Net megosztás iPhone -> Ubuntu irányban nehézkes

Fura problémám van. iPhone-ról osztom tovább a netet az Ubis notebook felé. WiFi-vel, tehát az Ubi access point-nak látja a telót.

Az a gond, hogy első próbálkozásra egyszerűen nem látja a telefont gép. Az iPhone-on többször ki-be kell kapcsolni a net megoszást, illetve a wifi jelszót rámenteni módosítás nélkül. Mindig összejön a kapcsolat, csak néha baromi sokáig tart kiimádkozni belőle a fenti módszerrel. Mi a túróért van ez?

Update: Nem csak WiFi-n, USB-n is ugyanez a helyzet, úgyanúgy ki-be kell kapcsolni a megosztást (sokszor, 2-10 alkalommal), hogy menjen a net.

Ezekkel a kombinációkkal mindig ez a helyzet:
Ubuntu 11.04, 12.04,
iPhone 4 iOS 4.x, 5.0.1

Hozzászólások

Szia!

Nem ismerem az iPhone-t, és a notidat se, így csak egy tipp:
az iPhone n-es WiFi-t oszt, a gép meg nem szereti ezt. Ha így van, bróbáld meg a g-t/b-t/a-t...

iPhone és WiFi? Erre csak egy(-két) szó van. (sok esetben) FAIL.

A legújabb felvonása a szappanoperának:

iPhone 5 wifi issues

Nevetséges az egész. Főleg azután, hogy van, akinek már a harmadikat cserélik, de még mindig van problémája. 166 fórumoldalon keresztül panaszkodnak. Az Apple csendben van.

Egyébként miért olyan régi firmware-rel használod? 6.0.1 a legújabb.

--
trey @ gépház

Nekem is működik. Van 3G-m, 4-em és 5-öm is. Találtam olyan WiFi router-t, amivel a 3 és a 4 csont nélkül megy, az 5 meg szarakodik. Olyat is, amivel mindegyik rendesen megy.

A mondanivaló lényege az volt, hogy lehet olyan gép, amivel szarakodni fog akkor is, ha tótágast áll.

iPhone + Ubuntu personal hotspot nekem működik 4-gyel és 5-tel is.

Ettől függetlenül nem söpörném a szőnyeg alá a fent említett problémát, mert bizonyos eszközökkel nálam is jelentkezik.

--
trey @ gépház

Mindamellett, h ma mar semmilyen hatranya nincs a jb-nek, nezd a masik iranybol. Abbol mekkora balhe lenne, ha a nudli mobil hardverek wifi kapcsolata meg azert lenne parastabil mert pont olyan tavolsagra van, h a bssid bacon meg pont oda er, de a kommunikacio mar nem megy. Ez minden wifis eszkoznel fent all, de ezekben a kvarcjatekokban (iphone, android, egyszar) a legkisebb az antenna, ezert itt sokkal hangsulyosabb kerdes, mert a hatotavolsag joval kisebb, mint a nagyobb haverokban. Ezt kerultek meg azzal, h csak azokat az ap-kat "latja", amivel biztosan tud kommunikalni.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Balhé van így is. Csak csendes. Az iPhone 5 WiFi probléma sajnos létezik és az Apple Care (vagy mi a neve) is tudnak róla. Telefonáltam miatta én is. Az egyetlen dolog amiért nem küldtem még vissza a készüléket az az, hogy még nem ismert, hogy ez HW hiba (antenna probléma), szoftveres probléma. Ha HW hiba, akkor a csere javítja-e a problémát.

Feleslegesen (ha nem tudnak jobbat adni) nem küldöm vissza, mert kb. egy hét a cseréje.

A telefonom azt csinálja, hogy full WiFi-t jelez, megy 3 ping, majd timeout, timeout, timeout. Most is ezt csinálja. Mellette az asztalon egy 3G és egy 4 ugyanazon az AP-n csont nélkül működik.

A network settings resetelése ideig-óráig megoldja a problémát, majd újra kezdődik. Értem én, hogy trükköznek ezzel, de inkább a problémát kéne megoldani. Sajnos, ahogy a linkelt szálban többen is panaszkodnak, az Apple semmit sem mondd a problémáról.

Ja, egyébként jól látszik, hogy van valami probléma. Az iOS 6.0.1 changelog-ja szerint valami hibát kijavítottak ami OTA-WiFi problémaként volt leírva.

http://hup.hu/cikkek/20121102/ios_6.0.1

Valami el van kúrva itt.

--
trey @ gépház

Az a gond, hogy első próbálkozásra egyszerűen nem látja a telefont gép.

Tartsd a telot a csatlakozasig a System Pref / Personal Hotspot alatt. Btw, bluetooth-szal jobban jarsz 3Mb-ig.

---
pontscho / fresh!mindworkz