Az Apple koszos felhője

Az Apple szokás szerint ha csak egyetlen dollárcentet is meg tud takarítani akkor inkább tönkrevágja a bolygót és az egészségünket azzal, hogy nem környezetbarát, korszerűtlen energiaforrásokat használnak.

Így is kell azt, fontosabb is pénz, mint az emberi életek.

Papíron persze az Apple rendben van, az átláthatóság teljes hiányának köszönhetően azt mondanak amit csak akarnak, most éppen azt mondják, hogy az Apple a legzöldebb, és, hogy 100%-ban korszerű energiaforrásokat használnak.

Hazudnak. És ezzel nincsenek egyedül, a Microsoft és az Amazon is ezt teszik.

http://www.greenpeace.org/hungary/hu/Mivel-foglalkozunk/Klimavaltozas/m…

http://maszatosadatok.hu

A Google és a Facebook is támaszkodnak a szénenergiára, de nagy összegeket költenek a beruházásokra a fenntartható fejlődés érdekében.

A mostani energiaforrások közül minden adott mértékben szennyező (még a szélerőművek is), de a szénerőművek messze a legveszélyesebbek az egészségre és a Föld klímájára nézve is.

Hozzászólások

Arról már lemaradtál, hogy kiderült, miszerint a greenpeace által ismertetett adatok hülyeségek, mivel hasracsapásra írták be. Abból követekztettek, ohgy mekkora területre épített az apple adatközpontot, és nem a ténylegesen elhasznált energiára. Te meg itt hülyíted az embereket, ahelyett, hogy valami hasznosat csinálnál.
__
Twitter: http://twitter.com/#!/doorshu
@doorshu

Nem, az derült ki, hogy az IT iparág azonnal ködösítésbe kezdett, ahogy az várható volt.

Az Apple abszolút irreális dolgokat állít, a 20 MW maximális energiaigény nem lehetséges és a Greenpeace nem csak az adatközpont méretéből indult ki.

http://greenpeace.blog.hu/2012/04/21/kodosites_a_szenfelhok_korul_1

És még csak most fog elkezdeni lobbizni az Apple igazán. Az igazság, az nem számít. A pénz számít.

Figy, az az igazság ebben a dologban, hogy nem épp szívem csücske egyik cég sem a fentiek közül, de bármelyiknek jobban hiszek mint a greenpis-nek sic!
A legnagyobb kamugyáros fogalom nélküli banda a világon, egyedül a szándékuk ami maradt nekik mint tiszteletre méltó mentsvár.

1. forrás?
2. szerintem nem ők válastják meg az energiaforrást. Áramot vesznek. Az nem az ő hibájuk, hogy azt miből állítják elő.

1. Ez ugyanaz a hülye szöveg csak mástól. Nincs benne, hogy honnan a fenéből vették ezeket az adatokat.

2. Akkor próbálj meg csak atomerőműben előállított áramot venni otthonra. Jah, hogy nem tudsz? Habár sötétzöldék az atomot sem szeretik...

1. Utánnanéztek, te is megteheted, csak az áramszolgáltatóik tevékenységének és a cégek szerepvállalásának kell utánnanézned.

2. Ha már itt tartunk akkor nézz utánna hogyan épül fel az infrastruktúra és hogyan vezérelhető egy atomerőmű, meg hogy miért van szükség szénerőművekre. Nem arról szól ez az egész, hogy ne használjanak semmiféle infrastruktúrát, hanem arról, hogy költsenek többet a korszerű energiaforrásokra, vállaljanak jelentősebb szerepet mellettük.

És ha nincs civil összefogás akkor ez nem fog megtörténni, ha a homokba dugod a fejed akkor az Apple-nek, a Microsoft-nak és az Amazon-nak semmi oka nem lesz nem kevesebbet költeni erre.

