Kicsi, SSD-s netbookot keresek hosszú üzemidővel

Sziasztok!

Netbookot keresek, ami (fontossági sorrendben):
- kicsi
- SSD-vel szerelt (min. 8 GB)
- legalább 4-5 órát megy egy feltöltéssel
- Linux-kompatibilis
- nem drága

Mit javasoltok? Nem baj, ha ARM processzoros.

Hozzászólások

Az Asus eee 901 ilyen, ha még kapható. Egyetlen szopó benne a wifi driver, de az sem vészes.

Az Acer Aspire One A150-nek volt 8GB SSD-s kiadása, 9", akku 3 óra, nagyob-mégnagyobb akuval 4-5-6+ óra. Ezeket 25-35-ért be tudod szerezni.

Én is épp ezt akartam javallani. Kedves ismerősömnek cseréltem bele ssd-t, és flottul megy még 3 cellás akkuval is kb egy napot. De lehet hozzá kapni dupla akkut is, azzal még biztosabban megy enyit, és mindössze másfél kiló az egész!
Igen, szó szerint én is kilóra vettem magamnak egy ilyet. Elsődleges szempont a súlya volt. Megérte! Linux szépen fut rajta!

Ha arm is ok (ugye tudod hogy kompromisszumos lesz), akkor asus transformer billentyuzettel. Maga a tab resze 5-8 orat kibir meg a gyerekeim kezeben is, pedig forro a hatlap az erolkodestol (jatekok/wifi youtube, fenyero nappali hasznalaton altalaban max). Ha rajta van a billentyuzet, akkor meloztam mar vegig masfel napot vele toltes nelkul, BT-vel logott a telefonomon es ugy terminalszerveren.
Az android bantasa nelkul Backtrack 5 volt rajta egy ideig VNC-vel. Hasznalhato volt, bar nem mondom hogy hasitott.

Milyen a felhasználói élmény ?
Én a hosszú, nagyon hosszú futamidő miatt néztem ki, de a prime -ot.
http://www.hwsw.hu/hirek/48017/asus-eee-pad-transformer-prime-android-t…

Egyébként nekem szövegszerkesztőbe, illetve táblázatkezelőbe kellene sokat gépeljek vele, kb 8 órán keresztül töltés nélkül.
Menne ?

A billentyűzet szokandó, de némi gyakorlás után teljesen jó. ICS váltás után már jó, de 3.2-nél még gyorabban gépeltem, mint hogy a billentyűzet driver megette. Most leginkább félreütés van amiatt, hogy napközben más billenytűt használok. Ezen ugye mac jellegű a gombok fizikai kialakítása (nehezebb érezni a gomb közepét, mert sima), és koppra be kell őket nyomni, nem úgy mint átlag pc billentyűzeten, így lazábban gépelve maradhatnak ki karakterek - ezért írtam, hogy gyakorlás kérdése.
A prime-mal vigyázz, ugyan erőmű, de zabálni is tud. Kolléga ugyan nem régóta használja, azaz lehet beállítási gond, de nem dícséri annyira az akkuidőt mint én a simán.
8 óra nem erőforrásigényes progival nem lehet gond szerintem még a prime-nak sem.

Mint vas és mint android imádom. A karácsonyi frissítésig a gyártóval is ki voltam békülve, gyakori frissítésekkel ajándékoztak meg. Karácsonykor leszedte a root-olást, majd befoltozta a kiskaput. Akkor még nem volt root-on kívüli mód cisco vpn elérésére, így ideges lettem. Megoldottam. A februári frissítés verte ki a biztit végleg - egy alacsony szintű bugot tolt be a firmware-be, rom downgrade sem segített a rendszeres fagyásokon és reboot-okon. 2 hónapig tagadták a létezését úgy, hogy tele volt vele a net. Júni elejére javították. Most revolution rom van rajta, ami a legfrissebb gyárira alapuló tweak-elt rom, ezzel tökéletes, gyors, koppkopp hibamentes. Ja és persze leszedtem az asus bloatware cuccait, amik ha használnám, biztos jók lennének, de sem dlna szervert nem akarok üzemeltetni rajta, sem az asus felhőbe rakni az adataimat akciós áron - viszont ezek kiírthatatlan, alapból elinduló alkalmazások, némi erőforráspazarlással.

Strapabíró(koppkopp). Neoprén tokban lendületből falhoz vágtam, a lépcsőházi kilincsbe akadt a csuklóm, miközben lendületesen mentem mellette. 2 métert repült vízszintesen, majd lepattant a szemközti falról derékmagasságban, kőre. A szélső dísz perem nyomódott meg, és 2 műanyag pöcök bánta ami a dísz keretet tartja. Lelki szemeim előtt az a kép volt, hogyan öntöm majd ki a szilánkjait a neoprén zacsiból. Billentyűzet nem volt ekkor rajta.

Haha...
Akkor ne arm-ra lőj, mert azzal sajnos igenis lesznek szívások.
Vegyél egy kisebb notit dupla akkuval. Egyszer teszteltem Fujitsu P771-et, 10 óra felett tud, ubi 100%-osan teljesített rajta, és egy erőmű. Csak baromi drága... :-)
Netbook-okkal szemeztem anno, de a jelenlegi ultrabook kínálat mellett tecnológiai zsákutcának tűnnek. Nem annyival olcsóbbak, mint amennyivel kompromiszumosabbak.

A szoftveres szívás alatt nem az architektúrák közötti különbséget értettem, hanem azt, hogy a gyártó hülyének néz / szimpla üzleti érdekéből kifolyólag korlátozza az eszköz használatát. A notebook dupla aksival azért nem opció, mert kicsi eszközt keresek, ami akkor van nálam, amikor a notebook nincs.

--
Kum G.
Linux pólók HUP pólók Linux tanga

Samsung N210-et ajánlok.. nekem is ez van.. és bár nem SSD-s gyárilag, de természetesen bele lehet tenni egy akármekkora SSD-t. És úgyis megállna 120 alatt (30 giga körüli SSD-vel). Nekem egyenlőre még winyóm van.. így 5-6 óra körül jön ki belőle akku idő. De SSD-vel ezt valószínűleg fel lehetne nyomni 8-ig... gyárilag kb 7 órát tudott.

SZERK:
utánanéztem.. a samsung honlapján már nem szerepel... helyette hasonló paraméterekkel itt van ez:
http://www.samsung.com/hu/consumer/notebook-netbook/notebook-netbook/ne…
ez is 100e alatti árban van
20k körül lehet 40GB-s intel SSD-t kapni.
szóval az ár így is ugyanaz.. csak az N450 helyett N455 ös CPU. van benne

### ()__))____________)~~~ #################
# "Ha én veletek, ki ellenetek?" # N210/Arch

ha már itt tartunk, én SSD-n gondolkozom a netbookba. Kérdés, hogy mennyire viselné meg, vagy meddig bírná az SSD ha az egész rendszer azon lenne...
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon