htc desire hd vs. samsung galaxy s vs. samsung galaxy ace, melyiket?

Üdv,
eljött a pillanat, hogy beszerezzek egyet a címben említett kütyük közül.
Érdekelne ki melyiket javasolná és miért?

Hozzászólások

Ez gondolom a felhasznalastol fugg:)

Ha jol tudom, 3 kulonbozo kategoriabol vettel peldakat.

tompos

nekem anno azt mondták "S" betűs telefont ne vegyek :)

nézegetem a teszteket, a samsung galaxy s-nél a grafikus rendszer nagyságrendekkel többet tud a teszteredmények szerint mint a htc-nél, ill. az arm cortex-re is jobb eredményeket mutatnak mint a snapdragonra, szóval nem tudom...igazság szerint mind a kettő szimpatikus. Samsung volt mar a kezemben, de az asszem vmi régebbi és kisebb teljesítményű cucc volt, annak a wifi-vel volt vmi baja. WPA kulcsos AP-khoz nem tudott csatlakozni, persze mondom ez már régi történet.

nekem volt egyszerre a kezemben tab meg galaxy s, a tabnak sokkal jobbak az antennái. Másképp fogalmazva: a galaxy s gyengécske wifijével kapcsolatos félelmek alaposak:) nem azt mondom, hogy használhatatlan, de lehetne jobb.

A gps-sel nekem nem volt bajom, nem egy kapkodó idegbeteg, de azért beáll az s-ben is meg a tabban is.

namost pl. az se lenne egy rossz dolog ha pl. excel,word,ppoint, dokumentumokat meg lehetne nyitni vele, akár szerkesztésre. Egyáltalán van ezekre ilyen alkalmazás?

GalaxyS, no contest. Nem rossz cucc a DesireHD, de a kepernyoje nem egy kategoria (es meg akkora is mint egy pingponguto, de az mondjuk izles kerdese)

Samsungot semmi esetre sem vennék még egyszer. A HW-el nincs semmi baj, de tele van buggal és csak úgy sz*rják a telefonokat, mint anno a Nokia. Javítás meg sehol. 7 hónapos a termék ciklus még a "csúcs" modelleknél is. Az S-re is kijött a 2.2 aztán szeva. Ha 2.3-at akarsz, majd karira kérj egy S2-t. HTC-m még nem volt, de ez volt az első és utolsó Samsungom az tuti.

szerk.: szerintem a Samsung nem egészen fogta, hogy mire is való az Android.

ezért célszerű a Google változatát megvenni, a Nexus S típust.
arra még sok éven át mindig időben ki fog jönni az aktuális frissítés.

a GalaxyS/NexusS hdmi kimenetét próbálta már valaki? sajnos nem közvetlenül került hdmi a telefonra, hanem egy usb adapteren keresztül van hdmi.

Az android eggyik szepsege, hogy nem vagy a gyartohoz kotve ha szoftvert akarsz a telefonodra. neten fent van kb. egy tucat fajta kulonbozo android verzio, es ha eggyik sem tetszik, kb. 15p alatt csomagolsz magadnak a sajat izlesednek megfelelo verziot, azzala kernellel ami neked kell, azokkal az appokal, etc.
Es ha meggondolod magad, egy mozdulattal ismet gyari allapotba hozod. (Sot, egy multi-boot sem egy nagy ordongosseg)
Szerintem elmultak azok az idok amikor a gyari szoftver nagy szerepet jatszott egy smartphone vasarlasban. IMHO a legfontosabb hogy az alap parameterek megfeleljenek (cpu, ram) es utanna meg vedd meg a legjobb display-u telefont ami tudsz, mert az a kulcs hw. igazabol.

(Es ha ezektol most valaki megijedne, nem linux uber-hacker kell legyel, mindenre vannak 1-klick toolok. Egyszer ra kell szanni egy hetveget hogy utanaolvass, kiprobalj par dolgot. Elrontani a telefon pedig szinte a lehetetlennel hataros, szinte minden problemabol vissza lehet hozni (talan ha egy rosz radio firmwaret flashelsz ra, de az azert mar eleg extrem))

Nekem amúgy csak egy 5700-esem van, de ebben teljesen igazad van. Veszek 100+ ezer ftért egy telefont és akár írhatok rá egy vadi új oprendszert is. Bár az igaz, hogy bizonyos alkatrészekhez csak bináris driver van, ami vagy működik az újabb kernellel vagy nem. A neten terjengenek mindenféle ki tudja milyen forrásból származó úgy-ahogy működő modok, de egy okostelefonon szerintem több olyan dolog van vagy fordul meg rajta, ami miatt ez számomra nem lehet opció. Szerintem elvárható lenne, hogy egy termékkel ezzel az foglalkozzon aki gyártotta, ergo ért(eni kellene) hozzá. Ez az egy dolog ami miatt azt mondom, hogy az Alma politikája messze jobb. Kihoz évente egy max két hw két-három évig foltozza a swt utána ejti. Ennyi idő alatt kb. elkopik/elavul a telefon is senki nem sír utána. Nem érzem szükségét évi 30 kb. csak színben különböző telefonnak.

Ezekben reszben igazad van. De ez a hup, es nem a hwsw :-)
Szerintem az emberek nagyresze aki itt fordul meg, az a hasonlo "gadget" kategoriaba tartozo cuccokat nem elsosorban a technikai/penzugyi racionalitas alapjan valaszt (mert azert legyunk oszintek, szerinted a smartphone tulajok hany %-nak eri meg konkretan 100e Ft-ert venni egy ilyet), hanem legalabb annyira jatekszernek veszi, es elfogadja hogy elkolt egy csomo penzt, belefektet egy csomo idot a hackelesbe, es kozben jol szorakozik.
Ha pedig igy nezed, a gyari sw tamogatas nem egy tul fontos szempont.

Ha csak átlagos dolgokra kell, akkor elég az Ace. Böngészgetni, levelezni, hagyományos okostelefon dolgok. Akku kb. 2 nap.
Ha power-user vagy, akkor kell neked a teljesítmény, navigálni, játszani, stb, ebben az esetben Galaxy S. Akku kb. 1 nap.
Ha szeretnél egy ordas nagy kijelzőt, akkor meg DesireHD. Akku kb. fél nap.

na, meglett a befutó, Samsung Galaxy S GT-i9000.

Jelentem, rootolva, 2.3.2 gingerbread felrakva, szolgáltató és kártyafüggetlenítve, sysctl + spedmod patchelve, full magyarítva, hasít mint az állat :), ha valakit érdekel tudok segíteni, hogyan kell rootolni ill. a legújabb androidot felrakni meg egyebek. Abban is tudok segíteni, hogy ha esetleg vki tönkre vágja sw matatással, hogyan lehet életre kelteni.

Van hozzá mindenféle jóság amivel ezeket meg lehet oldani, szívesen megosztom bárkivel.

Kell hozzá amúgy net vagy bármi vagy annak pöccre kellene működnie, ha benyomod neki azt, hogy GPS? Csak azért kérdezem, mert nálam még nem nagyon ment, bár való igaz, hogy olyan mérhetetlen sok időt nem is töltöttem el a probléma diagnosztizálásával és megoldásával. :)

Net-re (egyelőre) csak wifi-n mehet, de ha benyomom neki a GPS-t, akkor csak pörög-forog és semmi. Ja igen, offline navigációs szoftverről beszélek, ezért úgy gondolnám, hogy mindenféle net nélkül is abszolút képesnek kellene lennie a teljes értékű működésre, pikk-pakk. Tesztelni nem tudtam az "elméletem", mert mint fentebb írtam, se wifis nettel, se net nélkül, se lakásban, se szabadban nem talál műhódot (Budapesten). Bár egyszer már láttam működni, akkor jól rápozícionált a térképre, szóval működne ez, de nem jöttem még rá, hogy most mitől makacskodik.

Alap 2.1-update1 firmware.