Tudom, hogy a magyar hozzáállás az, hogy semmiben nem vállalunk szerepet, semmiért nem vállalunk felelősséget, pedig itt lenne az ideje, magadért, magunkért, mindannyiunkért.

utána

"Apple-nek, a Microsoft-nak és az Amazon-nak"...

ez kb olyan reklamációnak hangzik, mint ha az állatkertben a rinocérosz napi ~5x30kg kulája mellett haladva a látogatók azért reklamálnának, hogy a gólya éppen szarik és nem tudják elviselni.

egyébként értjük amit mondani akarsz, de azért a magyar hozzáállásos szöveget kérlek ne, mert kicsit fárasztó már. BÁR ha valaki akarja, a gyerek szaros pelenkáját máris viheti trágyának, hogy nagyon zöld legyen a bolygó, sőt még én is fektetek egy keveset ha kell :D

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Ez tényleg csak egy csepp a tengerben.

És az utánna meg utána.

De akkor sem az a megoldás, hogy a homokba dugod a fejed, már azzal ha aláírod a petíciót támogatsz egy szervezetet akik azért vannak, hogy tegyenek ez ellen.

Az most mindegy, hogy azért tesznek ez ellen, mert a Greenpeace-nél sokan messiás-tudatban szenvednek és az is, hogy inkonzisztens a politikájuk, lévén az atomerőművek ellen is szoktak kampányolni, amik jelenleg még a fenntartható fejlődés alapjai.

Érdekes még, hogy a Greenpeace-nél akárkit kérdezek senki sem tud semmit az atomerőművekről, de azért kampányolnak, mert valakik a ranglétra magasabb szintjein ezt találták ki.

"De akkor sem az a megoldás, hogy a homokba dugod a fejed, már azzal ha aláírod a petíciót támogatsz egy szervezetet akik azért vannak, hogy tegyenek ez ellen."
" de azért kampányolnak, mert valakik a ranglétra magasabb szintjein ezt találták ki."

Jól megválaszoltad magadnak, hogy mi a gond az egésszel.

1. Aha... Felénk úgy szokás, hogy ha megvan egy kutatás és arra hivatkozunk akkor annak részleteit is megosztjuk. Másképp nem lehet annak a helyességét megerősíteni.

2. Ennyi erővel neked is többet kéne költened erre. Nem a felhasználó hibája, hogy a szolgáltató mit csinál.

Az is magyar szokás, hogy források nélkül beszélünk össze-vissza.

1. Őőőőőőőő és? Ez min változtat? Ugyanúgy illik megjelölni, hogy honnan van amit írunk, mert anélkül semmit sem ér. Nem fogom olyan dologhoz adni a nevem aminek az igazságáról nem tudok meggyőződni.

2. Miért? Arányosan többet is fizetnek az áramért... :) Nagyon tipikus hozáállás: nekik van pénzük, tehát fizettessük ki velük a mi sarunkat is.

1. Nem kell forrás, mert ez egy igaz ügy, ezen nincs mit magyarázni, vagy érzed vagy nem érzed az igazat.

És az emberek érzik, és te is tedd a kezed a szívedre és mond el, hogy mit érzel. Hagyjuk hogy az Apple elpusztítsa ezt a bolygót, vagy kiállunk és teszünk ellene?

Csak a petíciót kell aláírnod, és te már mindent megtettél azért, hogy ez a bolygó ne mehessen tönkre, itt és most az interneten.

2. Arányosan annyival kevesebb lenne a kisvállalatok ökológiai lábnyoma.

Tudod, ez arányos, kisvállalat kis lábnyom kis felelősség, nagy vállalat, nagy lábnyom, nagy felelősség. 200 kisvállalat 200 kis lábnyom. És sok kisvállalat sokra megy.

Ha minden kisvállalat adoptálna egy k*rva lamantint, nem kellene kipusztulniuk. Ez a felelősségvállalás, erről van szó.

Ellenkezőleg, te vagy lemaradva, mert közben az derült ki, hogy az Apple és az IT iparág szokás szerint ködösítésbe kezdett.

http://www.greenpeace.org/hungary/hu/Mivel-foglalkozunk/Klimavaltozas/m…

http://greenpeace.blog.hu/2012/04/21/kodosites_a_szenfelhok_korul_1

Miért, mit vártál, hogy nem fognak ködösíteni, persze, hogy ködösítenek, a kezdetektől ezt teszik.

