Két diák 25 millió dollárnyi ethereumot lopott el másodpercek alatt

Fórumok

Hozzászólások

hat igy kell... :)

azért nem pont így, mert ugye elkapták őket :)

Nézd meg mennyire profik voltak technikailag. És min buknak meg?

1) a keresési előzmények.. nem tudták ezt privát módon csinálni? Jézus ereje.

2) a kriptót se tudták anonimizálni? De hát kriptoszakértők!!! Ez két dolgot jelenthet: 1) balfékek 2) az anonim coinok mégse olyan anonimek mint ahogy hirdetni szeretik őket...

2) a sima blocklancok egyike sem teljesen anonym, azt csak a "hozzaerto" fikazok harsogtak hogy ezert hasznaljak bunozesre. De ahogy a gyakorlat mutatja sok bunozot is elkapnak.

1) gyanus ez a tortenet. egy ilyen ethereum haxos botot csinalni azert nem a scriptkiddie kategoria, tehat kell hozzaertes. es kozben nem hallottak a torrol? :)

ha tippelnem kene ezzel az elozmenyes storyval csak a nagykozonseget etetik a hatosagok, hogy a valos nyomrajutast eltitkoljak...

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Azt lehet tudni, hogy az áldozatok még a feljelentés előtt felvették velük a kapcsolatot, amikor ők maguk rájöttek hogy mi történik és megpróbálták rávenni őket hogy adják vissza amit jogtalanul szereztek. Valszeg már ők maguk beazonosították őket hellyel-közzel és követték a coinok útját. Nekik nyilván megvolt a szakértelmük is. Aztán jött a hatóság és így lett kerek a történet.

De ez az előzményes sztori rész csak a bulvár, hogy a nyomozó nyomatékosítsa hogy mennyire felkészültek az egyetemisták minden eshetőségre.

Mintha nem keresne rá naponta sok millió ember durvább* dolgokra.

Lazán kapcsolódó: https://www.google.com/search?q=if+google+were+a+guy

Most csalódtam, pedig eddig biztos voltam benne, hogy a blockchain jó megoldás :(
(Igaz, azt sosem tudtam, hogy milyen problémára jó megoldás.)

:D Valójában régóta ismert a probléma, már kvázi saját irodalma van. Most inkább csak annyi történt, hogy felfigyelt rá a hatóság is, mert valószínűleg fajsúlyos szereplőket csaptak be vele célzottan és a módszer is kifinomultabb volt a szokásosnál. A MEV-et sokan nem is tekintik hibának, a code-is-law iskola követői szerint a rendszer jellemzője amivel együtt kell élni. A hatóság valószínűleg dislike-olja ezt a véleményt, bár nem kizárt, hogy a MEV kiaknázása nem is lesz a vádpontok között – marad elég a nélkül is, kezdve onnan hogy a kereskedő botokat fals tranzakciókkal félrevezették, a sor végén pedig ott a pénzmosás.

Szerintem a MEV komoly problémája a DeFi-nek, sőt, az egész láncnak.

De nem is másodpercek alatt lopták el. Több évnyi előkészület kellett ahhoz a pár másodperces művelethez.

[Falu.Me]==>[-][][X]