Csodák palotája Szegeden

Hosszas cihelődés, közbeszerzés, és egyéb nyavaják után tegnap végre elindult a szegedi Csodák palotája (Agórának is nevezték már) építése. Pontosabban az alapkőletétel csillivilli eseménye volt tegnap.
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/csodak_palotaja_alapko_mar_van_a_n…
Aki nem tudná, röviden: itt fog helyet kapni az 1975 óta kallódó, de igen gondosan kezelt informatikai gyűjtemény.
Ehhez csak egy rövid megjegyzést fűznék.
Pont tegnap beszéltem Bohus Misi bácsival a gyűjtemény egyik alapító tagjával. Kérdeztem, hogy mikor lesz az alapkőletétel. Annyit tudott, hogy már cölöpöznek, de őt nem értesítették az időpontról. Tehát kihagyták Őket a meghívottak listájából (Muszka Dani bácsit is, a másik alapítót). Gondolom hasonló alaposan jártak el a többi érintett intézmény vezetőivel is.

Azért írok valami jót is :-D

1294 m2 az informatikai gyűjtemény területe, ahol kulturált, igényes körülmények között lesznek majd kiállítva a számítógépek egészen a kezdetektől a közelmúltig. Végre központban, elérhető helyen lesz, nem kell a város szélére a dzsumbujba mennie annak, aki szeretné megnézni a múzeumot.(Szó szerint értendő a dzsumbuj, ugyanis a volt orosz laktanya területén található most a gyűjtemény, amit most senki nem gondoz (illetve bizonyos részeit igen).)

Az átadás optimista előjelzés alapján 2012 szeptember, de valószínűbb a 2013 tavasza...

Hozzászólások

Hat akkor majd SFD 2013-on megnezzuk...

Bakker. Én meg a szomszédban tanultam évekig (Jugyu, Gyógyped)a Hattyas soron és nem is tudtam, hogy ott van mellettem egy ilyen múzeum.
Biztos megnéztem volna...