Recall - fotografikus memória funkciót kap a Windows

Satya Nadella arról beszél a fenti videóban, hogy a Windows PC-ken lesz egy Recall nevű fotografikus memória funkció, amely folyamatosan képernyőképeket készít arról, hogy mit csinálunk a számítógépünkkel és ezáltal emlékezni és megérteni fog mindent, amit a számítógépünkön csinálunk. Az AI az adatokat feldolgozza és kereshetővé válik ... egyesek szerint ez úgy hangzik, mint a Black Mirror sorozat egy epizódja (aki nem látta volna ... nem jól) ...

Hozzászólások

Azért lenne pár kérdésem, hogy az esetleges szivárgások esetén felelősséget vállal majd az MS? Pl jelszavak kikerülése esetén?

Szerencsére már a cégnél is lehet Linuxot használni, így megtarthatják majd maguknak, amit Európában szerintem nem fognak engedélyezni.

Opera-Vivaldi embere:

trey @ gépház

Egyéves korára megtanulta :)
 

A "bagolyfőzelék" kifejezés valószínűleg egy szójáték vagy metafora lehet, mivel a baglyok védett madarak és nem alkalmasak fogyasztásra. Ha esetleg egy konkrét ételre vagy receptre gondolsz, aminek hasonló neve van, de más összetevőkből áll, kérem jelezd, és szívesen segítek a recept megkeresésében vagy ötletekkel szolgálok a készítéséhez!

Ha valamilyen konkrét főzelék receptre vagy főzési technikára vagy kíváncsi, szívesen segítek abban is!

De itt mi a use case, konkretan?

Mondjuk eszembe jut, hogy jaj, de jo lenne tudni, mit csinaltam tavaly a gepen, es akkor visszakereshetem a tobb szaz giganyi screenshot kozul, hogy eppen atomraketat epiteni tanitottam a szupertevemet? Hasznosnak tunik! :D

Ohh, nekem rengeteg use-case eszembe jut. Mondjuk egyik sem a felhasználó érdekében van, mi több, nagyrészt éppen ő ellene.

- Rendkívül pontos (és kikerülhetetlen, blokkolhatatlan) reklám célzás. Tekintve, hogy a reklámok már a windowsban alapból is ott vannak... Ráadásul a megrendelő fele bizonyítható, hogy a felhasználó látta is, ami növeli az érte elkérhető pénzt.

- Hatóságok számára end-to-end titkosítást használó üzenetküldő alkalmazásokba betekintés

- Céges gépen távolról ellenőrzés, hogy a dolgozó dolgozik-e. Ahol nagyon akarták ott eddig erre külön tool kellett, ezután csak egy flag bekapcsolása lesz a group policyben. Ráadásul azok a toolok kb annyit tudtak, hogy mozog-e az egér. Ez meg részletes analitikát fog adni, hogy a dolgozó mit milyen gyorsan oldott meg. Plusz remekül célzott reklámokat a munkáltatónak, hogy "ennek az alkalmazottnak a tevékenyégét már x%-ban ki tudná váltani a mi AI-unk"

- Ipari kémkedés akarommondani új piacok azonosítása.

- Más államok hivatalainak működésébe betekintés...

- Állampolgárok pontozása...

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Gondolkodtam erre egy hosszú válaszon pl NSA és FBI jogi helyzetén és lehetőségeinek eltérőségén keresztül megvilágítva, hogy szerintem miért is jelent lényegi különbséget ez a feature...

Aztán eszembejutott egy frappáns összefoglalás:

"A legjobb rejtett hátsóajtó az, amire az van ráírva: Főbejárat"

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

és úgy akarják ezt előadni, hogy nekünk milyen jó lesz ! Egy film jutott eszembe:

"Ha beültetnek egy fekete autóba és azt mondják, hogy elvisznek egy biztonságos helyre, akkor menekülj !!!"

For Whites Only meeting room!

Az semmi, a HUP-on már az időutazás is működik ("5 hozzászólás, 6 új hozzászólás").

Szerkesztve: 2024. 05. 21., k – 14:44

Semmilyen kémkedésre, vagy Oxford Analytics-hez hasonló dologra nem gyanakodnék ezek után...arra meg főleg nem, hogy ettől telik be a c:\ meghajtó. :D

Használok egy recall nevezetű alkalmazást a linuxomon. Beindexel mindent a gépen is pillanatok alatt megtalálok bármit. 

