Webshop indítása

Szakembert keresek webshop indításhoz.
Szerverterembe lenne elhelyezve egy szerver

MIndent rábízok arra a szakemberre aki a szerver kiválasztásától a terembe történő elhelyezésen át a weblap megírásáig elvégez.

Használt szerver fér bele a költségvetésbe
Kisebb forgalmú webshopról van szó

Részletesebb leírás:

Jelenleg van 2 weboldalam. Ezeket is a szerverről szeretném futtatni.
1 weboldal php+adatbázis
2 weboldal html és itt kellene egy menüpont egy kis webshop kb 100-150 termék
és lenne egy 3. weboldal ami csak webshop itt kb 500-800 termék lenne a dizájn is lehet a 2. weblap webshop dizájna max más háttérszinnel és a tetején más bannerel.

1 weboldal max napi 500 látogató
2 weboldal max 20-30 látogató
3. weboldal mondjuk maximum 1500 látogató

Nincs szükségem Profi grafikára sőt a webshopra regisztrációra se csak egy ürlap kitöltésre ahol elküldi a kosár tartalmát az ügyfél adatait nekem egy mail-ba. Ahol válaszolhatok felhivhatom stb stb....

Nem extremdigital vagy emag szintű weboldalt akarok.

Hozzászólások

Ha csak használt szerver fér bele a költségvetésedbe, akkor szerintem ne akarj programoztatni, használj valamilyen kész megoldást.

Nem akarom senki üzletét rontani, de tény hazánkban egy kész FLOSS (ingyenes) megoldásnak a testreszabása (értsd csak design) 200-400e HUF között van. Ekkor semmit nem kell programozni _CSAK_ egy template/skin készül az ingyenes alkalmazáshoz és üzembe helyezik neked a kívánt helyen. Egy LAMP+MAIL szerver konfigurálása pedig olyan 100e HUF szokott lenni. Ezek nettó piaci árak. Vagyis még egy új szerverhez képest is ez a drágábbik rész.

pl.: ez bruttó ár:
http://www.arukereso.hu/szerver-c3641/hp/proliant-dl320e-gen8-470065-77…

Ha jól beállítják nem rosszabb, mint bármelyik. Attól, hogy leprogramozatod, hol a garancia, hogy a cég/vallalkozás nem szűnik meg, a fejlesztő(k) nem dobbant külföldre, aztán szívsz. Mondom úgy, hogy ismerősi/kollegai körben jártak már így. A forrás pedig hiába van meg, senki nem fogja költséghatékonyan tovább vinni, ne adj' Isten updatelni, hanem max saját projektet ígér és a kör kezdődhet előlről. Ilyen volumenű webshophoz, egyszerűbb ha az ember maga áll neki. A komoly (értsd milliós beruházás), természetesen már más téma.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

...és mire mész vele, ha nincs aki fejlessze?
Most komolyan, ki vállal el (nem horror áron) egy számára ismeretlen kód megismerését, karbantartását, mert lelépett a fejlesztőd?
Ha tudsz ilyet,lehet az ismerősömet érdekelné, mert még mindig szív egy pár oldallal.
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

"nem horror áron"

Ilyet nem tudok. Ugyanis aki hajlando legacy kodhoz nyulni, az ert is hozza. Nem csak "latott egy szep szines prezentaciot" es ezert "le akarja cserelni a 'regi elavult sz*r' frameworkot meg bevezetne a NoSQL-t, mert a jelenlegi rendszer egy sz*r, es ezt nem lehet megcsinalni, mert 2014-ben mar adatbazissemanak se kene lennie". Ebbol kifolyolag aki ert hozza, az tobbmillios userbase-u rendszereken dolgozik/dolgozott es azok mogotti DB-n, amibol automatikusan kovetkezik, hogy nem fog lesullyedni "Lamp+CMS webshop 80k HUF-bol" Pistikek szintjere, arkategoriaban vegkepp nem.

Ellenben a "heti 5 weboldalt rilizelek" CMS huszarok rugalmassagat es elerhetoseget meg megintcsak mindenki ismeri. Jo az, ha tenyleg "piti webshopocska" a terved amin "nem fogsz modositani, igered". De tenyleg nem, tenyleg jo igy neked!

Azért szerintem már olyan nincs így 2015-ben, hogy veszel egy darab weboldalt, ami az idők végezetéig üzemel. CMS framework esetében, pl. a verziókövetés, security patchek igenis pénzbe kerülnek, nyilván ez valamilyen szinten automatizálható, de akkor meg ott jelentkezik a költség. Én is láttam rengeteg ilyen esetet, ahol még x sok évvel ezelőtt php4-re megvették a megoldást, aztán természetesen EOL lett a framework, és ment a fejvakarás, hogy akkor meg ki fizeti ki az upgrade költségét, mert a megrendelő azt gondolta hogy a weboldalnak így működnie kell. Vagy pl. egy elhibázott verzió patch miatt megborult a weboldal. Az se 2 perc kinyomozni, mi történt, és ha bármilyen egyedi fejlesztés van benne arról ne is beszéljünk. Szóval én ebben az esetben valamilyen SaaS irányba mennék el, és eszembe nem jutna saját fejlesztőt, üzemeltető alkalmazni, különösen ha ilyen minimál keret van rá.

Nem azt mondtam, hogy építsen SaaS-t :), hanem hogy vegyen igénybe SaaS szolgáltatást. Drupal Gardens, nagyobb webshop megoldások for example. Ha majd pörög a business, és csilliárdokat termel, lehet saját custom megoldással optimalizálni, de addig csak kidobott pénz.

Nem. Valamikor elso pillanattol igeny van olyan szintu rugalmassagra es customized dolgokra, hogy a SaaS igenybevetele egyszeruen nem megoldas. Drupal Gardens-szel meg sosem fogsz akkorara noni, amekkorara egy altalatok tervezett adatstrukturabol es egy azt teljesen atlato rugalmas es csak neked dolgozo csapatbol (plusz nehany ideiglenes szerzodeses idonkent, akit a csapattagjaid segitenek) tudnal. Enelkul nem merul fel a millios bevetel problemaja, mert ki sem alakul. Az egesz olyan, hogy "van itt a Drupalban valami hirlevel pipa, nem tudom mi alapjan kuldi" vs "kuldjunk mindenkinek szemelyre szabott ajanlatot akik vettek mar tolunk 3 db X tipusu termeket es igaz rajuk, hogy a 2 hete kiszamolt uj oszlop a users tablaban > 0.95, es kuldjunk a 0.95 alattiaknak egy masikat". Tudom hogy Drupalban is talalsz embert aki az utobbit meg tudja csinalni, de a hazi fejlesztesu rendszeren tetszoleges PHP+SQL fejlesztesben legalabb kozepesen jartas szemely meg tudja par perces magyarazas utan pillanatok alatt oldani ugyanezt.

De tfh megis megnott ket vallalat. Egyik a sajat in-house fejlesztocsapatabol, a masik meg valami CMS-t konfigolgatva. Gond kezd lenni a performance-szal. Drupal support kiderul hogy nem is latott meg ekkora adattomeget meg "ok nem erre terveztek az adatbazist, miert igy hasznaljatok?". Ekozben a sajat megoldast fejleszto csapat tokeletesen tudja hogy mihez nyulhat, mihez nem, es meg is oldja a skalazast.

Ha valaki nagyban gondolkodik, jobb ha elso pillanattol elfelejti a black box jellegu rendszereket, kell ember aki ert a legutolso zugahoz is. Marpedig a CMS az black box. Barmi romlik el (pl lehal az egyik payment method), nincs kit surgetned hogy "csinald mar meg top priority", lehet ket nap mulva kijavitjak, de addig a ceg elesett parmilliotol, es nem volt ott senki aki ertene hozza.

"Ha majd pörög a business, és csilliárdokat termel, lehet saját custom megoldással optimalizálni"

Ha valamit ujra kell irni, az a legrosszabb, az a cel hogy ne kelljen, ergo aki nagyban gondolkodik, ne gondolkodjon CMS-ben, SaaS-ban, meg egyeb nagyon black box megoldasokban (Framework oke).

Pontosan erről van szó. Ha lelép a fejlesztő, még egyszer kifizetem a teljes árat, ha működtetni szeretném, Kód ide vagy oda. Csak egy cms rendszerhez jó eséllyel hamar találsz segítséget, ne adj' Isten rászánsz pár napot és magad is megoldod. Gyakorlatilag leírtad, amint én is állítottam. Komoly (milliós) beruházás,fejlesztés, stb. esetén felejtősek ezek a rendszerek, de egy egyszemélyes vállalkozásnak, aki még egy webshopot is üzemltetne a meglévő üzleti modellje mellé, tökéletesebb választás, ráadásul nem ennek a kiadása fogja bedönteni a kisvállalkozót. A biztonsági frissítések is érkeznek, nem kell nyúzni a fejlesztőt, nincs gond a tárhellyel sem, mert ezek általában egy alap tárhely funkcióival működnek. Gondolok itt arra, hogy állt már nekem is égnek a hajam, hogy miket akarnak egyes programozók, hogy engedélyezzek a szerveren. Gondolom itt sokan tudnának mesélni...

