Vodafone lehuzas

Fórumok

Hi,

Gondoltam megosztom a tortenetet, ne szivja meg mas is:

8 napot voltunk kulfoldon az EU-ban, most kaptuk meg a szamlat, kb. 8000Ft-tal volt tobb mint amire szamitottunk... Ugyanis a Vodafone, ha elofizetese van az ugyfelnek, automatikusan bekapcsolja az "Europa napijegy" szolgaltatast - tehat az ugyfelnek kell kikapcsolni, ha megsem szeretne hasznalni.

Amennyiben az ember akar egyetlen SMS-t is kuld a kulfodi tartozkodas alatt, akkor arra a napra szamlaznak 990Ft-ot. Igy lett a napi 1-2 SMS miatt (~400Ft 8 napra) helyett +8000Ft.

Az osszes tajekozatas errol mindossze egy SMS, amikor a telefon a kulfoldi halozatra csatlakozik (nos ezt az SMS-t ignoraltuk - mellesleg mindig is kuldozgettek SMS-t, tobbet is amikor atvandorol a telefon, olyan tartalommal, hogy udvozolnek, ki a roaming partner, meg mennyi a percdij, net, stb.)

Kifejezetten etikatlannak tartom ezt a modszert, de azert is osztom meg ezt a tortenetet, hogy ha valaki Vodafone-os, ne a sajat karan jojjon ra.

Az SMS egyebkent ennyi:

"Aktìv roaming tarifàd az Euròpa Napijegy, ezzel hazai perc- és SMS-dìjaiddal hasznàlhatod a mobilod külföldön, és naponta 100MB-ot netezhetsz, adott napon éjfélig. A napijegy dìjàt (990Ft) csak akkor szàmlàzzuk, ha hasznàlod a szolgàltatàst. Az adatforgalom elszàmolàsa 100 kB-os egységekben történik. Az MMS küldés 171,5 Ft. Lemondàshoz küldd az XEUNAPI kòdot a 1270-re.
A 112-es euròpai segélyhìvò hìvàsa dìjmentes. Tovàbbi roaming informàciòért hìvd dìjmentesen a -t! Üdvözlettel: Vodafone"

Szoval ha akar egy darab SMS-s is kuldesz, akkor "hasznàlod a szolgàltatàst" - aztan itthon jossz ra, hogy hasznaltad. Megegyszer: arrol mar semmi ertesitest nem kapsz, hogy az adott napra aktivalodott, es felszamitottak 990Ft-ot.

/sza2

Hozzászólások

hm külföldön 100MB/990Ft roamingban? szerintem elég jutányos.
Emlékeim szerint egyéb kedvezmények is vannak az Európa napijegyben. Szóval napi 1000ért jó ajánlat, bár ha 1db SMS-t akarsz naponta küldeni (mondjuk heartbeat jelleggel,egyébként se hívás, se hívás fogadás) akkor neked tényleg drágább volt. Valószínűleg az Ügyfelek kb 0.5% hozzád hasonlóan fog járni, a maradák 99.5% pedig örül.

A 0.5% meg elolvassa legközelebb.

Nem jutányos. Semmiképpen. Csak kevésbé pofátlan rablás mint amit eddig csinálhattak, mert a totál liberó vége mindig a lehúzás, annyira amennyire lehet. Ilyen az emberi természet.

Teljes mértékben szánalmasak és irreálisak az európai adat és hívásdíjjak, leginkább a roaming svindli amit itt művel a kb 10 cég Európában. Főleg az így járó kolléga se tett többet minthogy a szarházi voda hálózatát használta itt is és ott is, a kettő közt meg interneten pumpálták a semmit mert 100Mb az egy nagyon nagy semmi, egyék meg.

Megy egyáltalán, valahogyan ki kell hozniuk hogy mindenki értesüljön arról hogy a legszarabb hálózatukkal sikerült 98%-os valamilyen mérést csinálniuk, a semmi adatcsomagjaikkal Balázsék nagyot rallizanak, meg persze az új székházat is ki kell csengetni a banknak.

Igaz, felhúztam magam. Ennyire. Váltottam másikra, de nagy különbség, nem véletlenül nincs köztük.

Amin felhúztak, hiába nem nincs térerő egy kicsörgésre se épületen belül az egész utcában, annak semmi köze a hűségszerződéshez. Az új embereket butítják a 98%-os baromsággal ami egyszerűen nincs és nem is volt és sose lesz. Egészen addig tartanak a lehető legmagasabb díjcsomagba amíg nem akarom felmondani. 600Ft-ért küldenek egy sms-t hogy elfelejtettem befizetni 2000ft számlát 1 napig. A hűségszerződéssel árult készülékeik a függetlenek árát is felülmúlja. A telenór sopokan csak az új szerződő ügyfeleknek van ülőhely fenntartva. Egyszerűen nem korrektek, ennyi semmi különös.