Ráadásul a sok csipsz amit a gépekbe szerelnek meg miatta elhasználják a szilikont a tengerpartokról, és majd jó betör a víz a lakott területeket elönti!

Uff.

Vicces.

De a korszerű kütyükhöz ritkaföldfémek kellenek, amiket kétféleképpen lehet kitermelni, környezetbarátan, de nagyon magas költségekkel, vagy mindent tönkretéve, a munkások egészségére sem figyelve és olcsón. A kínaiak az utóbbit választották.

Nem is szólva arról, hogy a sok elektronikai hulladék hol köt ki.

Ezekről persze nem szeretnél tudni.

Muahahahahaha...
Látom, megvan a GP következő célpontja a védelmi pénz beszedésére.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A szokásos rágalmazás, a Greenpeace pénzügyi jelentései azonban nyilvánosak és elérhetőek az interneten, ezeket minden évben átvilágítják, nem szólva arról, hogy nem fogadnak el adományokat cégektől, kormányoktól, politikai pártoktól.

Ellenben a Greenpeace-t rendszeresen támadják lobbiérdekek, pl. Public Interest Watch miután az ExxonMobil-tól támogatást kaptak az Egyesült Államokban az adóhatóságnál.

És? Kifizető cégekről halottál már? Névtelen privát támogatásról? Szerinted, hány és hányféleképp lehet pénz átjátszani?
Nemcsak a Exxon-tól kaptak támogatást, de az idősebbek emlékezhetnek a Shellre vagy épp a japán cetfeldolgozókra is.
Vagy szerinted a nagy atomenergia ellenes fellángolása és az OAEH befalazása, miért csak egyszeri performance volt?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Fentieket összefoglalva:

Zaneck: nem ártana neked egy villamos energetika kurzus, hogy rendesen meg tudjad védeni az álláspontodat. A cikkek nagyon ködösítenek.

A Greenpeace sajnos ezekben nem a hiteles forrás. Lelkesek, jót akarnak, de sokszor ezzel mennek a falnak. Klasszikus: az erőmű hűtőtornyából dőlő vízgőzre: "Fúj, dől ebből a füst! Szennyezi a környezetet! Tiltsuk be a működését!".
Van, amiben igazuk van, de eljutottunk odáig, hogy nem vesszük őket komolyan a hozzá nem értésük miatt.

Másik kedvencem: állnak az aluljáróban, hogy "Szia, van egy perced a környezetvédelemre?". Jó válasz rá: "Szia. Van, azért megyek éppen szemetet szedni a hegyekbe...".

Nomeg a Föld órája. Az is megérne egy misét...

Persze, de mi van ha abban a vízgőzben radioaktív béta, gamma (de akár delta is) részecskék vannak amik a légkörbe és az élőlények tüdejébe érkezve rákot okoznak.

A lamantinok pl. extrémen érzékenyek a gamma sugárzásra, beszívják és ha nem is döglenek meg tőle mutálódnak.

Tiszta, ameddig a primer körből nem kezdenek el átszivárogni a delta-részecskék a szekunder körbe, amik aztán szimmetriatöréssel gamma és béta részecskékké bomlanak.

Csak ezt nem mondják el neked iparági érdekek miatt, de végén így is úgy is a lamantinok húzzák a rövidebbet.

Vízgőz? Aligha hiszem. Ez az amit el akarnak hitetni veled. A tiszta vízgőzt egyébként sem eresztenék ki, mert azt használják, csak az elhasznált, sugárzó vízgőzt ami már nem jó semmire, mert korrodálja a turbinalapátokat (és a surlódása is kisebb, ezért kevésbé hajtja a lapátokat).