Ez szerintem HOAX. Céges adatok, képernyőn megjelenő érzékeny információk mindenhol vannak, nincs olyan vezető aki hagyná, hogy ez mind menjen bárhova is, miközben a haszna az egésznek minimum kérdéses.

Ohh, azt nyilván a microsoftnál is tudják, hogy a békát lassan kell megfőzni. Először még nyilván opt-in jellegű lesz, de jól eladják a cégeknek, hogy ezzel 1-click ellenőrizni tudják a munkavállalóikat, "optimalizálni" és "analitikázni" a céges folyamatokat. Közben kilobbizzák, hogy ISO meg hasonló compliance dolgok teljesítéséhez muszáj legyen az ilyen szintű ellenőrzése a munkavállalónak. Aztán majd ha szépen rászoktattak mindenkit, akkor majd jöhet a frissítés, ami már alapértelmezetté (de még kikapcsolhatóvá) teszi. Igazából nem is kell továbbmenni kötelezően bekapcsoltra, elég a most megszokott menetrendben a frissítéseknél néha-néha randomly visszaállítani alapértelmezettbe a beállítást, előbb-utóbb a userek csak elfelejtik vagy feladják a kikapcsolgatását.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Kifelejtetted a lényeget: ehhez majd a cégeknek meg kell venniük egy újabb drága licenszt, és a vállalati adatok ugyanúgy a Microsoft felhőjébe mennek majd, csak épp a Ms ad majd neked egy pecsétes papírt, hogy bizisten nem adjuk el az adataidat, és bizisten megfelel minden a GDPR-nek is.

Ez pontosan így működik Androidon a "google asszisztens" esetében, lassan már naponta vagyok kénytelen ellenőrizni, hogy áll a kapcsoló! - (Egyébként meg, az eszközeink mikrofonjainak bekapcsolt állapotára, sokkal inkább érdemes figyelni, mint a screen-ekre, mert az MI leginkább text-ből tanítható, - az "etetését", - a G. videók felhasználásának botrányából tudom, - annál is szöveggé alakítással oldották meg.)

Ismét egy hír ahol jelképesen megveregetem a saját vállamat hogy jó ötlet volt platformot váltani.

Igazából már kb 5 éve kényelmesen el tudom végezni minden dolgomat oprendszertől függetlenül, legyen az ablak, alma vagy pingvin.

Az hogy a windowst mikor engedtem el teljesen: 2021 év eleje környékén jött egy winupdate ami tönkrevágta a wifit a gépen, kábeles lehetőségem nem volt, egy ideig tudtam visszafogni (valamelyik kb leszedése után semmi baja nem volt) de aztán berakták egy kumulatív frissítésbe és fixen elcsesződött. Itt jött picit több mint egy évnyi linux, aztán asztaliról laptopra váltás miatt jelenleg mac 2022 szeptembere óta.

Ha az alma is elkezd ilyen elmeroggyant dolgokat csinálni (nincs kétségem, csak idő kérdése) akkor meg kb instant vissza tudok ugrani pingvinre, párom gépén mint fut és az is fel van konfigolva backup melósnak.

Remélhetőleg mire eljön ez az időszak lesz már air jellegű linuxos laptopból is (passzív, jó bill, jó képernyő, jó tapipad, 10+ óra üzemidő akkor is ha nem csak dísznek van kirakva az asztalra) aztán remélhetőleg jó pár évre előre nyugi lesz.

Total recall
 

Egyébként egy ilyen szemüvegen már gondolkodtam, hogy jó lenne....vissza tudnám keresni "hova is raktam a kocsi kulcsot? Tegnap délben még megvolt...." Vagy "biztos, hogy jó sorrendben epítettem be a xy alkatrészt két héttel ezelőtt ". Persze adatvédelmi aggályai ennek is lennének bőven....