De ha nálad minden pöpecül futkorászik, akkor lehet érdekelne egy ilyen how-to.

menj el mondjuk 10km-el odébb, ne legyen se wifi, se 3g és mobil hálózat. akkor majd meglátod, hogy mégsem :) speciel a wifi hálózat is működik mint helymeghatározás, google->skyhook. persze ezek egyikének megléte már iszonyat fel tudja gyorsítani az egészet, így már valóban csak pár másodperc a fix lock. a lehető leggyorsabb lock-hoz érdemes lehet még az /etc/gps.conf fájlban átírni az ntp szerver címét hu.pool.ntp.org-ra, mondjuk ha ez nem europe, hanem valami távoli ország/kontinens, az jelentősen visszafoghatja a fix lock-ot. egy ideje ausztrál romot használok (miui-au), abban ugye au.pool.ntp.org volt a cím, iszonyat tetű volt a lock. átírás után pár másodperc, még házon belül is.

szerk.: erről eszembe jutott valami :) anno a telefonom nem picit viccelt meg. az irodába érve azt tapasztaltam, hogy az óra átállítódott, illetve úgy vélte, hogy pekingben vagyok (ha az iroda közelében vagyok, akkor a wifi automatice bekapcsol, locale rulz). ha a wifi-t lelőttem, akkor 1-2 perc után helyreállt, amint a wifi-t bekapcsoltam, 1-2 perc múlva ismét pekingben voltam. pár órába telt, mire rájöttem (google), hogy mindez a wifi-s helyzetmeghatározásnak köszönhető, mivel az azt megelőző napon tettünk be egy új mikrotik routert, aminek a mac címéről úgy vélte a google, hogy az még pekingben van.

na, attol hogy megpockolod a gps ikont meg nem lesz navigacod, offline navigaciora meg kell venni vmi normalis szoftvert pl. sygic aura tokeletesen mukodik, le tudod tolteni a marketbol.

en nem tapasztalok gps problemat, ahogy fent is irtam nekem tokeletesen megy.

2.1-es android az mar jo regi, 2.3.2-t siman fel lehet pakolni + lehet rootolni is par pillanat az egesz.

itt a komplett pakk amivel tudsz frissiteni ill. rootolni:

http://sgs.ecnet.hu/

recept:
1. letoltesz mindent a fenti url-rol
2. mindent de tenyleg mindent lementesz a telefonodrol!!!! ( backupeverything.apk )
3. android beallitasainal /programok/fejlesztes/usb-hibakereses bekapcsolasa!!
4. telefont kikapcsolod
5. sim kartyat kiveszed
6. elinditod az odin-t a pc-den
- PDA-hoz betallozod ezt a fajlt: CODE_I9000XWJV1_CL31216_REV03_user_mid_noship.tar.md5
- PHONE-hoz betallozod ezt a fajlt: MODEM_I9000XXJVE.tar.md5
- CSC-hez betallozod ezt a fajlt: GT-I9000-MULTI-CSC-OXXJV1.tar.md5
7. a telefon oldalan talalhato hangero "LEFELE" gombot lenyomva tartod + kozepso HOME gombot lenyomva tartod majd power gombal bekapcsolod ( ekkor download modba kerul a ketyere )
8. radugod az USB kabelt. ( az odin program vmelyik process ablakaban meg fog jelenni egy modem )
9. odin programban raklikkelsz a start gombra es megvarod meg megflasheli a telefont.
10. megvarod meg ujra indul a telefonod
11. usb kabelt lehuzod
12. ha minden fasza es bebootolt akkor kikapcs majd SIM kartyat tedd bele
13. kapcsold be ujra
14. ha nem lenne GSM szolgáltatás ne ijedj meg tarcsazd ezt: *2767*3855# majd vard meg az ujraindulast
15. ha ujraindult es tudsz telefonalni, de nem megy a gprs/edge/hsdpa/3g akkor az APN-t ujra be kell allitanod es menni fog. ( google: APN beallitasok )

CSAK SAJAT FELELOSEGRE ALKALMAZD A LEIRTAKAT!!!!!!!!!!!!!!2.3.2-es lesz a szoftvered ezek utan, rootolast majd kulon leirom.

