[Megoldva] laptop lassulhat ha a virtualizacio be van kapcsolva a bios-ban?

Udv,

van egy HP 6910p laptopom. Amikor feltelepitettem ra egy 32 bites operacios rendszert, furge volt. 3 napig nem volt kikapcsolva, majd amikor bekapcsoltam lelassult - a HDD mintha tobbet dolgozott volna a kelletenel es a bootup-nal amikor a servicek toltodtek, nagyon meg volt fogva a rendszer (CPU hasznalat magas volt es a rendszer nem valaszolt).

Elkezdtem kutatni, hogy mi lehet a problema:
- merevlemez r/vezerlo rossz (most vettem, kizarva)
- hibas tap (azt is most vettem, azt is kizarnam, bar 65W-os model van, esetleg 90W-os jobb lenne) - szinten problema h nem tudom egyertelmuen azonositani a modellt
- virtualizacio a bios-ban be van kapcsolva (ezt kikapcsolva gyorsabb lett)

A kerdesem, hogy altalaban ha a 32 bites OS nem tamogatja a virtualizaciot es a virtualizacio a BIOS-ban be van kapcsolva, okozhat e teljesitmeny csokkenest?
A masik kerdesem, hogy a tapot hogy tudom egyertelmuen azonositani es a tapbol a 90W-os nem lenne-e jobb. Ugyan a 65W-os gyari replacement, de a proci a szeria masodik legerosebbje..

A laptopot most kaptam es meg nem tudtam ra megfelelo 64 bites Debian-t vagy Gentoo-t rakni. Igy a 32 bites OS-t mindenki betippelheti (NT 5.1). :)

[UPDATE]

A gep megy remekul. Feltettem a smartmontools-t es az megviccelte a windows-t, BAD_POOL_HEADER exceptiont (BSOD)-t okozott, remove utan minden ment szepen.. En hozza nem merek nyulni szoftveresen a konfiguraciohoz, de meg mindig nincs vezetekes netem feltolni vmi eppkezlab disztrot.

[UPDATE 2]

A gep tobb nap utan kikapcsolva es az elso boot ido siralmas.. Ugyanaz az effekt, latszolag minden rendben. Mi lehet a problema?

[MEGOLDAS]

Tetszoleges HP gepekre HA bootolas soran ra van kotve kulso USB-s HDD, a boot folyamat drasztikusan lelassulhat. Ez HP 6910p-re minimum igaz.

Hozzászólások

- na most amikor kikapcsoltad, vagy visszakapcsoltad, azota lassu? mi fogta a processzort? Milyen service-ek indultak? smartmontools mit mond a HDD-rol?

- a 'most vettem' mire vonatkozik? mer' ha a merevlemezre, attol meg az alaplapi vezerlo lehet tragya, ez a gep legjobb esetben is 3-4 eves. mondjuk a diszk is lehet gyari hibas...

- a tap hibajat kizarhatod, ha akksirol uzemelteted, es kikapcsolod az energiatakarekossagi beallitasokat

Nos, az elso kerdesre a valasz: nem, nem okozhat teljesitmenycsokkenest

Masodik kerdesre a valasz: ha fel tudja tolteni az akkut menet kozben a tap, akkor jo hozza, ennyi. A nagyobbik tap a dokkolohoz valo.

Jelenleg egy ugyanilyenrol irok, most epp tesztelesi celokkal 64 bites debianrol (wheezy, USB diszkrol), valamint van rajta egy 32 bites Debian is. Nem egy kulonosebben jo konstrukcio amugy a gep, sok hibasat kellett az itteni beszerzesnek javittatni, koztuk pl. ezt is, tobbszor is.

Egyébként én ha 65W-os tápról próbálom indítani a laptopom, amihez gyárilag 90W-os volt, akkor bekapcsolásnál szépen kiírja, hogy kicsi neki a töltő, és visszaveszi a processzor és a videokártya frekvenciákat is. Javaslom, nézd meg, hogy a tied nem csinál-e ilyet.

A winen minden egyes boot egyre lassabb.
Próbáld ki pl XP-vel:
- szűz XP install szűz partícióra
- XP bebootol pillanatok alatt, belépsz, reboot
- XP bebootol lassabban, belépsz, reboot
- XP még lassabb, belépsz, reboot
- stb.
Van egy mókás feature-je ezeknek, hogy minden boot során naplózza a teljesítmény és megpróbálja optimalizálni a következő bootot, hogy több párhuzamosítás legyen, hamarabb végezzen. Csakhogy ez a feature nem működik. Kíváncsi vagyok, ki tesztelte az M$-nél, és milyen vason...

Probald ki, hogy lehuzod toltorol es akksirol megy.
Ha akkor gyorsabb akkor a toltovel lesz valami, nekem egyszer megtort a tolto vezeteke, igy sikerult rajonni.

-== If you want peace prepare for waR ==-

Nagyon koszonom mindenkinek a hozzaszolast, a problema orvosolva, mely megtalalhato a nyito forum tema leirasaban.