Szerkesztve: 2024. 05. 22., sze – 11:06

minek ehhez windows mikor a teslad [insert any modern car here] mar most is folyamatosan figyel? :)

2004ben írtam egy saját alkalmazást C-ben win api, ami folyamatosan logolja a megnyitott window caption-ket és a futó prosseket

mai napig fut

sokszor nagyon hasznos, usecase-k:

3 vírust kaptam el így anno, hogy melyik processből jött

5 éve néztem egy filmet / youtube videót de nem találom, csak rágreppeltem

8 éve rendeltem vmit vhonnan, kéne megint de nem találom, grep

hány száz órát játszottam ezzel azzal, szerencsére már nem

stb

Szerkesztve: 2024. 05. 22., sze – 16:51

Ezt pont tettem is be hajbazernek a topikjába tegnap előtt, mivel sose hiszi, hogy merre tart a Windows. Nagyon fasza lesz ez, rendszeresen screenshot készül a kedves user képernyőjéről, persze a vezér hangúlyozza, hogy csak lokálisan fog tárolódni, meg feldolgozásra kerülni, de mind tudtuk, hogy ez szöveg, x idő után jön majd egy nagy évszakos update, ami elintézi, hogy a MS is kapjon példányt ezekből, és ha ki is derül, akkor meg mosdani fognak, hogy izé, csak anonim, nem használják fel, csak AI-t tanítanak be vele, hogy még jobb legyen a felhasználói élmény, ergó beleveszik a telemetriába.

Nem is értem ezt a feature-t, ki nem emlékszik, hogy mi van a desktopján, miért kellene ehhez screenshot meg AI?

Ráadásul most volt egy újabb botrány, hogy reklámokkal tették tele a Windowst, még a Start Menüt is, meg a legújabb update-tel jön a kötelező titkosítás, ami TPM-hez lesz kötve, annak is használnia kell, aki nem akarja, és ha nem vigyáz, kizárja magát az adataiból. Találóan jegyezte meg valaki ezzel kapcsolatban a YouTube-on, hogy „The evolution of Windows: useful -> spyware -> adware -> ransomware”.

Az a baj, hog ezt hiába is jelzi előre az ember, sok user bele van szorulva a Windowsba, és mindegy, hogy hány ilyen pofont adnak neki, nem tanul egyikből sem. A Linuxra meg megy a fujjogásuk, hogy szar, mert nem úgy működik, mint a Windows, nincs C:, D:, stb. meghajtó, nincs .exe/.dll fájl, nem lehet kétes .exe/.msi telepítőket random, szutyok weboldalakról töltögetni, nem lehet rajta jóízűen vírusirtózni, tűzfalazni, CCleanerezni, át vannak cserélve a perjelek az elérési utakban, nincs registry, nincs ASIO, nincs semmi Windows specifikus, meg nekik kell a Photoshop, Lightroom, Premier Pro, Indesign, Audition, AutoCAD, ArchiCAD, stb., amit el is hiszek egyes felhasználóknál, de nem mindenkinél. Ezek csak racionalizáló kifogások, már csak ezzel tudnak jönni, régen a játékok voltak a mantra, de azok néhány anti-cheates esetet kivéve már el vannak intézve a Proton/DXVK párossal. így valami mással kell racionalizálni. Az MS Office esete ugyanez, teljesen jó lenne a LibreOffice, az a titka, hogy a saját formátumaival kell használni, és a felhasználói tábornak át kell állni rá, ha mindenki, vagy legalábbis a többség azt használja, akkor az lesz a sztenderd formátum és kész. Ez csak a felhasználókon múlna.

Aztán van a reménykedő réteg, aki abban bízik, hogy majd a Win12, vagy ha majd az nem lesz jobb, akkor a Win13, vagy n+3 jobb lesz, de nem veszik észre, hogy nem lesz, csak egyre rosszabb. Csak a felesleges reményt éltetik, hitegetik magukat, meg abban a hitben élnek, hogy addig majd végtelenségig kihúzzák XP-n, Win7-en, mert az majd örökké használható lesz, sose avul el.

Meg jönnek azzal, hogy nem fogják a Linuxot megtanulni, mert értelmetlen bele időt fektetni, mert kicsi a részesedése, de mikor megérteti velük az ember, hogy ezt a munkát igazából nem a Linuxba, hanem egy univerzálisabb unixlike ökoszisztémába meg javarészt multiplatformos szoftverekbe teszik, ami a MS-on kívül globális IT sztenderd mindenfajta eszközön, ami nem desktop PC, teljesen mindegy, hogy mobil, beágyazott eszköz, szerver, szuperszámítógép, Apple, Google Android/ChromeOS, BSD vagy Solaris/Illumos-alapokon megy, akkor meg jönnek azzal a kifogással, hogy ők ezt akkor se tudják megtanulni.