Te tényleg nem érted, hogyan működik egy atomerőmű és mindenben összeesküvés-elméleteket látsz. Méregzöld vagy, ami baromság.
Egyrészt nem delta-részecskéről van szó (azok barionok és pont annyi közük van az atomenergiához, mint bármi máshoz), hanem deltasugárzásról, ami nagyenergiájú elektornokat jelent. Azaz olyan bétasugárzást, ami másodlagos ionizáció során jön létre.
A gammasugárzás ugye semmi más, mint nagyenergiájú foton, a bétasugárzás meg elektron. Miféle szimmetriatörés kell ide? (A szimmetriasértések/szimmetriatörések teljesen mást jelentenek). Tök alap, hogy egy nagyenergiájú elektron, ha alacsonyabb energiaszintbe jut el, a különbözeti energiát egy foton formájában bocsátja ki.

"Tök alap, hogy egy nagyenergiájú elektron, ha alacsonyabb energiaszintbe jut el, a különbözeti energiát egy foton formájában bocsátja ki."

Vagy ezt akarják veled elhitetni.

Ahogy mondtam a deltarészecskék, a deltasugárzás át tud szivárogni a szekunder körbe, mert ez az anyag egy kvantumos formája, és alagút-effektussal képes mindenen átmenni. És nemcsak a térben, az időben is, az alagút-effektus mellett az időhullám-kiáramlás a másik ami jellemző rá.

De erről itt írtam bővebben korábban: http://esemenyhorizont.uw.hu/2007/matek/szerkmod.html

Gyakorlatilag ha nem értesz az idő- és tértopológiához nem tudom miért szólsz bele.

Nem, de akárcsak a neutron a delta részecske is egy barion, azaz egy három kvarkból álló szubatomikus részecske ami résztvesz az erős kölcsönhatásban.

Négyféle töltéssel rendelkező delta részecske van (-2, -1, 0, +1), a semleges töltésűek azonos kvark felépítéssel rendelkeznek, mint a neutron, de nagyobb tömeggel és közel azonnal elbomlanak.

Az isospin szimmetria miatt a négyféle delta részecske bár eltérő kvark felépítéssel, de azonos tömeggel és bomlási idővel rendelkezik.

A delta részecskék nagyon szexik, és a fizikusoknak képesek libabőrt okozni (már azoknak akik még nem merültek el teljesen a Standard Model-en túlmutató kvantummágiában, mert akik igen, azok láttak már ennél furcsább dolgokat is), nekem is, pedig én (még) nem vagyok fizikus :-)

"Tiszta, ameddig a primer körből nem kezdenek el átszivárogni a delta-részecskék a szekunder körbe, amik aztán szimmetriatöréssel gamma és béta részecskékké bomlanak."

A mik a mibe, mivel??? Delta-részecskék? Van neked fogalmad annak az élettartamáról? 10^-24 s körül van. Nem beszélve arról, hogy sima atommag-folyamatokban nem jön létre, mert állati nagy a tömege (1232 MeV, a protoné 938), minimum részecskegyorsító kell hozzá.

A gamma- és bétarészecskék miatt sem aggódnék a vízben, mert a gamma az simán foton, átmegy a vizen, neki a csőnek, mielőtt még a víz a hűtőtoronyba érne, elnyelődik vagy a cső falában, vagy az épületében (ja, és nem kerül a szekunder vízbe). (De gamma- és bétarészecske is radioaktív atommagokból jön többnyire, olyan meg a primer körben van, a sugárvédelem mögött).

A szimmetriatörés nem tudom mi (valami áltudományoskodó melléduma), a szimmetriasértésnek az univerzum első 3 másodpercében (és az LHC-ben) van szerepe, az atommagfizika ennél jóval alacsonyabb energiatartomány, semmi szerepe.

"végén így is úgy is a lamantinok húzzák a rövidebbet"
Lamantin nincs az atomerőműben, ha be akar menni, fáradjon a Látogatóközpontba.

