A Microsoft kiszivárogtatta a Secure Boot-tal védett Windows eszközök "arany kulcsait"

Két biztonsági szakértő MY123 és Slipstream arról blogolt a minap, hogy a Microsoft olyan - ahogy ők nevezik - "arany kulcsokat" (golden keys) szivárogtatott ki, amelyeket Secure Boot-tal védett windowsos eszközök - tabletek, okostelefonok, stb. - feloldásához lehet felhasználni. Ezek a kulcsok felhasználhatók egyebek mellett arra, hogy a Secure Boot-tal védett eszközökre nem a Microsofttól származó operációs rendszereket - Linuxot, Androidot stb. - telepíthessenek a tulajdonosaik. Ami a Microsoft szempontjából a legrosszabb, a szakemberek úgy hiszik, hogy a redmondi cég nem is tudja teljesen helyrehozni a fiaskót.

Részletek itt és itt.

Hozzászólások

(nem tudom mennyire véd valójában a SecureBoot, de...)

"We call all RT 8.1 users to neutralise SecureBoot on their devices. Hundreds of people already unlocked their slates."

Ez most arra kér, hogy önként tegyék az emberek védtelenebbé a gépüket, vagy van valami háttérpolitikai-összeesküvős szál amiről nem tudok?

Most azokról a mérhetetlen kevés tabletről, és egyre inkább eltünő okostelefonokról beszélünk, amelyeket részben ők hagytak magukra (Win RT) részben megutáltak a felhasználók és rituálisan gyújttották fel (cserélték androidra vagy iphone-ra a lumiájukat
) és amúgy sincsen rá kompatibilis android build és olyan kevés kütyüről van szó, hogy nem is lesz, de ha mégis semmi vizet nem fog zavarni?

-[Lenovo y510p SLI]-