Dell Service Tag mennyire titkos?

Van egy eladó DELL notebookom, amire van még garancia is. Az egyik érdeklődő elkérte a Service Tag-et, hogy ellenőrizze a gép pontos tartalmát és a garit. Nekem nincs rejtegetnivalóm, csak félek hogy esetleg vissza tud élni a kóddal. Származhat bármi hátrányom abból, ha elárulom neki a Service Tag-et?
Nemzetközi oldalakon sokan írják, hogy ők bizony nem adnák oda, de konkrét visszaélésről nem olvastam.

Hozzászólások

Ha nincs rejtegetnivalód (nem lopott, számla megvan, stb.) akkor mégis hogyan tud visszaélni vele?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Autónak a rendszáma, ingatlannak a helyrajzi száma... Nagyjából. Szerintem...

Ha félsz, kérd le te az infót, küldj róla screenshotot, a vevő meg fizetéskor ellenőrizheti személyesen.

--
joco voltam szevasz

Szerintem nyugodtan odaadhatod. Visszaélni nem tud vele. Helyszíni garanciánál vagy garancia érvényesítésnél tudnám elképzelni a visszaélést, de ez a kódot több helyen is tárolják. A szerviz pedig ezt ellenőrzi.

én is elkértem, szerintem alap. Visszaélni szerintem nem lehet vele, viszont a garit tényleg nem lehet másképp jó lecsekkolni, mert ezalapján az eladáskori állapot/alkatrészek is lekérhetők, így pl egy cserélt hdd/ram garinélkülisége egyből kibukik a "csomagból".

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Én sem tudom, hogy lehet visszaélni vele, de a magyar ember találékonysága határtalan, ha trükközésről van szó :) Ennek ellenére azt hiszem megkockáztatom és odaadom. Amúgy érdekes amit mondasz a RAM-ról, megnéztem és csak 4GB ram szerepel support.dell.com-on, pedig 8GB van benne, és nem én tettem bele.

nem túl egyszerű visszaélni vele, max szervizben tudnának vele variálni de ők meg nem olyan hülyék. ha vaterán stb árulod, oda viszont ne írd ki, mert később kereshető lesz: valakinek eladod, aki később továbbadná > az új potenciális vevő valahogy rátalál > majd a., elkezd alkudozni mivel látja az előző árát b., kiröhögi az eladót azzal hogy b+ átvertek ez nem ér annyit sem mint amennyiért vetted jól átbsztak ("jóindulat" stb.).

lentebb (vagy fentebb - nem tudom hogyan rendezel) írták: a tag-et gépeld be a lookup oldalon, fényképezd le, majd ami nem kell vágd le róla és töltsd fel, oszd meg. erről pedig garantálod, hogy a géped adatait láthatják rajta, az egyezés személyesen ellenőrizhető.

ezért jó pl. a Toshiba Tempro szoftvere, mert az még azt is megmondja, ha lopott stb. nem kell kódot gépelned, beolvassa az adatokat és online ellenőriz, figyelmeztet, vagy csak éppen informál vagy garanciaopciót ajánl azonnali megvételre elektronikus úton. pár adat azonnal kimenthető belőle. beszédesebb szerintem, mint pl. Dell vagy Lenovo warranty lookup oldalak.

--
Vége a dalnak, háború lesz...