A LEIRASOM ill. FIRMWARE, SAMSUNG GALAXY S-HEZ ( GT-I9000 ) PASSZOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

u.i.: erdohegr-nek ment a valasz

u.i.v2.0: bocs az ekezetekert

OFF

Sajnos mivel mindehhez valamilyen windows kell, nálam kilőve mind a rootolás, mind ROM csere. Valahol elég "szánalmasnak" tartom, hogy annak ellenére, hogy az android ugye valahol linux alapú, szinte semmilyen linuxos tool sincsen hozzá (most az ilyen képernyőmentéseket, meg hasonlókat felejtsük el), a különböző készülékek rootolásához meg ROM cseréjéhez meg aztán abszolút semmi sincsen. Nem magától a windowstól ódzkodom, hanem attól, hogy egy snassz telefon buzeráláshoz vagy vennem kéne egy valamilyen win-t, vagy warezolnom kéne, ami (ki lehet röhögni) az elveimmel tökéletesen ellentétes.

OFF

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Ezt nagyon szépen megköszönném. Viszont tekintettel arra, hogy az én SGS-em telenoros, először a recovery módot kéne aktiválni, ahhoz meg szerintem mindenképpen SEUS ill. Odin kell.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

az hogy milyen szolgaltotol vetted, lenyegtelen ebbol a szempontbol, es nem kell hozza SEUS ill. KIES sem, linuxon ugye odin sem kell...

adb-vel gyakorlatilag linux alol root jogosultsaggal barmit csinalhatsz a telefonodon, de majd ezt hosszabban kesobb...

addig is google: android + adb + samsung galaxy s + linux , nagyon sok jo leiras van en is ezekbol meritettem nagyjabol :)

recovery mod aktivalasaval kb. semennyire sem leszel elorebb... egyebkent igy kell:

hangero gombot nyomvatartod ( FELFELE IRANYBA ) + HOME nyomvatartod, power gomb be, és mar benne is vagy a recovery ( android bios :) ) menuben, de itt ovatosan garazdalkodjal mert konnyen le lehet nullazni mindent!!!!!!!!!!!!!!!!

HTC-nél nincs gond a Linux-szal/OSX-el. Egyébként sem értem, hogy honnan veszitek, hogy linuxal nem lehet rootolni. Nagyon le vagytok maradva. LEhet nem ártana olvasgatni? Vagy google-t használni.

A-GPS nélkül az összes GPS eszköz lassú. Csinálj egy factory resetet, minden net kapcsolatot kapcsolj ki és csak a GPS menjen. Akkor majd rájössz, hogy hogyan is működik a GPS. A-GPS-el meg alapból 10 sec alatt talál egy hozzávetőleges pozíciót.
_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

Ez tevedes. Win alatt korulmenyesebb az USB driver es instabilabb is, unix/osx alatt sokkal megbizhatobb a dolog. Teglasitani pedig szinte lehetetlen ezeket a telokat, valami uber-durvat kell elkovess (pld. masik modell radio firmware-jet rairni), minden masbol vissza lehet hozni (rossz kernel, megszakadt feltoltes, etc)

Kitalálom. Még soha nem rootoltál telefont linux/osx-en. Vinfoson sokkal nagyobb a hibalehetőség. Egy live cd-vel is egyszerűbb rootolni.
_________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X 10.5.8.

na, attol hogy megpockolod a gps ikont meg nem lesz navigacod, offline navigaciora meg kell venni vmi normalis szoftvert pl. sygic aura tokeletesen mukodik, le tudod tolteni a marketbol.
Ezért írtam, hogy offline navigációs szoftver van rajta és csak pörög-forog az egész, de semmi nem történik. Bekapcsolom a GPS-t, szépen világít, belemászok a szoftverbe és ott meg csak villog a kis radar, hogy ő bizony kitartóan keresi a műhódokat, de egy jó hosszú idő (>10perc) után sem lát egyet sem.

Kösz a leírást, lementettem mindent, megpróbálom majd végrehajtani. Ha mégsem sikerülne, akkor ugyanitt téglásított telefon eladó. :D

Az az ADB Windows 1.0.26 mire jó? Bár ha jól olvasom, akkor parancssorból lehet bizgerálni a telefont, azt hiszem arra egyelőre nem lesz szükségem. Bőven jó egy firmware upgrade.
A CF root + busybox.tar lenne a rootolásra megfelelő célszerszám?

Kártyafüggetlen telóra is felmászik vagy ez irreleváns infó? :)

"Kártyafüggetlen telóra is felmászik vagy ez irreleváns infó? :)"

- igen felmaszik

"Az az ADB Windows 1.0.26 mire jó?"

