gyenge laptop kínálat

2012, december 21: gondoltam meglepem magam egy notival. karácsony körül-után általában rám tör ez a dolog és a tettek mezejére lépek, évek óta :)

node' bakker most nincs olyan, ami teljesen megfelelne. mindegyik érintett modell vérzik valahol. nyilván az én bajom, fszért vagyok ilyen válogatós... legközelebb talán egy X230 ThinkPad, illetve (ha ismét elmegyek 14"-ig) egy E6430s Latitude áll az elképzelésemhez. erős deja vu van a dologban, évről évre ekkor tudatosul bennem, hogy kevés igazán eltalált noti van forgalomban. (nyilván az üzleti modellek között válogatok, más nem igazán érdekel.) az is érdekes, hogy miért akkor tudatosul igazán a dolog, amikor saját bőrömön tapasztalom: teljesen mellékes, hogy mennyi gép ment át a kezem alatt, csak a magam ügyén ég be a címben szereplő sor a fejembe.

a fő munkagép T410-emet cimborám elviszi jövő héten csütörtökön. legalább neki már jó lesz az év zárása.

Hozzászólások

En meg 150kig akarok venni a tesomnak vmi winnel ellatottat, de egyelore nem tudom mi legyen :)

ebben az árkategóriában (bruttó 150e, Win7-el) kb minden brand egykutya. sőt, ebben budget régióban az Ideapad hátulján ott figyel a Manufactured for Lenovo matrica: sem a tervező sem pedig a gyártó nem ismert, csak nincsen nagy dobra verve. nem rosszabb, mint a társai (konkrétan ugyanolyan nokedli) de nem is Lenovo - az csak két matrica rajta, meg a BIOS azonosítója. olcsó húsnak tudod milyen a leve - gyártótól függetlenül.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

(shake) en ezt nem mondanam. Olcso laptop es olcso laptop kozott azert van kulonbseg. Az egy dolog, hogy az IBM meg a Lenovo ugyanannal a gyarnal gyartat, de ez nem mindegyik szereplore igaz. Arrol nem is beszelve, hogy a BIOS-ok funkcionalitasaban is eleg szeles a skala. Pl. az MSI BIOS-aban nem lehetett olyan alapszintu dolgot allitani, hogy legyen/ne legyen IDE emulacio a SATA disken (alapertelmezetten van, sajnos). A Lenovoeban ez allithato.

De van rengeteg kulonbseg egyebkent is, ugy stabilitasi, mind mukodesbeni, par laptop azert megfordult mar a kezem kozott (nem feltetlen a sajatjaim). Van, amit a konyhaba receptolvasasra se hasznalnek, es van, ami egeszen turheto megoldast ad. Nem a legjobb, nyilvan, de a kategoriajaban jo.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

nem, Gabi. nem értettél meg.

pont azt próbáltam ecsetelni, hogy a Lenovo annak ellenére, hogy az IBM-től megvett Think-brandnek eme elődjéhez képest tudja többé-kevésbé méltó "folytatását" produkálni, azért tud igazán gyenge és (számomra) jelentéktelen szériát is piacra dobni a neve alatt. ezek legtöbbje jellemzően a manufactured for lenovo címkével jön, ergo egy ismeretlen beszállító valami rejtélyes módon MEO-zott termékére ráragasztja a matricát és kész. úgy tűnik megalkotásában nem sok szerepe van a Lenovo-nak. mindössze saját brand alatt értékesíti - szerencsére élesen leválasztva a más értékeket képviselő üzleti kategóriás _saját_ gépeitől. de javíts ki bátran, ha rosszul tudom: én szívesen és bármikor meghallgatok bárkit a témában, hátha...

ha információid szerint a MFL után te ki tudod jelenteni, hogy a Lenovo (és az IBM is) ugyanannál a gyárnál gyártat, és ezt alá is tudod támasztani akkor én azonnal tudok neked munkahelyet ajánlani (illetve arra terelni), jó helyen. ellenben azt nem teljesen értem, hogy 2012-ben új készülék beszerzése gyanánt miképpen jön képbe az IBM neve, mint notebook. ez már csak egy öreg szellem, bár kétségkívül igen jó nevű szellem.

