Helpdesk/support ticket system

Fórumok

Tudtok olyan Helpdesk/support ticket beküldő rendszer ami
Ad1:Ingyenes.
AD2:Windows/Android klienssel bír.
AD3:Linux serverrel bír.Akár openwrt/ddrwrt re hackelhető formában.
Kevés user 10-15 max.
Ad4:A ticket az egyszerű szöveg,esetleg screenshot *.jpg ben.
Előre is kösz válaszokat.

Hozzászólások

Up:Vagy csináljak egy sql szervert és egy sima sql/post jellegű appot?

Rosszul konfiguralva elegge gusztustalan adatbazis-meretet tud felvenni.
Emellett legalabb lassu is.
Tulmeretes mail, illetve base64 string a mailben (nem, nem attachment, hanem user/MUA error) pedig elviszi a PostMasterMailboxot langosert (4 mag userben kimegy 2 oa alatt; megoldas a mailboxban talalhato kerdeses level kitakaritasa kezzel). Persze ezt is strace -vel tudod csak kinyomozni.

Sajnos 3 eve szopunk ezzel a szerencsetlenseggel, s ahogy telik az ido, egyre nehezebb migalni, de meg lezarni sem lehet, mert ebben az esetben nem szabad open/awaiting customer statuszunak lenni.

Osszegezve: Nalunk hatalmas siker az OTRS; a fejlesztoivel szivesen megetetnem a jelenlegi adatbazist, pl (by design: mail lementve+attachment kulon, de mindketto adatbazisban, termeszetesen a keresheto mezokkel egy tablaban/adatbazisban; igy legalabb az attachmentes mailek bekerulnek megegyszer).

Megkockaztatom persze, hogy mi nem ertunk hozza.

En nem voltam rest, es megirtam a megirhatatlant: SQLite alapokon mukodik. Mivel nem tul sok ember bokodi parhuzamosan es elsosorban a PostMaster tolja bele az infokat, igy elmegy. En az attachmenteket eddig meg nem talaltam meg a db-ben, de akkor majd jobban fogok keresni.

OTRS 3.x

Viszont, nekem most felmerult egy olyan, hogy szamlazni kene, esetleg. Az OTRS-nek meg lehet mondani ilyet vhogy?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Tudsz nekem segíteni illetve bárki.
Apache2 +MYsql 5.5.1 +webdesk
webhelpdesk képernyő szépen bejön böngészőbe de az istennek nem tudom konfigolni.
"
We're sorry...

An update to the help desk is in progress.
Please come back in a few minutes.

If you are an administrator, you are seeing this message because your IP address is currently blocked from resolving database connection issues. Try connecting to localhost instead, or add your IP address to the list of privileged networks.
"
Helyi böngészőböl nem tudtam beletúrni nem akartam x-et tenni ennek.De maximum holnap rászánom magam.
Postgresql +kombóval se ment.
Lehetséges hibajegyek:nem tud csatlakozni adatbazáshoz.tesztelve mőködik.(Mysql+phpmyadmin tökéletesn megy)
Van whd felhasználó whd adatbázis jogok beállítva.(Select, Insert, Update, Delete, Create, Drop, References, Index, Alter and Lock_Tables privileges)
Weblap él localhost:8081 megy elérem.
/usr/local/webhelpdesk/conf/whd.conf (PRIVILIGED_NETWORKS:*.*.*.* próbáltam 192.*.*.*.* bármi számmal semmi,értem ezalatt hogy amiről próbálom elérni gép ip címe.)
Linux debian 3.1.0-1-486 #1 Sun Dec 11 19:52:34 UTC 2011 i686 GNU/Linux (Ez okozhatja hogy wheezy?)(vmware workstation 8)(natolva,private be se megy,bridgelve )
Előre is köszönöm válaszokat.
Update:Megoldva.192.168.1.* és bridgelt háló kellet neki fix ipvel.Igazából nem tudom miért lett jó.

Köszi szépen utánanézek ezeknek:)Nagyon szépen köszönöm!:)

Megírom php-ban mysql-el, mikorra kell?:)

=> Ubuntu User <=

Mi osticket-et használunk pár hónapja nagy megelégedettséggel. Előtte 5-10 különböző rendszert többen is végignéztünk. Az OTRS még szimpatikus volt, mivel elég nagy tudású, de pont emiatt túl robusztusnak tűnt..

Az osticket elég ligthweight, így könnyen módosítható és integrálható volt a már meglévő rendszereinkbe. Pl: A tudásbázisunkat is ebben tartjuk és szerkesztjük, ami nem volt benne gyárilag, de egyszerűen belekalapáltuk.

