Microsoft SQL Server on Linux publikus előzetes

Címkék

Bejelentés, letöltés, részletes infók itt.

Hozzászólások

Na erre nem fogadtam volna. Elég kényelmes az MSSQL és sokan függenek tőle.
Már csak az Office kell (igaz VBA akkor sem lenne gondolom benne).

Elvileg a különböző windows-os változatokat is megkeverték, a feature set ugyanaz lesz mindenhol, csak a használható memória és CPU fog eltérni a különböző változatok között. Így viszont logikátlan lenne, ha nem lenne Linux-ra is több verzió.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Passz, én ezt olvastam:
"Service Pack 1 makes all SQL Server versions functionally identical. They still have differences in terms of the number of processor cores and amount of RAM they can use, but going forward, that's the only difference between SKUs."
http://arstechnica.com/information-technology/2016/11/microsoft-yes-mic…

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Developer szemszögből lesz ugyanaz a feature set. Tehát pl. In-Memory db és partícionálás lesz mindegyik edition-ben. Ez azért egy eléggé nagy ugrás az eddigiekhez képest.

Viszont üzemeltetés szempontjából nem lesz ugyanaz, pl. az Enterprise az többfajta HA lehetőséget kínál. És persze nyilván a kihasználható CPU és memória méretben vannak még eltérések.

Magyarázkodásnak nem rossz. :)
Én meredeknek éreztem a cikk kijelentését az azonos feature set-ről.
Nem csak azért, mert a mai devopsos világban az üzemeltetés oldali eltérések fontosak a fejlesztéskor.
Azért is, mert bizonyos feature-ök (például a mobil riportok) nagyon is tervezéskor kerülnek elő.
Értem én, hogy OLTP szempontból ugyanazt tudják az egyes kiadások, ami nagy szó, de ez nekem így túl általánosító kijelentés.

Üdv,
Marci

Egy biztonságtechnikai felügyeleti szoftverünkből most jött ki új verzió. A régi Foxpro DBF-et MS SQL-re cserélték a fejlesztők, ki is próbálom, hogy az adatbázist linuxra teszem.

*szerk.: nem vagyok otthon ebben az MS-SQL dolgoban, egyelőre nem sikerül rávennem a programot, hogy a lokális MS-SQL Express helyett egy másik gépen lévő MS-SQL v.Next-et használjon.

Aki nem szeretné újraindítani az sql szerver alatt az oprendszer:)

Back to the basics! Mivel a Win32 eleve, már tervezésétől fogva egy kompatibilitási réteg, amit rendkívül sokféle különböző kernel fölé fel lehet húzni (Marci munkaadója házon belül élt is ezzel a lehetőséggel bőven), ezért a lehetőség adott, és ha megvalósulna, lehetne egy professzionális, és nagyon mélyen integrálható Win-réteg linuxra.

Mondjuk Win32L? :) (Mint a Win32s volt, de ez nem s, mint subset, hanem L, mint Linux...)

Én örülnék neki, szolid árért meg is venném.
RPM van már pult alól? :)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Az /opt/mssql/lib/system.sfp-ben tisztán látszik (ránézésre nem túl bonyi a szerkezete, de gondolom a kicsomagolásáért dádá jár :)) Így legalább meg is van a magyarázat lehet arra, hogy miért több mint 500mb.


CompanyName Microsoft Corporation
FileDescription User-mode Kernel
FileVersion 6.2.9200.22006 (rs1_release.160913-0135)
InternalName NtOsKrnl.dll
LegalCopyright © Microsoft Corporation. All rights reserved.
OriginalFilename NtOsKrnl.dll
ProductName Microsoft® Windows® Operating System

Simán :)
A Windows Subsystem for Linux-on legalábbis azért nem indul el az SQL Server for Linux, mert nincs még rajta /proc/sys/kernel/random/uuid. Ezen viszont van! Ugyan picinykét régi a Linux kernel rajta, szóval ezt-azt backportolni kellhet hozzá, hogy menjen, de: hajrá! :)

Üdv,
Marci

Figyelem!

Ma, 2016.11.17-én, 18:51 és 18:54 között az alábbi új, és még üres könyvtárak jelentek meg a packages.microsoft.com/repos/ alatt:

aplinux-dev
aplinux-prod
aplinux-stage

Ha a dolognak esetleg köze van ahhoz, amit én sejtek, akkor a debian.org-on ezt lehet olvasni aplinux ügyben: https://www.debian.org/misc/children-distros#aplinux
(nincs háttérinfóm, nem megerősített hír, csak egy kicsit nézelődtem...)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"