Tényleg elfogadhatatlan kifogások ezek, a YouTube-n pl. már fent van egy csomó 60-on felüli öregember, aki linuxozik, és itt nem csak a veteránokra gondolok, mint DJWare, rwxrob, Stephen's Machine Room, mert azok rendelkeznek hozzá szakmai háttérrel, múlttal, és beleöregedtek a szakmába, mint Stallman, meg Mad Dog Hall (és Ken Thompson vagy Brian Kernighan), hanem olyan mezei öreg userekről van szó, aki tényleg egyszerű felhasználók, pl. OldTechBloke, Bruce's Eclectic World, de még nők is, Jill Bryant, Andrea Borman, stb.. Nehogy már ők meg tudták tanulni, akkor egy mai, telójába meg technológiába belenőtt hipszternek ez ne menjen.

Régen még esetleg azt is el lehetett fogadni, hogy sok embernek nem volt a windowsos PC-jén kívül más tapasztalata, nem volt nete annyira, be volt szűkülve a látóköre, de azóta már szélessávú nete, és évtizednyi tapasztalta van mindenkinek vagy Mac, vagy iOS, vagy Android, vagy ChromeOS, vagy valami hasonlóval, teljesen mindegy, hogy mobil, táblagép, laptop, router, tévéokosító doboz, filléres ARM/RISC-V SBC, és ott érdekes, meg tudták szokni, hogy nem Windows, az egyből használható, de ahogy PC kerül a képbe, automatiksan bekapcsolnak a reflexek, azon of course csak a Windows a jó, semmi más.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Amikor azt hallom, hogy a Linux milyen szar, meg lehetetlen megtanulni, akkor mindig megkérdezem az illetőt, hogy ugye akkor a fészbúkot sem használod, meg okostelefonod sincs? Csak mert azoknak a használatát is tanulni kell. De bizonyára az okosteló fejlesztők tudnak valami csodát, mert érdekes módon az összes hülye meg tudja tanulni a használatát.

Persze, azért mondom. Más platformokon, akár mobilon, akár játékkonzolokon, okosórán, NAS-on, felhős instance-ön, okostökömtudjamin simán megszokják, hogy nem Windows van fent, hanem valami unixlike rendszer, aminél egész más a felület, .exe fájlok helyett Store-ból vagy repó/csomagkezelővel telepítenek, stb., de mikor a PC jön a képbe, egyből jön a racionalizálgatás, hogy a Windowst szokták meg. Most nem az, hogy nem linuxozik, mert lelke rajta, mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy mit használ, de akkor ha elfogult, akkor vallja be, hogy az, meg lusta váltani, ne racionalizálgassa hülyeséggel, meg AutoCAD szlogenekkel, mert nagyon fárasztó tud lenni.

Egyébként hiszek nekik, a legtöbb embert nem érdekli az OS a gépén, lusta lecserélni, nem szívesen hagyja ott a megszokottat, de azt azért észre kéne vegye, ha ezt valaki elkezdi kihasználni, visszaélni vele.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Ha ilyen kurva sok idejük van a programozóknak, akkor inkább azon dolgozzanak, hogy a nyomorult Outlookban rendesen működjön a kereső. Vagy a Windows lokális tartalom kereső és indexelő. Amíg winchester volt a gépekben, minden szabad processzoridő azzal ment el, hogy a lokális meghajtót indexelte. Mást sem lehetett hallani, csak a winyó kattogását. Aztán ha elég ideig magára hagytad, felzabált minden memóriát, és már az egér mozdítására is swappelt. Pont jókor jöttek az SSD-k, hogy ne kelljen hallgatni az állandó kerregést.

szerintem az Outlookban nagyon jól müködik a keresö, csak valamikor át lett állítva és nem csak a keresett szót kell beírni a keresö mezöbe, hanem meg kell adni mit keressen....pl "from: pistike" vagy "from: pistike, subject: buli" és hasonlók. Így is próbáltad már? Biztos van jobb, de a jelenleg 50,8GB-s email archívumomat elég jól kiszolgálja. És fényévekkel jobb a privát használt Thunderbird keresönél...

Én az hittem, hogy ezt eddig is tudta és csinálta, csak annyi a változás, hogy most elérhető lesz szélesebb körben is.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ha így megy tovább, jó ha a felhasználó a gépe erőforrásainak 50%-át tudja arra használni, amire szeretné. Viszont lehet hogy majd csak 10% jut neki és ha nem akar egy tetű lassú számítógépet használni, akkor vehet egy gyorsabb CPU-val és nagyobb háttértárral rendelkező újat.
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!

