IBM/Lenovo Thinkpad R61i SSD bővítés

Sziasztok!

Van nekem egy a tárgyban szereplő notebookom, a merevlemez benne már igencsak gyengélkedik, ezért le szeretném cserélni egy SSD-re.

Tudtok konkrét típusokat mondani (olyanokra véleményére lennék kíváncsi, aki már elvégezte ezt az operációt ezen í gépen)?

Előre is köszi,
M.

Hozzászólások

Nem tudom, hogy mi a konkrét kérdés, de egy Lenovo R400-ba kb. egy évvel ezelőtt tettem egy A-DATA S599 128GB-os SSD-t.

Teszi a dolgát. Egyebet nem tudok elmondani.

--
trey @ gépház

Ha nem vagy biztos benne, vidd be a gépet egy üzletbe, rakasd bele és bootolj be egy LiveCD-vel. Meglepődnék, ha belefutnál olyanba ami nem működne. Olyan gépeken hallottam hibát, amiben igen ótvar volt a firmware, de ezek a hibák is meg szoktak oldódni a frissítés után.

--
trey @ gépház

Magasságára ügyelj (ált. a felső korlát 9.5mm (legalábbis ha jól emlékezem... t61nél tuti...), de ssd nem nagyon szokott vastagabb lenni, van ami 7mm körüli :)). Samu D830at ajánlják sokan, magamnak is tervbe van véve egy. Ha ki akarod használni, érdemes feldobni rá (Middleton/Zender féle)moddolt biost, mert az ICH8-M tudja a sata2-t, csak hát valamiért a Lenovo szerint erre nincs szüksége a jónépnek...
Nem kell megijedni tőle, nem téglásította a gépet és stabil maradt :)

Ezeknek a BIOS-a nem kiabál az "idegen" vinyó miatt, azt csak a T-k csinálják? (mondjuk, attól még megy, problémát nem okoz)

Ha ennek is sata1-re van korlátozva a bios-a, mint a t61-eknek, akkor érdemes olyan moddolt biost feltenni, ami sata2-es móddal kezeli a winyókat.

Normális 2.5" ssd-kkel semmi gondd nem lehet. A monstani winyón élvő fém keret, aminek a fülénél fogva húzhatod ki a winyót és a két gumi a két oldalán ugyanúgy rákerül, ahogyan a winyón volt.

Corsair nova 2 esetén találkoztam azzal, hogy az ssd burkolata trapéz alakú, így a fém tálcára nem lehet felszerelni, hanem csak a gumikat lehet rátenni. Ez is megfelelő, csak nehezebb kiszedni később az erre a célra kialakított fül hiánya miatt.