"Vízgőz? Aligha hiszem. Ez az amit el akarnak hitetni veled. A tiszta vízgőzt egyébként sem eresztenék ki, mert azt használják, csak az elhasznált, sugárzó vízgőzt ami már nem jó semmire, mert korrodálja a turbinalapátokat (és a surlódása is kisebb, ezért kevésbé hajtja a lapátokat)."

1. Kezdjük a kisebb tévedésekkel: a kisebb surlódástól ugyanúgy hajtaná a lapátokat, a turbina működése elsősorban a Bernoulli-törvényen alapul. A kisebb surlódás kisebb veszteség lenne.
2. A "sugárzó vízgőz" ugyanannyira surlódik. Ha kevésbé surlódna, akkor ilyet akarnának tenni a turbinába, a kisebb veszteségen bőven bejönne a szükséges sugárvédelem ára.
3. A korróziónak sincs sok köze a sugárzáshoz. Az anyagok kémiai összetételétől, hőmérsékletétől (és pár más fizikai-kémiai paramétertől) függ.
4. Nincs olyan, hogy sugárzó vízgőz. Maximum olyan, hogy rádioaktív anyagokkal szennyezett víz.
5. A "kéményen" távozó vízgőz veszteség: egyszerűen arról van szó, hogy a turbinákból kijön gőzt le kell csapatni vízzé. Viszont a turbinából még elég meleg gőz jön ki (nem lehet minden hőt a turbinában mechanikai munkává alakítani, mert pl. ha túlzottan lehűlne a gőz a turbinában, megindulna ott a víz lecsapódása, és úgy nem működik), azt le kell hűteni. A szokásos hűtőtornyokban ezt úgy érik el, hogy a gőzt csövekben áramoltatják, és a külsejükön vizet engednek elpárologni: ebből lesz a gőz, ami a hűtőtorony tetején kijön. Azért figyeled remélem, hogy ez egy harmadik víz (primer kör, szekunder kör, hűtőtorony vize), ebbe nem kerül radioaktív anyag (sőt, már a szekunder vízbe sem).

Jó ég, ilyen iszonyatosan semmihez sem értő emberek akarják megmondani, hogy hogy kell a környezetet védeni? Nem érdekel titeket (meg a Greenpiss-t), hogy ezzel mekkora károkat okoztok (ráadásul elsősorban éppen a környezetvédelemnek)?

"az élettartamáról? 10^-24 s körül van."

Mert a delta-részecskék az időben fluktuálnak, már mondtam, de a térben is, ezért nagy a tömegük, és ezek a részecskék az atomreaktorban is létrejönnek, mert az atomok hasításakor a többletenergia a virtuális részecskepárokat (ez a kvantumfluktuáció) részecskepárokká teszi, delta részecskékké és delta antirészecskékké.

Ezek pedig a primer körből a szekunder körbe és onnan a kéménybe (és onnan a lamantinokba!!!!!!) jutnak, csak ezt nem teszik közhírré.

A szimmetriatörés a fizikában mindössze azt jelenti, hogy kis mértékű fluktuáció hatására egy (szabálytalan állapotú) rendszer két meghatározott (szabályos) állapot egyikét veszi fel (bifurkáció).
Ez egy alapvető fogalom a fizikában, a részecskefizikában meg aztán végképp.

Na most már megnézem, mi az a lamantin.
Egyébként a Föld magjában is maghasadás történik, nem kellene azt is betiltani? Vagy legalább megadóztatni?
Követeljük, hogy a Föld magja azonnal és véglegesen hűljön ki! Késlekedés esetén pedig fizessen kötbért.

Egyébként mi most hiába hagyjuk abba a maghasítást, mert lehet, hogy egy másik időből szivárognak ide a rossz-gonosz delta részecskék. Vigyázni kellene, nehogy a mieink elszivárogjanak.

Fuszenecker_Róbert

"Mert a delta-részecskék az időben fluktuálnak, már mondtam, de a térben is, ezért nagy a tömegük, és ezek a részecskék az atomreaktorban is létrejönnek, mert az atomok hasításakor a többletenergia a virtuális részecskepárokat (ez a kvantumfluktuáció) részecskepárokká teszi, delta részecskékké és delta antirészecskékké."