118e Ft + ÁFA áron (és ennyiért ráadásul Win7-el) adott készülékek minősége között nem sok különbség van, brand-től függetlenül. bátran állíthatom. MSI BIOS: mondok olyan Lenovo BIOS-t is, amiben nincs AHCI/IDE mód, de ez nem is mérvadó: csak azért mondtam a Lenovo BIOS-t, mert ugyan a testidegen gépek BIOS-a a fenti példában Lenovo BIOS-ként jelentkezik be, de 6 karakter a kódjában: ennyi köze van a gyártóhoz.

olyasmi ez, mint 5-ös BMW-ből hallgatnád, ahogy két tag győzködi egymást, hogy a Dacia Logan vagy az új Lada jobb. fikázás nélkül meg lehet hallgatni külsősként, mivel mindegyiknek megvan a céltábora és testes szeletet hasítanak a piacból. de ettől még egykutya mindkettő (hülye és pontatlan hasonlat, de az íze stimmel).

pár laptop megfordult a kezeid között: dícséretes, szeretek olyannal eszmét cserélni akinek van minta-alapja. nem akarok én ezzel kérkedni, de nekem az elmúlt 8-10 évben.. na talán még párszázas a nagyságrend az ilyen-olyan módon érintett gépeknél, de messze nem kellene már még egyszer ennyi idő, hogy forduljon a három számjegyről. ez az én minta-alapom, ezért merek pofázni.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

- nem is azert irtam, hogy kerkedjek, vagy hogy tul akarjalak pisalni, hanem hogy ne tekints teljesen zoldfulunek, valamennyit en is ertek hozza - ha nem is tul sokat
- valoban felreertettelek. Mondjuk ilyen MFL termekek meg nem nagyon jartak a kezem kozt, az az erzesem, hogy itthon a Lenovo azert nem annyira elterjedt, mint mondjuk a HP meg az Asus, mert azokbol sokkal tobbet latok a kornyezetemben - de ez lehet a kornyezetem hibaja is. Valoszinuleg ezert van pozitiv benyomasom is a cegrol: ami keves lenovo termek (marmint ahol barhol szerepelt az, hogy Lenovo) jart a kezem kozt, az mind tobbe-kevesbe turheto gep volt.

Egyebkent en is ugy vagyok vele, hogy ami 118+fa es windowst adnak melle, az bizony a kuka kategoria - windows nelkul viszont egesz barati gepeket lehet ezert az arert kapni. Pedig ez meg mindig messze nem a kozep kategoria.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

szó nem volt arról, hogy kérkedést érzek stb. azzal sem lenne semmi bajom, csak segíteni próbállak titeket némi saját anyaggal ezért reagálok rá most is, könnyebb lenne válasz nélkül továbbhaladni :)

a Lenovo igen, ezzel az általad pozitív benyomásnak nevezett akármiből rendesen tud profitálni, miközben belépő/budget szinten nem különb, mint más.

no de most boldog új évet kívánok és lécelek, szia

--
Vége a dalnak, háború lesz...

kétségtelenül kacérkodtam a gondolattal, egy próbát kapott - de nekem ez nem jön be*
nem szándékozom flame vagy hasonló szálat indítani, így csak annyit írnék, hogy *nagyon nem. réges-régen egy messzi-messzi galaxisban másképpen volt ez is.

szerintem a Latitude lesz belőle, ThinkPad vonalon marad a gyűjteményem, korábban írtam 10db-on felül van :)
ha elborul az agyam akkor ezt fogom venni http://www.dell.com/hu/kis-es-kozepvallalat/p/latitude-e6430-atg/pd

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Nyáron volt két éves a gépem (megvételekor sem volt egy korszerű darab) ...én sem tudom semmi értelmes gépre lecserélni.

Elvárásom:
- nagyobb teljesítmény
- jobb design
- kisebb súly

http://www.youtube.com/watch?v=0MKXljC1ImI
(Az enyém barna bőrszerű borítással és arany vázzal van.)

mivel tűzközelben vagyok (eladási és szerviz úton egyaránt) azt gondoltam magam részére én magam tudom a legjobb árakat. az outlet oldal 12.23-án közel olyan árat tud mint én aztak*rva O.O csak valahogy nem nézegettem eddig.

ha nem refurbished kínálat lenne és ennyire nem lenne sürgős, ezt használtam volna. ha e tekintetben az utca embere lennék szintén csak ezt használtam volna. saját forrásom lett a nyerő végül, majd írok a cuccról ha megjött.

--
Vége a dalnak, háború lesz...