- ehhez kell: CF root + busybox.tar

"A CF root + busybox.tar lenne a rootolásra megfelelő célszerszám?"

- rootolashoz kell de nem ez a celszerszam, a celszerszam az ADB, ezt tolod at az ADB-vel a rootolashoz

sygic aura 7 nap után 35 euro, kb. 270 MB-ot letölt először (nem a térképtől függ) aztán indul csak el.

Itt kell háromfelé szét választani a dolgot.
1. GPS
2. GPS, tracking
3. GPS, navigátor

1.: A google maps-on wifi-n végiglátogatod a tervezett helyszíneket/útvonalat (az összes neked szükséges nagyításban) aztán offline működik. Ha nem voltál figyelmes a tervezésnél, akkor lemész a térképről.

Az én régi MyWay-es PNA-m (Aligánál még nincs nála körforgalom, meg 710-es út) néha jobb döntéseket hoz, mint az iGO8, pedig itt van gyors, rövid gazdaságos és könnyített.

Kíváncsi vagyok tomtom-ra az Aurával
Succesfully installed...
downloader...
hungary térkép 32 MB...
totál download 273 MB...
download speed: 3-17 kB/s...
Es.time: 1d12h - 4h55m

miközben speedtest: 1707.9 kB/s download / 170.9 kB/s upload.

rosszul kezdi :(

szerk.
én is, most tölti Ireland-et, pedig én azt hittem csak Hungary lesz.

...

nem azt töltötte, csak látszott a downloading ablak alatt.

végülis normál esetben mennyi idő alatt töltődik ez le - merthogy:

"WTF?
by Kevin– February 28, 2011
I tried to download maps over WiFi and it's going to take 3 days at a rate of 2KB/s."

további aurafotók: https://market.android.com/details?id=com.sygic.aura

"kártyafüggetlenítve, sysctl + spedmod patchelve, full magyarítva, hasít mint az állat :), ha valakit érdekel tudok segíteni, hogyan kell rootolni ill. a legújabb "

Kis kamuzós ;).... full magyar... "Media scanner running..." ;-)

Amúgy érdekelne a "hup blogod", ha esetleg oda leírod, mit hogy csináltad zöldmezős SGS telefonodon.... hamarosan nekem is lehet hogy lesz ilyenem :-).

Üdv:
Csabka

2.1 alatt volt egy olyan működés, hogy ha a hangerő lefelé gombját nyomogattam, akkor először ugye a hangerő, aztán vibra majd hang nélküli módba váltott. 2.3.2 alatt jelenleg mintha nem így menne. Vagy hangerőből vibra lesz vagy hangerőből hang nélküli mód lesz, de ezt a hármas "átmenetes" működést nem sikerült megtalálnom, már ha egyáltalán van benne ilyen.
Van valakinek tippje, hogy mivel lehet így beállítani?

Nálam egyelőre minden rendben, legalábbis úgy tűnik. Kis szívfájdalmam volt ez a hang - vibra - néma mód, de sikerült meggyógyítani. A GPS és a navi is működni látszik, de majd még nyúzom kicsit. A wifire a 2.1-nél gyorsabban felpattan.

Van pár betű, ami a felületen nem jól jelenik meg, például a rádiónál a "Hangszóró", de ezzel együtt tudok élni. Ennél vadabb dolgokat pedig még nem tapasztaltam. Mondjuk csak pár órája van fent.

Te miket tapasztalsz?

dog lassu, SGS + 2.3.2, de lehet felrakom megint mert vagy 8 fele kernelt alavagtam fel ora alatt :)

most 2.2.1 van fent, probalgatom a voodoo kernelt, 1380MHz-en stabilan hasit a cpu, es a hangja valami fantasztikus lett, viszont ha elalszik a cucc, tobbet nem kel fel csak ha akkis ki/akksi be...

ezt a kernelt probalgatom:

http://kernel.1ug.org/

Nem frissítettem még sehova sem, egyelőre lelkierőt gyűjtök hozzá. Az alap 2.1 alatt nem tudtam, hogy csinál ilyet a hangerő gomb, mivel nem szoktam nyomogatni, widgetből állítom a hangerőt a különböző funkciókhoz.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.