Ha jól értem, akkor te most a párkeltést akarod elmagyarázni nekem. Namost, egy maghasadás során keletkező energia kb. 170 MeV, aminek a nagy része a keletkező hasadványtermékek kinetikus energiája. Ahhoz, hogy egy delta-antidelta párt kelts, neked egy 2-szer 1232 Mev energiás foton kellene. Van? Nincs. Atomreaktorban nem jön létre delta, ha fejreállsz sem.

(A kvantumfluktuáció tudom mi, a párkeltést szokták úgy szemléltetni, hogy egy virtuális részecske-antirészecske-párnak energiát adsz, akkor valódi lesz belőle. De ahhoz kell ekkora energia.)

Ha valahol véletlenül van egy delta-részecske (részecskegyorsítóban, nagyenergiás kozmikus sugárzásban, stb. ) akkor kb. 5x10^-24 s
alatt elbomlik. Ha fénysebességgel megy, akkor 3x10^8 m-t tesz meg egy s alatt, de csak 5x10^-24 s-a van, az kb. 10-15 m, ennél nem megy messzebbre. Ez egy atommag mérete. Szóval, delta egyrészt nincs a reaktorban, másrészt, ahol van (részecskegyorsítóban), onnan nem megy sehova. A lamantinba sem, hacsak nem benne keletkezik, mert éppen telibekapja egy nagyenergiás kozmikus részecske, ami egy távoli szupernóvából jött. Tilcsák be a szupernóvát!

A fizikában szimmetriasértés van, nem törés, a részecskefizikában is van ilyen, és tényleg alapvető fogalom. A gyenge és elektromágneses kölcsönhatások egyesített elméletében így válik szét a két elmélet. De pont azt magyaráztam neked, hogy ez egész más energiatartományban van, mint a magfizika, így a reaktorokhoz semmi köze. Meg a lamantinokhoz sem.

Nagyságrendekkel nagyobb annak az esélye, hogy a lamantinok attól halnak ki, hogy halálra röhögik magukat a szövegeden, mint hogy az atomreaktorok miatt. (Valószínűleg a hajózás, a fosszilis energiahordozók használata, meg sok egyéb kémiai szennyezés tényleg árt nekik. Esetleg azzal kellene foglalkozni, ha tényleg védeni akarod a környezetet. Ha csak az olajcégek malmára akarod hajtani a vizet, akkor nyugodtan lehet az atomenergiát fikázni fogalmatlanul. De azt vedd figyelembe, hogy az emberiség igényeinek se te, se a lamantinok nem tudnak keresztbefeküdni, energia ehhez pedig valahonnan kell.)

Te olyan feszült, merev ember vagy, javaslok egy masszázst, sőt, egy japán masszázst (http://www.japanmassage.hu/masszazstechnikak/), amiket mondanak a masszázsról meg az energiákról az kamu (és nem csak ők beszélnek hülyeségeket ;-)), de a lányok igaziak ;-)

És olvasgass hozzá: http://plato.stanford.edu/entries/symmetry-breaking/ (hogy ne kelljen neked is hülyeségeket beszélned ;-))

Uhh. Ezzel csak az a baj, hogy a Greenpéztől linkelni még durvább, mint a pcfórumról.

Szerintem a greenpeace egy erőszak PR szervezet. PR-ral húz ki pénzt a megvádolt zsebekből, zsarolással. Sok lúzer aktivista pedig ingyen támogatja őket.

Én a legkifejezettebben környezetvédőnek tartom magamat, de annyira, hogy több regényemben is "hitet tettem" a környezetvédelem fontossága mellett.

