnézzek. Ez NEM egy gyári lemez, hanem egy CHS által írtott DVD lemez. Betettem, elkezdett betölteni én meg elmentem inni, amíg betölt.
Mire visszaértem a géphez, az fogadott, hogy újraparticionálta a lemezt, végzett a formázással és másolja rá az image fájlt. Itt már megfagyott a levegő bennem.

Most van egy szűz Windows 10 a gépen és programokat próbálgatok, amik az ígérik magukról, hogy egy sajtos pizzán is megtalálják az elveszett fájlokat formázás és minden után is.
/Off

Hagyd a fenébe, azok a képek, amik 1 helyen vannak, felhőben sincsenek, azok nem fontosak a tulajnak, ne rágd magad.

+1
Nálunk megy két HDD-re meg párhuzamosan Crashplan-re. Családban máshol ugyanez a szokás. Ami nem fontos azt nem rakjuk bele.
Két éve elhasalt az egyik gép és volt adat amit crashplan-ből kellett lehúzni, úgyhogy számomra már értelmet nyert az erre áldozott díj. Ipad-et visszaadni a tulaj kezébe azzal, hogy ha fontos dolgokat tart rajta, akkor szinkronizáljon felhőbe és alternatív helyre(pl. kétlemezes NAS).