Még a papíralapú CWI Számítástechnikában jelentek meg rendszeresen cikkek Váncsa Istvántól (aki nem ismerné: író, de eléggé érdeklődő volt számítástechnikai témában), ő fogalmazta meg az egyik cikkben, hogy a azámítógépnek az az ideális működése, ha saját magának ad munkát, a felhasználó arra kell, hogy néha tegyen bele egy nagyobb háttértárat, CPU-t videokártyát :)

Szóval nincs új a nap alatt.

Sajnos sehol nem találtam meg ezeket az írásokat online, pedig néhányat jó lenne újraolvasni, jópofák voltak.

Én is a PC ABC-ből ismerem a fazont. Abban a világban egyébként hozzáértőnek számított, mert ne feledjük, hogy akkor még nem volt mindenkinek gépe, meg nem volt mindenki informatikus, programozó, stb.. Már azzal hozzáértő volt valaki, ha tudta mire való az egér, meg a billentyűzeten Caps Lock, meg hogy mekkora a kapacitása egy kisfloppy-nak.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Ezt meg tudják oldani a céges enterprise endpoint-management szoftverek is. A céges IT felrak vagy 4-féle ilyet a delikvensek gépére (mi a francnak nem elég egy, nem tudom), és ezek egymással harcolva (*) zabálják a CPU-t. Mondjuk a 8 magos Macbook Pro-t még nem tudják annyira leterhelni, hogy érezhetően belassuljon, de a ventilátor úgy pörög, mintha a gép drónnak képzelné magát és fel akarna szállni, az akkumulátoron meg szemmel láthatóan mennek le a %-ok.

(* nem vicc, egy brew install közben mind a 3-4 tool azonnal scannelni akarja, amit a brew éppen rakna fel, viszont mivel a filesystem notify-ra rá vannak ülve, így attól, hogy az egyik scannelő felolvassa file-t, az megtriggereli a másik 3 scannelő service-t is, hogy szintén olvassa fel, és egymást triggerelik a notificationnel. Csoda, hogy végtelen ciklusba nem kerülnek. Én meg csodálkozok, hogy a brew install miért olyan lassú...)

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Felreteve a privacy/security agalyokat ( ami jelentos ) , a szamitogepen toltott idom jelentos reszet el szeretnem felejtenni, nem emlekezni ra.

Meg : hirtelen nyomtam egy screenshoot-ot, 500 kB 70%-os jpg-be. Az 8 GB naponta. Plussz jelentos konstans IO meg CPU hasznalat. What ?

Tipikusan annak a dolognak tunik mint a meme-be, ahol azokat a fejlesztoket akik azt mondtak hogy ez hulyeseg azokat kirugtak az ablakon

Szerintem pont az a lényeg, hogy nem tárolják el az összes screenshot-ot, hanem OCR-ezik, majd elemeztetik valami neurális hálós cuccal, ami csinál egy rövid szöveges leiratot a képernyő tartalmáról. Aztán azt rakják el egy DB-be és abban lehet majd keresni.

Azt mondták a hivatalos bemutatón, hogy 3 hónapra visszamenőleges tárolás kb 25GB helyet fog foglalni, de min. 50GB legyen szabad a gépen, hogy működjön. Nyilván a CPU-t (illetve dedikált NPU-t, ami innentől már kötelező kellék lesz) szét fogja tekerni.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Szerkesztve: 2024. 05. 23., cs – 19:34

úgy nézki ez a faszi, mint  Patrick Stewart akarom mondani Jean-Luc Picard

For Whites Only meeting room!

Ahogy Brodie Robertson vonatkozó videója alá betette, ez a dal a Recall-ról szól.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Szerkesztve: 2024. 05. 25., szo – 13:18

Úgy érzem, hogy a legfontosabbról nem beszél senki. Ezen a szerencsétlen Satnya Nutellán mi a rák ez a cipzáros mackófelső, nem is először látom már ebben. Nem igaz, hogy trillió dolláros globális nagymulti élén nem kap elég fizetést, hogy rendesen felöltöztessék, ezen a szinten már saját szabója kéne, hogy legyen, meg le tudná írni az adójából vagy a marektingköltség keretéből. És ha nem is nyakkendő, meg díszzsebkendő, meg Rolex, ahogy trey-en, de azért valami kulturáltabb ing lehetne rajta, ahogy Ballmeren volt. Persze ha a Surface NPU-n futó AI tervezi rá a göncöket, akkor érthető valahol, de ez kb. Szalacsi szintje.