Afelől sincs semmi kételyem, hogy a "Grínpísz" alapvetően jót akar. A baj az, hogy nem elég céltudatosak, nincs egy határozott, következetesen véghezvitt és követett stratégiájuk, hanem mindenbe belekapnak ész nélkül, hűbelebalázs módjára. Azzal például egyet tudnék érteni, ha a szénerőművek betiltását követelnék, azt mondva, hogy használjanak helyettük mondjuk atomerőműveket. De ők az utóbbiak ellen is tiltakoznak! Márpedig energiát MUSZÁJ valahonnan előteremteni. Gondolom ők sem akarnak a kőzépkorban élni, lemondva minden modern technikáról, ahhoz meg energia kell. De ők még úgy hallottam tiltakoznak a szélerőművek meg az árapályerőművek és a geotermikus energia ellen is, tehát ezeknek SEMMI SEM elég "tiszta" energia! Akkor mi a fenét akarnak végülis?! Egyszerűen nincs olyan átfogó, globális akciótervük, ami mellé az ember őszintén csatlakozhatna. És ez jellemző majdnem minden megmozdulásukra, nemcsak az energiakérdésre. Ráadásul kifejezetten baromságokat fecsegnek sok esetben, mint bocs de most te is az atomerőművek felépítéséről. Amit kivételesen én elég jól értek, mert amikor még gimnazista voltam, édesapám mint gépészmérnök és hegesztő szakmérnök részt vett a paksi atomerőmű építésében, és így elég sok mindenre megtanított vele kapcsolatban. Semmiképp sem állítom hogy profi lennék e téren, de amúgy "laikusként" mondható hogy jól "képben vagyok" ezt illetően. Na most ami a grínpiszes megnyilatkozók egyikét-másikát illeti, a nyilatkozataik alapján ennyire sem értenek a dologhoz amivel foglalkoznak, azaz tudásuk egy műkedvelő laikus szintjét sem éri el. Nem tudományos érvekkel hadakoznak, hanem érzelmi oldalról küzdenek, s az embereket is érzelmi oldalról manipulálják, ami nekem roppant ellenszenves, mert a vallások módszereire emlékeztet. A Grínpisz tulajdonképpen vallást akar csinálni a környezetvédelemről. Az én véleményem pedig az, hogy környezetvédelemre szükség van valóban, nagy szükség, de tudományos, és nem vallási-érzelmi alapról megközelítve. Én úgy látom, hogy bár NÉHA valóban igaza van a grínpisznek NÉMELY ügyekben, de egyáltalán nem mindig, s összességében többet ártanak a fellépésükkel a környezetvédelem ügyének, mintha nem is volnának.

Továbbá, a grínpisz amiatt is veszélyes, mert alapot teremt arra, hogy ezeket a környezetvédelmi ügyeket ki- és felhasználja némely politikus a maga érdekében. Ezek a jóemberek ugyanis rájöttek, hogy sokkal könnyebb valamit betiltani és betiltatni, mint valamit megalkotni, megépíteni! Más sem kell hozzá minthogy jól megijesszék az embereket, aztán fel lehet lépni úgy, mint aki megvédi az emberek tömegeit az épp ártalmasnak és veszélyesnek kikiáltott (megrágalmazott) terméktől/cégtől/találmánytól/létesítménytől/szolgáltatástól/technológiától, s ezzel is sok szavazatot lehet szerezni, mert az emberek nem szeretnek félni! S a félelem nem köthető a politikus nevéhez, mert a félelmet a grínpisz ülteti el az emberekben a propagandájával, erre jön a politikus, s azt mondja hogy ettől megmenti a jónépet, mert majd ő betiltatja azt, s erre a sok megvezetett hülye rászavaz! Ez manapság nagy divat. Nemcsak az erőművek esetében, de ez megy a szemétfeldolgozókkal, az E-betűs élelmiszeradalékokkal, az állítólag agybajt okozó sugárzó mobiltelefonokkal, a szintén sugárzó transzformátorállomásokkal és nagy energiájú távvezetékekkel, a génkezelt növényekkel, meg minden mással is ami most éppen nem jut eszembe. Na most azt én is elismerem, hogy ezen felsorolt dolgok NÉMELYIKÉNEK lehet ESETLEG némi káros hatása is, de meggyőződésem hogy nem annyi, hogy azonnal kompletten be kéne tiltani az egész technológiát. De az ügyek részletes és TUDOMÁNYOS IGÉNYŰ megvitatására általában sor sem kerülhet a létrejött és mesterségesen felfokozott hiszti miatt. Mert minden ilyesmiből politikai kérdést csinálnak, meg népszavazást, pedig szerintem efféle tudományos ügyekben a népszavazás helytelen módszer, mert miért is érjen ugyanannyit a 80 éves Ó Pál parasztbácsi szavazata mondjuk atomerőművek vagy hulladékfeldolgozók vagy génkezelt növények terén, amikor mit sem ért az ilyesmihez, mint a megfelelő, a témát jól ismerő szakemberek véleménye?! De a politikusoknak mindegy, mert a szavazatoknak csak a száma érdekli őket, nem az, hogy kitől származik az a szavazat.