Tudom, amit lehet megtesznek mindenkivel.

ui. A hangnemért elnézést a fórumtársaktól, a szolgáltatóktól természetesen nem.

csak kérdezem, hogy te melyik univerzumban élsz?

Az, hogy Európában van x országban Vodafone leányvállalat, ettől függetlenül ezek külön jogi személyek, külön infrastruktúrával és managementtel - nem utolsósorban teljesen más piaccal és hatósági szabályozással. (értsd - ha a magyar előfizető kimegy Ausztriába, és az ottani honos hálózatban hív egy számot, akkor a hívás díja tartalmazza az ottani hívás díjat, a tranzit díját, elszámolási költséget - és természetesen mindkét szolgáltató hasznát)

Szóval nagyon merész azt mondani, hogy "hálózaton belül".

tedd csak a hívások mellé. Ha megnézed, nem külföldi, hanem hazai IP címet fogsz látni,
a hazai APN miatt. Ennek is vannak tranzit és elszámolási költségei is!
már csak papír kérdése minden
erről nekem eszembe jutott egy régi ismerős mondása: a matek/fizika nem nehéz, csak kiolvasod a képletet a négyjegyűből és behelyettesíted...

Okés, ezzel ez van, de senkinek nem görbül meg a dereka egy routeon, kábelt sem kell átdugni.

Az ilyesmi költségeket lehet csökkenteni privát oldalról, szolgáltatók egyezségével, ez soha nem szokott megtörténni, csak rettentő lassan. Vagy lehet rá hozni egy eu jogszabályt és máris jó az embereknek. Az utóbbi van folyamatban. Ha Brüsszelben is kiveri a biztosítékot akkor már valami nagyon nagy szar van.

De a brending meg a marketing hadjárat nekem nagyon nem ér meg percenként 5ft-ot, a dumaparti székház sem ér 1ft-ot. Ha ezek kellenek a tulajdonosoknak, fizessék ők, az övék, nekem semmi közöm hozzá és ezeket a szolgáltatásokat nem kérem. Ilyen egyszerű. Fizesse ezeket az akié vagy akinek számít az, hogy milyen színű a sim-e a telefonjában ami a zsebében van. Az igaz, hogy a gazdasági rendszer kényszeríti erőforrás pazarlásra a cégeket, de nem is akarnak tenni ellene. Majd a törvények.

Ezzel nem tudok egyeterteni - es itt most nem a 100MB / 990Ft jutanyos / nem jutanyos dologrol van szo (BTW, a roaming adatforgalmat direkt letiltottam, tekintve, hogy alapvetoen draga (igen, meg 100MB / 990Ft is)), illetve, szandekosan keves volt az SMS kuldes, merthogy "roaming kozben draga"... Hat igy lett igazan draga.

Itt arrol van szo, hogy ez a "ficsor" _alapbol_ be van kapcsolva.

Nyilvan, belekotni nehez, vegulis kuldtek egy SMS-t, az o segguk vedve van, bizonyara a GVH, NMHH, fogyaszovedelem is nekik itelne a pontot.

Ettol fuggetlenul szerintem ez tisztessegtelen. Valami olyanert fizettunk, amit nem kertunk.

A 0.5 / 99.5-ot gondolom Te is koltoi tulzaskent ertetted. Szerintem a mobiltelefon hasznalok nagy resze nem a hup-os kozonseg, hanem ilyen teruleteken sokkal kevesbe hozzaerto, mint peldaul anyukam, akie egyebkent az emlitett elofizetes (meg ugye en is atsiklottam ezen, pedig azt gondolnam, tobbet talalkozok ilyen problemakkal mint az atlag) - Aki nem szokott hozza, hogy mindenben az aprobetus reszt keresse.

Ami a 100MB / 990Ft-o illeti, en, ha egy hetre megyek is kulfoldre, keresek ottani szolgaltatos prepaid SIM-et, mert sokkal olcsobb penzert, sokkal tobb adatforgalmazast adnak...

/sza2

En nem latom itt a lehuzast.

Engem a szamlaval anno tajekoztattak, hogy van ilyen opcio, tovabba tajekoztatnak kiutazaskor is.

Ha pedig elkezdessz adatforgalmat hasznalni, akkor nem a nagyonsokforint/keveskilobyte alapon szamlaznak, hanem 990ft-ert kapsz az adott napra 100 megat.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

De eszében sem volt internetezni, sőt telefonálni sem akart. Haza akart küldeni naponta 1-2 max 3 SMS-t, hogy tudassa az itthoniakkal, hogy él, megérkezett, megoldotta amiért ment, stb.
A 3 SMS, pedig a kedvezményes napijegynél még mindig olcsóbb lett volna!
Az igazán korrekt az lenne, hogy ha a napijegy akkor aktiválódna, amikor az összes forgalmának napijegy nélküli díja eléri a napijegy árát.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Azért az talán nem túlzó elvárás hogy a kedves ügyfél elolvassa az üziket amit a szolgáltató küld, pláne ha - mint a jelen esetben is - előfizetése van, amit rettenetesen hamar ronggyá lehet terhelni egy-egy rossz esetben.

Értem én hogy mindig az ügyfélnek van igaza, de én még úgy nőttem fel, hogy aki hülye, az haljon meg.

Nem is értem hogy miért vagyok még mindig életben, ehe.

Persze, legkozelebb azt irjak, +1000000 lesz a szamla, ha 10 percen belul nem kuldok vissza egy SMS-t, hogy legyszi megse. Ja, en vagyok hulye.

Szerintem a tisztesseges ez lenne: tisztelt ugyfel, hasznalni szeretne a szolgaltatast? kuldjon egy SMS-t. De nem, ehelyett az van, hogy kuldj egy SMS-t, ha nem szeretned.

Nem erezzuk ugy, hogy a Vodafone azt gondolta, mostmar tul alacsonyak a roaming dijak, valamibol penzt kellene csinalni? Mit tegyunk? Megvan, eddig kerni kellett az ugyfeleknek, hogy aktivalojon a draga (ki nem hasznalt esetben szerintem ez helytallo) szolgaltata, kapcsoljuk be, hatha nem veszi eszre! Meg egyszer kuldjuk el neki egy SMS-t, hogy ne lehessen kesobb belekotni.

Hol normalis az, hogy egy nem igenyelt szolgaltatast tevolegesen az ugyfelnek kell lemondani, kulonben fizet?

/sza2

Igen, valószínűleg a díjaik mentésére játszanak, ez nem kérdéses:

http://homar.blog.hu/2013/09/02/kitrukkozte_az_olcso_roamingot_a_vodafo…

De továbbra is ott tartok, hogy SMS-t elolvasni, illetve külföldön rendszeresen (eleinte naponta, kétnaponta) ellenőriztem az egyenlegemet, hogy pl. az adatforgalom nem csapta-e le valamiért a felét, három másodperc alatt.

Minden szolgáltatónál van ilyen, hogy "automatikusan átkerül", "automatikusan bekapcsolásra kerül" valami, bár eddig én még (talán) csak jobban jártam ilyesmivel. Legalábbis nem vettem észre ha átvertek :D

"illetve külföldön rendszeresen (eleinte naponta, kétnaponta) ellenőriztem az egyenlegemet"

Ertem en, csak itt fel sem merult, hogy ellenorizgetni kellene, mert meg nem fordult elo, hogy igy jartunk. En is elofizeteses vagyok, csak nem V, hanem t-mobile es naluk (meg a Telenornal is) nem ez a szokas. Igy, tudva, hogy mi tortent, utolag konnyebb azert okosnak lenni.

Meg azert az is erdekes, hogy a szolgaltato mindenfele SZ@Rrol tud SMS-t kuldeni (akciok, reklamok, ha megrendelsz valamit akkor visszaigazolas, hogy aktivaltak, etc.), erdekes modon arrol nem, hogy eppen elkezdesz igenybevenni egy szolgaltatast, ami az adott napra majdnem 1000 forintba kerul...

Ja, es erdekes modon a prepaid esteben forditott a helyzet, ott alap, hogy nincs aktivalva, SMS-ben kell aktivalni. (Gondolom ott egyebkent hamarabb rajonnenek az emberek, hogy elfogyott a penz a kartyarol - itt meg csak akkor lepodsz meg amikor jon a szamla).

De a lenyeg szerintem a posztbol kiderul:
1. ezt buktuk
2. hatha mas nem jar igy, mert esetleg olvassa
3. akkor is tisztessegtelen eljarasnak tartom

/sza2

Ez pontosan a nagy lehúzás. Voda itt voda ott de mégsem voda a voda? Ha nyertséget kell kivinni meg csártot rajzolni akkor egy voda van a világon, de ha a lehúzott átmegy az egy vámzónába tartozó területen A-ből B-be akkor már nem voda a voda.

Az ha az ottani áron adja mint ott, az annyi amennyi, de mivel kerül a pirosnak ha nem itt hanem ott használják? Semmibe. Egy nagyon nagy semmivel. Ezért lehúzás.

Nagyjából az itt a piros hol a piros jut eszembe a mobilszolgáltatókról.

