Laptop fényes felület javítása

Adott egy fekete fényes felület(notebook teteje), kisebb és közepes karccal. A közepest sajnos lehet érezni körömmel.
Javításnak polírozásra gondoltam, csak kérdés, hogy mennyire mattítja a körülötte lévő fényes felületet is. Olvasgattam ezt-azt és fogkrémet írnak sok helyen, meg van ahol banán héjának belső felét :D Még esetleg CD polírozó készletre gondoltam.

Szerintem kulcs eshetett rá a noti tetejére. Egyszer a kis netbookomat lerántották az asztalról és benne volt a pendrive, azon pedig a kulcscsomó. Az csinált hasonló sérülést, de nem tudom igazából, mert a gépet már így vettem.

Lehet ilyet házilag javítani? Festetni nem nem szeretnék, mert a HP embléma kell :D

Hozzászólások

Először is: a helyedben én úgy hagynám.
De talán a közepes karcot is el lehet tüntetni,
vagy csökkenteni a mértékét. vízpapírral
(500-tól felfelé) finoman meg kell csiszolni
a környékét, (ettől "homályos" lesz) és
filckoronggal kifényesíteni.(Magas fordulaton,
de nem szabad nagyon nyomni, mert akkor
megolvadhat az anyag.)

Vagy lefested és nyomsz rá hp matricát :D

Én úgy hagynám. Kivéve, ha a szépsége miatt vetted, és kiállítási tárgy lesz.
Az én notimon is vannak kisebb karcok, kopások (tipikusan sarkok, billentyűzet előtti részen lekopott festék).
Az öreg csatalónak ugyebár sebhelyei is vannak... :)

Ehhez ~5-6 év kellett, de ettől még megbízhatóan működik, munkára teljesen alkalmas.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Nem értem, miért kell a hápé embléma...

2/2-es sávolyszövésű karbonozásokat szoktam néha csinálni laptopra, azzal egy kicsit ütés-és karcmentesebbé válik a kaszni. Matt kivitel szerintem szebb ebből a verzióból, a fényes az drágább, mert 15ezer ft a polír és a kétkomponensű poliuretán lakk a flekkeléssel együtt...
A laptopkarbonozás drága, de ha megkapom a fedlapot, elvállalhatom bárkinek. Fényképet nem tudok mutatni, mert nem szoktam készíteni, de más karbonos dolgaim vannak, szép nagyok (pl.: http://www.tengerikajak.info/index.php/kajak-es-lapat-epitese-hajoepito… )

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

Mi mindent csinálsz egyébként? Lehet érdekelne egy szétszedhető nyél (nem kell állíthatónak lennie). Anno mikor a tollat vettem a nyelet nem adták hozza, de így is jónak tűnt az ár/állapot arány és csak gyorsan csináltattam bele egy fix nyelet hogy minél hamarabb mehessek vízre:)

Mikor lapátot kerestem láttam is a projektedet illetve valami fórumot is olvastam ahol erről volt szó, nem gondoltam volna, hogy hup-on köszön ez vissza ahol 1-2 havonta van egy mit sportoljak rovat:)

Még sportoló koromban egyébként egy babella lapátom volt (~csavart wing alu(!) ). Ennél a beszerzésnél egy brácsa I lett volna a cél, de a jantex ára nagyon szimpatikus volt és nem is volt akkoriban más eladó használt lapát a piacon.

Csinálok nyelet is, van ergonómikus nyélhez is szerszámom. (az egy görbe karbonnyél tulajdonképpen.)

A probléma az, hogy nem sorozatban készítem ezeket, hanem kis példányszámban, így egyénekhez szabom a nyelet is. Azaz ha neked pl. 120 cm-es nyél kell, tudnom kell, hogy a cső belsejébe tolod a nyelet, vagy ráhúzod. nem mindegy ugyanis, hogy ilyenkor milyen a nyél végeinél a rétegrend. Lehet olcsósítani' is a dolgokat úgy, hogy ez a része nem érdekel. Úgy is, hogy olcsóbb a gyanta, de ekkor könnyen előfordulhat, hogy az első melegítésnél (amikor a patexet megolvasztod) szétnyílik a karbonlaminátum, így kidobhatod a nyeledet (ilyeneket művel a méregdrága Werner)

Szerintem ne itt idegesítsük a többieket ilyenekkel, hanem levélben hupon kívül.

Akar még valaki karbonborítású laptopot? :)

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

ne piszkald, valoszinuleg csak rosszabb lesz

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Én a Xerapol-t javaslom. 3G iphone-t, szemüvegkeretet, autó lámpabúrátmindent ezzel polírozok fel. Legfinomabb vízpapírral felcsiszolod, majd jöhet rá a xerapol. Kézzel polírozd, semmiképpen sem géppel.

Vegyel egy masik fedlapot e-bayen. Arra meg egy foliat...
Annyira szepen polirozva nem lesz, ha meg igen, abbol mar reg kijott volna a fenti ket tetel.

Dzsízösz, mit számít, ha nem akarod eladni?
A dolgok rendje, hogy kopnak és karcolódnak.

Csatlakozok azokhoz, akik szerint nem kell piszkálni. Én szívesebben nézek rá egy karcos laptopra, mint egy olyanra, amin még egy éves korában is rajta van a gyári, leválófélben lévő védőfólia..
--
Direp

Van benne valami, de az is szép látvány, ha péppé használod a laptopod, kijönnek a hibái (szoftveresen és hardveresen egyaránt), majd feltuningolod a zsanérjait, széleit, csatlakozóit, végül ütésállóvá teszed a telljes lcd-házat...
Végül bedobozolod egy polipropilén vízálló ládába, ahol van egy szelep is ha mondjuk 3000 m-rel magasabban csomagolnád ki.
Akkor ütős mindez, ha a létező legolcsóbb laptopot tuningolod vandálbiztossá.
Közben kernelt forgatsz hozzá és mindent ami kell, átvéve a (majdnem) teljes hatalmat felette

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---