Szóval bár magamat alapvetően környezetvédőnek tartom, de a környezetvédő MOZGALMAK iránt alapvetően gyanakvó vagyok, s nem is vagyok tagja egyetlen ilyennek sem.

-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

"Az Apple szokás szerint ha csak egyetlen dollárcentet is meg tud takarítani akkor inkább tönkrevágja a bolygót és az egészségünket azzal, hogy nem környezetbarát, korszerűtlen energiaforrásokat használnak."

El ne hidd mar ezt a sotetzold demagogiat.

Szerk: "Önzetlenül cselekednek a bolygó, az óceánok és a lamantinok érdekében."

Zsenialis trollkodas, nyertel. :)

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Amióta nem irtják felénk a szúnyogokat. Nem hiszek a greenpeaceban.

Tényleg érdekel a környezetvédelem?
Tegyél érte. Menj, szedd össze a környezetedben a szemetet, ültess fákat, számold fel az illegális szemétlerakókat a hasonló gondolkodásúakkal.
Ha a közvetlen környezetedben megvan, akkor nézz körül a városodban, majd a megyében, azután az országban.
Ha az ország rendben van, tiszta, akkor foglalkozz a hazai energiatermelés környezetvédelmi reformációjával, az ipari- és a mezőgazdasági szennyezéssel, promocionáld a környezettudatosságot, az energialábnyomot, stb.
És ha idehaza végképp nincs mit csinálni na akkor foglalkozz azzal ami külföldön van.
Ha fordítva csinálod mi történik? Amíg megmented a bálnákat, addig idehaza kihal a hóvirág.

De ha csak szájkaratézol róla, akkor meg lehetőleg próbálj itthoni híreket/eseményeket felhozni.

Greenpeaceügyileg meg annyit, hogy mindig addig vannak elöl egy ügyben amíg vagy a felbújtó, vagy a támadott fél megfelelően pénzel. Az, hogy 20-30 ember egy napra kiláncolja magát valahová (pl a havasi gyopárért) meg sok esetben szimpla parasztvakítás, hogy ne felejtsük el a nevüket.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Ilyen blogbejegyzést a magam részéről akkor írok, amikor egy pszichológushallgató ismerősöm műhelymunkának az emberek fórum-reakcióit akarja vizsgálni. Gyanakszom.
:-)

hehehe

én a másik végletet is szeretem, akik azt terjesztik hogy atomkatasztrófa esetén forralt tejet kell inni mert az "megöli" a sugárzást :DDD

No rainbow, no sugar

En a HWSW tolmacsolasaban olvastam a cikket, es hat... senkinek sincs igaza. A Greenpeace csak becsulte a fogyasztast, a teljesen telerakott datacenter fogyasztasa alapjan, de persze ott jelenleg alig van gep, szoval meg a bejelentett 20MW-t se igen hasznaljak el. Ugyanakkor az Apple tenyleg kodosit, mert ok is csak kb.-re tudjak a fogyasztast (amit kiszamlaznak nekik). Az eromu viszont rogton el tudna oszlatni a homalyt, csak ok meg nem akarjak.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal