"Zárt forráskódúvá válhat az Android " (???)

Fórumok

"A Businessweek beszámolója szerint a Google véget vet az operációs rendszer magánéletének"

http://www.mobilport.hu/hirek/20110403/zart_forraskoduva_valhat_az_andr…

Hozzászólások

És kidobják a kernelt is belőle ?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Eddig sem volt 'igazi' nyilt forrasu rendszer. Az, hogy nehany release forrasat utolag kozzeteszik, eleg messze all a kozossegi fejlesztes / teljesen nyilt forras ideajatol.

A Honeycomb forrasa meg meg mindig sehol.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

A nyílt forráskód és a szabad fejlesztés nem ugyanaz, ezt el kell fogadnunk. Az már más kérdés, hogy milyen szabad fejlesztéseket használnak fel az Androidnál, aminek a licence megkövetelné a forráskód kiadását. Az pedig megint más kérdés, hogy a forráskód hány százalékát van joga lezárni.

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

Nem mondom, hogy ez egy rossz model (sot), csak annyit, hogy ugy szoktak az Androidrol beszelni, mint a par excellence sikeres open source projekt, egy lapon emlegetik a Linuxszal vagy az OpenOffice-szal, es ez igy nem egeszen igaz.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

March 30, 2011, 11:01PM - A forrás cikk megjelenése...

Az androidportal.hu-n részletesebben is körüljárták hogy ez miért nem igaz. Szerintem már megint néhány félanalfabéta újságíró irogat hülyeségeket, a másik fele meg átveszi. Persze lehet, hogy tévedek.

Egyébként konkrétan elmondta Andy Rubin, hogy a Honeycombot sikerült olyan szinten gányolniuk, hogy nem merik kiadni, mert ciki lenne. Szerintem csak a következő release-t fogják majd kiadni, amikorra a "Tablet UI" és a "Phone UI" képes lesz normálisan egymás mellett élni a forrásban. Aki egyébként már látott közelről Android forrást az ezen egyáltalán nem lepődik meg, tekintve hogy a Window Manager (phone és egyéb policyk) rész finoman szólva is kihívásokkal küszködik kidolgozottság terén.

Nyilvánvaló, hogy mivel szorított az idő (iPad 1, 2, 3), kisbaltával estek neki annak a résznek, hogy legyen egy működő verziójuk.

Az anti-fragmentation törekvéseknek meg csak örülni lehet.

Akkor miről beszélünk?

Üdv,
Gergely