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Jónapot kívánok, honlapkészítéssel foglalkozom, Kovács István vagyok, háromféle Webáruházat tudok ajánlani Önnek ha érdekli, mindegyiket nettó 14 ezer forintos áron (egyszeri és végleges költség). Amennyiben kíváncsi rá a Webáruházakat itt nézheti meg: xyz.neveddmegshop

Ha kiválasztja bármelyiket, 1 év garanciát, használati utasítást és számlát kap hozzá. Az áruházat szövegszerkesztőhöz hasonlóan tudja kezelni, termékeiről képeket tölthet fel, s lehetősége van egyedibb külalakot is beállítani a webáruházhoz (háttérszínt, betűtípus, bal és jobb oldal átrendezése stb). A mintákból is különböző színvariációkat tudok ajánlani (kék, zöld, piros, lila stb.). Az áruház saját tulajdona lesz és saját tárhelyén tudja tárolni. Ha nem tud gyorsan dönteni, gyakorlási felületet biztosítok, hogy az áruház kezelésével megismerkedhessen.

+1

Különben nem egy szakemberre lesz szükséged, hanem minimum háromra: rendszergazda, fejlesztő grafikus.
Ha nem saját szerveren vagy, hanem tárhelyet bérelsz csak, akkor a rendszergazda már nem kell.
De még így is kettő.

Oké, lehet találni egy emberben is, pl. én is tudnék ilyet csinálni. :) Viszont nem szeretek, mert valójában nem vagyok fejlesztő, csak ritkán kódolok. Kiszenvedhetek egy megoldást, de az messze nem biztos, hogy ideális is lesz.
Namost a gondod ott fog kezdődni, amikor valaki jelentkezik, hogy megcsinálja. A három területből vélhetően nem lesz profi, a tipikus inkább az egyikben profi, a másikhoz átlagosan ért, a harmadikhoz meg majd mindent kigugliz :) A kérdés az, mit szeretnél: egy kezelhetetlen felületű, lassú, de atombiztos szerveren futó cuccot, vagy egy gyönyörű, tökéletesen használható oldalt, amely alatt napjában 3-4-szer hal ki a rendszer?

Szóval ha nem nagyon spec. igényeid vannak, bérelj!

Erre a melóra volt két hetem. Design, kliensoldal, szerveroldal és VPS. El lehet ezt végezni egy személyben is úgy, hogy használható legyen és ne rohadjon le. Nem responsive, meg van amihez jó lenne még hozzányúlni, de ez az oldal már így marad. :)

Vannak szabadúszók akik mindent visznek, és igényes munka kerül ki a kezükből. Nem egy cégnél szembesültem azzal, hogy a minőség mindegy, csak 5 perc alatt kész legyen.

Azzal viszont abszolút egyetértek, hogy az az ideális, ha külön emberekre van szedve a fejlesztés, és nem egyvalaki visz mindent. :)

Most hangstudió, vagy webshop? Esetleg mindkettő?! :D

Megoldok Neked mindent, webshop felállítása, kiszállítás, bankkártyás fizetés, ha kell importálok Kínából árút. Költségkerettől függően, saját szerveren, tárhelyen, saját fejlesztés ... stb. Az egyetlen kitétel, hogy rendelkezz a szükséges pénzzel. Általában itt szokott elvérezni a dolog. Sikerdíjért nem, de kedvező áron dolgozunk (a fent leírt árak alatt).

Én hasonló igényekkel (csak kevesebb látogatóhoz) Dotroll tárhelyet választottam + Joomla Virtuemartal. Ez talán a legolcsóbb megoldás, és néhány videó megtekintése után saját magadnak faraghatod.

igen, a shoprenter lehet számodra ideális...

Esetleg Shopify?

------------

Build a Shopify App in 15 minutes with Django

http://gavinballard.com/shopify-app-in-15-minutes-with-django/

Shopify

http://en.wikipedia.org/wiki/Shopify

Behind The Scenes at the Shopify HQ

http://www.youtube.com/watch?v=n43uDqQXi6Y

Shopify Review and Complete Walkthrough - Create Your Online Store

http://www.youtube.com/watch?v=h5pm3iajEgI

elmutogatja, hogyan kell hasznalni a Shopifyt: a Dashboardot, az Orders reszt, stb.

The Top 20 Most Popular Free Apps in the Shopify App Store

http://www.shopify.com/blog/12206421-the-top-20-most-popular-free-apps-…

App Store

Powerful new features, services and plugins for your Shopify store

https://apps.shopify.com/

Embedded App SDK Documentation

http://docs.shopify.com/embedded-app-sdk

The Embedded App SDK allows you to embed your app directly inside of the Shopify admin as well as access and customize many native GUI features.

Olyan marketing ize van nekem ezeknek a topicocnak, most olvastam vegig a storages oldalt a dell serverrel, mostmeg hasznalt szerver webshopnak ...
Miert nem keresel egy informatikai partner ceget, akikkel az ilyen temaju projekteket meg lehet oldani?

nagyon kíváncsi vagyok, hogy legvégül, hogy döntöttél! shoprenterhez mentél?

Énis az eshop-gyorsan rendszerét ajánlom. A messzemenően legjobb ár/érték arányban.