Mondjuk az Nvidia vezért se értem, az utóbbi 20 évben ugyanabban a fekete bőrszerkóban, bőrdzsekiben és fekete tornadorkóban feszít, mint egy motoros hippi, épp csak szögekkel nincs kiverve neki, úgy néz ki, mint ha a Village People-ből szabadult volna, vagy motoros jakuza lenne.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

mert megtehetik és így vetítik, hogy ök mennyire trendik meg 'egyek' a fejlesztök közül...vagy nem.

De ez álltalános bunkó amerikai trend, hogy már kiállításokon nem kell nyakkendö meg sneakers-ben nyomjuk (mint kiállító)....biztos én vagyok a dinoszaurusz, de én még megtisztelem az ügyfeleimet kiállításon öltönnyel, nyakkendövel és öltönycipövel....

Viszont tuti bekerulnel a hirekbe, ami ingyen reklam. Es onnantol kezdve mindenki aki egy versenytarsatokhoz megy, ha nem tudja harom peldanyos papirral igazolni, hogy a ti megoldasotok nem jo neki, az maris tamadhato azzal, hogy kirekeszto azokkal szemben akik elfogadjak a sajat testkepuket. :-)

Egészen szép dolgokat lehet majd csinálni ezzel a technológiával. Például kihasználva az igen elterjedt BYD jelenséget, ha érzékeny ipari titkokat akarsz szerezni a Nagycég -től, akkor először valahogy kideríted, hogy melyik Kiscég az, aki bedolgozik neki. Aztán a Kiscég kicsit gyengébb védelmű laptopjait, vagy egyenesen a Kiscég független bedolgozóinak saját windowsaira küldesz célzott támadást, ami jóval könnyebb célpont, mint a nagycég agyonbutított, agyonvédett gépei.

Ha bent vagy az adott külsős dolgozó gépén, akkor nincs más dolgot, mint bekapcsolni ezt a funkciót a user tudta nélkül, és utána tökmindegy, hogy a Nagycég hogyan védi a dolgait, például csak RDP és nincs vágólap és nincs file áthúzás, a kiscég embere a munka közben előbb-utóbb beleakad érdekes dolgokba, például egy ADUC -ban az emberek/cégek neveire, vagy egy görgetett excelben, sharepointon ügyféllistára, vagy egy visióban hálózati rajzra, vagy egy program forráskódjára, egy adatbázis sémájára, vagy egy belsős levelet is olvashat, amin szólnak neki, hogy van egy biztonsági rés az egyik szerveren, meg kéne patchelni.

A támadónak még OCR -ezni sem kell, mert ezt megtesz helyette a Recall, egyszerűen csak le kell kérdeznie, hogy na ma érdekeset láttál?

Én, mint egy Nagycég alkalmazottja, elvárom a beszállító partnerektől, hogy ne nyomkodják a Printscreen -t, és ez rögzítve is van a szerződésbe, ez ugye a titoktartás. De most sem én nem bízhatok meg a gépükben, sem ők maguk.

Ezzel a technológiával a MS csak megkönnyíti a támadók dolgát, miközben semmi haszna nincs. Eddig is lehetett keresni file nevére, file dátumára intervallumban, file meta infójára, word szerző, mp3 album tag, kép exif adata, ezek azok amik fontosak. Azért gyűjteni mindent is, mert két éve láttam egy nyaralós weboldalt ahol volt egy jópofa bungaló, - ja, erre való a history.

Az pedig, hogy lesz-ebelőle adatvédelmi incidens, az nem kérdés, elvégre egy olyan világba élünk, ahol az érdekes dolgokra célzottan utaznak, tessék csak megkérdezni a Last Pass -t.

#kémkedés #amerika érdeke #NSA

Katar Airways kezdetekor Airbus repülőket vásárolt (80db), de egy idő után Boeingeket is (kellett) venni.

Snowden anyagokban volt ezzel kapcsolatban valami, hogy Boeing bírtokába került az Airbus ajánlata és szállítási szerződése.

Biztos bedobta nekik valaki a postaládába.

For Whites Only meeting room!

Nem is értem, mi ennek az értelme a kémkedésen kívül. Én is tudom bakker, hogy mit csináltam a gépen.

Úgy hangzik, mint ami kémkedésre lehet jó, és max beépített munkaerő monitorozónak.