Azért utazás előtt lehet tájékozódni mi mennyibe kerül majd külföldön az előfizetésedről, ez elég alapvető. És az európa napi jegyet kb 2 perc kikapcsolni a netes ügyfélszolgálaton, ha be van kapcsolva, már a főoldalon virít az "aktív szolgáltatásaid" között

"És az európa napi jegyet kb 2 perc kikapcsolni a netes ügyfélszolgálaton, ha be van kapcsolva, már a főoldalon virít az "aktív szolgáltatásaid" között"

Melyik telefon melyik fooldalan??? Nem mindenki abban a vilagban el ahol Te. A szuleid is minden telefonalas elott a netre msznak, hogy megnezzek milyen aktiv (altaluk a vasarlaskor nem kert, a szolgaltato altal nem emlitett szolgaltatasok aktivak? - van aki azt sem tudja, hogy van netes ugyfelszolgalat. De nem is ez a lenyeg.

"Azért utazás előtt lehet tájékozódni mi mennyibe kerül majd külföldön az előfizetésedről, ez elég alapvető."
Utazas elott mit kellett volna tennem? Felhivni a Vodafone-t, hogy be fogjak-e a keresem nelkul kapcsoni a napijegyet??? Ezt mibol kellett volna gondolnom? Vegulis feltehetnem a vilag osszes kerdeset nekik elore, mert ki tudja amikor kint leszek mibe futok bele ugye?

Ti forditva ultok a lovon. Ha tudtuk volna hogy ez a szolgaltatas ezzel jar, nyilvan, mar itthonrol kipacsotattuk volna.

Tudom, hogy egyebkent nagyjabol mennyi kintrol kuldeni egy SMS-t, mennyi felvenni kint a telefont, mennyi onnan hivast inditani, a roaming netet meg ki is kapcsoltam, nehogy beleszaladjuk valami veletlen, hatterben torteno kapcsolodasba.

Azert olvassuk mar el, az SMS milyen szepen van megfogalmazva. "A napijegy dìjàt (990Ft) csak akkor szàmlàzzuk, ha hasznàlod a szolgàltatàst" - persze igy utolag en sem tudok belekotni, csak amikor az ember mondjuk autoval atlepi a hatart, meg meg van elotte parszaz kilometer, nem mondatszerkezeti elemzesbe kezd, latja, hogy "csak akkor szàmlàzzuk, ha hasznàlod", es tovabb lep.

Ja, hogy barmit csinalsz a telefonnal, azzal hasznalod a szolgaltatast - gondolom ha ezt igy explicit beleirnak, nem tudnanak annyi embert atverni.

/sza2

"A szuleid is minden telefonalas elott a netre msznak".

Nem de ha külföldre mennek megkérnek engem hogy nézzek utána hogyan működik ez az ő szolgáltatójuknál és én rászánom azt a ~ 15 percet...

"Utazas elott mit kellett volna tennem? "

Utánanézni mit tartalmaz az előfizetésed, miről szól. Azért mert nem olvasol el valami attól az még vonatkozik rád sajnos.

Ui.:
Én is járhatok így sajnos még, de szerintem nem verném rá az egész balhét a szolgáltatómra..

Nyilvan kulonbozunk, nehanyan igy latjuk, nehanyan maskepp.

Egy olyan dolgot soztak rank amit nem akartunk. Szerintem erre felkezulni nehez, hacsak nem az az ember hozzaalasa, hogy mindent paranoiasan ellenoriz, hatha at akarjak vagni.

Azert, ha mondjuk a boltba ahova jarsz, egyszercsak az ajtora a nyitvatartas melle kiirnak, hogy ha bevasarlo kocsit vagy kosarat hasznalsz, egy 2 kilos kenyeret is ki kell fizetned (akkor is ha nem viszed el), raadasul csak egy het mulva szolnanak, hogy, ja, es akkor most meg 7 kenyer arat is tessek mar kifizetni, biztos orulnel. Es nem hiszem, hogy minden nap vegigolvasod a bejaraton levo szovegeket. Be meg nem kothetnel, hiszen ki volt irva, raadasul az ajton mentel be, miert nem figyeltel oda. Szerinted hany ember bukna be?

Mar nem elosszor irom: utolag nagyon konnyu okosnak lenni. Ebben epp az a trukk, hogy nem gondolsz ra, hogy ilyen tortenhet. Ha pedig nem gondolsz ra, eleg nehez vedekezni ellene.

De azt is irtam, hogy nem utoso sorban okulaskepp irom masoknak, hogy ne essenek ebbe a hibaba - amellett, hogy etikatlannak tartom es haborgok miatta.

/sza2

Kulon szeretem ezt a szolgaltatast, mivel korlatlan hivasnal is mukodik.
Azaz kipengetsz 990huf-ot es telefonalsz haza es az adott orszagban is
csomagban foglalt aron, azaz 0HUF ert.
Raadasul meg a roaming net is megy a csomagodban foglalt limitig.