Kar, hogy a dokumentacioja kisse verszegeny. Plusz, nekem kicsit fura a PHP es a Perl keverese. Vagy ez, vagy az.

A KB-n en is gondolkodok, de azt valszinu valami masban fogjuk megvalositani, es csak hozzaintegraljuk az OTRS-hez.

Nekem amugy az tetszett benne, hogy majdnem standard SOAP szervizt ajanl ki, ugyhogy lehet vele rendesen garazdalkodni. Plusz, eleg egyszeru az API f elulet, ha valami nincs kinn rajta, par perc alatt kipublikalhato. Belul maga az OTRS szepen dokumentalt, tehat egy megfelelo helyen kiadott perldoc reszletes informaciokat nyujt a rendszerrol.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Ismerem a JIRA-t, ugyfeleknek nem adhato ki, mint a ceggel valo egyetlen kapcsolatfelveteli lehetoseg. Nehezkes a mukodese, nem is olyan jol atlathato egy kepzetlenebb ember szamara. Ha be is rakja az ember, rengeteget kell belefejleszteni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nem láttam feltételként, hogy végfelhasználóknak is használnia kellene... végfelhasználónak kell adnia egy hibaleírást (akár email-ben), aztán a HD majd kiválogatja, hogy mi a hiba, létrehozza az issue-t a ticketing rendszerben és továbbdobja a megfelelő embernek...

Ha nem megy az internet, akkor nem én nyitok a szolgáltató rendszerében egy hibajegyet, hanem jelzem a hibát és ők nyitnak belül maguknak egy megfelelőt. Szerintem.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Hi,

Ezzel sajna nekem is allando gondom van frissitesnel. Ugyan ezt eljatsza. Sajna csak tunnelezessel vagy az adott geprol inditott bongeszovel 127.0.0.1-re ment.

Sok sikert.

MiszterX -- http://blog.xorp.hu

Sziasztok! Láttam, hogy itt az OTRS-t is ajánlották páran, mi is mérlegelünk mostanság. Sok nagy cég használja, jókat hallottam róla, elvileg jól paraméterezhető - ami egyben picit hátránya is, hogy csak "részben kész". Viszont ha emellett döntünk, hol tudunk OTRS-ben jártas fejlesztőt/szakembert találni...? Ez a félelmem ezzel kapcsolatban, anno egy másik rendszerrel is úgy jártunk, hogy a software jó volt, csak épp kompetens emberkét nem találtunk hozzá...

Nem annyira bonyolult fejleszteni bele, en peldaul minimalis perl es nulla OTRS eloismeretekkel fogtam es csinaltam egy SQLite adatbazismodult hozza. Viszi... a telepites macera, de mar heggesztem a megfelelo sema generatort hozza. Majd valamikor lesz belole valamifele release is, ha kitalalom, hogy lehet packaget csinalni belole.

Egyebkent ez kell hozza: nemi perl eloismeret, meg egy kis ido. Annyira jol kommentezett a forrasa, hogy siman el lehet navigalni benne, a doksi olvasasaban pedig a perldoc parancs jobarat.

Viszont mielott belevetitek magatokat, feltetlenul nezzetek meg a Kayako-t is.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

En pedig hasznaltam eleget, hogy nemi user oldali segitseget is tudjak adni.

Mondjuk a beuzemelese eleg trivialis - par cront kell beloni, meg egy konfigot gyartani neki. Aki telepitett mar barmilyen weboldal motort, ezzel is el kellene boldoguljon...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Kayako lehet, hogy nem rossz, de par honapnyi hasznalat utan visszakivanom a regi fos hazi ticketing rendszerunk. A kayako a legkevesbe 'staff'-baratabb ticketing rendszer amihez eddig szerencsetlensegem volt.

Ilyen aprosagok, hogy tele van gombokkal a felulet, aminek a 90%-at nem hasznalom. Nem baj, widescreen, vegulis elfer. Cserebe ha egy kommentet irok, akkor a doboz ott van a kommentek aljan, az update gomb meg a kepernyo tetejen. Ticket dashboardon az open in new tabot megprobalja szabotalni, es mindent megtesz, hogy egy tabban maradjak. Es meg sorolhatnam.

Sokat tud a kayako, de a felulete egy nagyon elcseszett dolog.

--
|8]

Nem tudom melyik verzio, nem irja ki a feluleten ahogy latom.

Az teny es valo, hogy sokat tud (bar eleg sokat kellett hozza fejleszteni ahhoz, hogy at tudja venni a regi rendszer helyet), de a felulete nagyon gaz. User oldalrol sokkal jobb, de a staff felulete a hasznalhatatlansagot surolja, imo.

Hogy ne csak a levegobe beszeljek, ime nehany pelda:

* Ticket nezetet lehet testreszabni, de nem tudom allitani az oszlopok szelesseget, o maga meg baromira nem intelligens. Sokat kellett kuzdenem, hogy olyan viewt tudjak osszerakni, ahol a subject nem rovidebb, mint a Ticket ID oszlop, es rajta is van minden szukseges informacio.

* Ticket viewban csak a ticket id es a subject visz a tickethez, a tobbi mezo nem (ellenben highlightol a teljes sor)

* Kozepso gombot lenyulja a bongeszotol, igy ha uj tabban akarok nyitni egy ticketet, akkor jobb klikk + open in new tab. Ez azert gaz, mert nalam a tipikus workflow ugy nez ki, hogy a dashboard pinelve van, hogy mindig lassam, az egyes ticketeket meg kulon tabban szeretnem tarolni.

* Feltoltott fileokat azoknal a hozzaszolasoknal mutatja, amelyeknel feltoltottek. Nincs atfogo "feltoltott fileok" resz. Ez jelentosen nehezebbe teszi megtalalni egy hosszabb jegyben a relevans fileokat. Plane ha regi jegyben keres az ember valamit.

* Ha egy ticketet birizgal az ember, azt tipikusan NEM a lap tetejen teszi. Komment iras, reply: mindketto minimum egy fel kepernyonyi mindenfele cucc alatt van. Ellenben az apro pici "Update" gomb ott van a tetejen. Egyreszt apro, masreszt nem a textbox mellett van, ahol varna az ember.

* Probald meg nem full meretu bongeszoben hasznalni a staff feluletet... <1280 keppont alatt felejtsd el, teljesen szetesik. Nomarmost bent nekem 1920 van, es a bongeszom sokszor csak a felet hasznalja ki. Eszmeletlenul ocsmany igy a felulet, igy ha kayakoznom kell, kihuzom maxra, aztan vissza.

* Default ticket feluleten tobb mint 10 ful van egy sorban, es az alatta levon sorban is majd' egy tucat gomb. Ebbol a kozel ket tucat dologbol en osszesen negyet hasznalok. Ertem en, hogy a tobbi is hasznos tud lenni, de akkor had rejtsem mar el... Az se lenne gond, ha valami ID-ja lenne a widgetnek, mert akkor userstyle-bol elrejtem. De az sincs, illetve ami van, az nem megbizhato.

* KQL & reporting. LOL. Vert izzadtam, mire egy egyszeru reportot osszeraktam (es mint ma kiderult, nem is mukodik, mert ha het kozben van honapvaltas, beszarik). A doksi gyakorlatilag nem letezik, meglevo Kayakos reportok tucatjaibol olloztam ossze, hogy mi kell nekem. (Egyszeru pedig: tudni szeretnem, hogy osszesen mennyi idot konyveltem jegyekre a heten, napi bontasban)

* A sidebart nem talaltam meg, lehet-e teszre szabni. Nem vagyok kivancsi se ratingekre, se workflowra, se arra ki van bejelentkezve, se quick filterre, se semmire. Sot, a sidebar nem is kellene, ha nem nyulna le a kozepso gombot...

* Ticket nezetet sem sikerult igazan testre szabnom. Mutatja a "General" fulon az osszes infot, custom fieldet meg mindent, ami nem erdekel. Fontos, hogy ezek az informaciok elohozhatoak legyenek, van amikor az a jo, hogy by default elol vannak, de amikor pontosan tudom, mirol szol a jegy, akkor a hozzaszolasokat akarom latni. Persze ezt megtehetem a "Comments" fulon, de ott meg nem latom a jegy subjectjet, se a priorityt, meg nehany olyan dolgot ami tenyleg kell. Tok jo lenne, ha ezt is testre lehetne szabni, hogy kevesebb info legyen ott, de azok olyan infok legyenek, amik NEKEM fontosak.

Ezek alapjan en ugy gondolom, hogy ez lehet, hogy felhasznalo barat, a user feluletet nem ismerem. De hogy nem 'staff' barat, az teljesen biztos. A rugalmassaga is csak odaig terjed, hogy amit a keszitok gondoltak, azt meg lehet vele csinalni. Ha egy picit is maskepp gondolkodik az ember, vagy masra van szuksege... hat sok sikert!

--
|8]