Az Oracle Linux guruja a Microsofthoz igazolt

Wim Coekaerts, veterán Linux hacker, az Oracle Linux és virtuális üzletágának egykori rangidős alelnöke immár a Microsoft csapatát erősíti. Coekaerts jól ismert Linux arc. Nevezték már Mr. Linux-nak, része volt az Oracle programozógárdájának Windowsról Linuxra migrálásában és szerepe volt abban, hogy az Oracle Red Hat alapon saját Linux disztribúciót indított.

A Microsoft megerősítette a ZDNet-es Steven J. Vaughan-Nichols-nak, hogy Wim Coekaerts átigazolt hozzájuk:

Wim Coekaerts has joined Microsoft as Corp VP of Open Source in our Enterprise Cloud Group. As we continue to deepen our commitment to open source, Wim will focus on deepening our engagement, contributions and innovation to the open-source community.

Részletek itt.

Hozzászólások

Nem értem miért szopatják magukat, hiszen a Linux TCO-ja "köztudottan" nagyobb. :)

Aha :-D

Egyébként rövid és középtávon simán lehet.
Kevés a linuxos guru, a képzés pont olyan drága és a migráció szintén drága. A közoktatásról (ami a felhasználókat illeti) pedig ne is beszéljünk. Nagyon bután néz egyik-másik a winre is, pedig azon játszik. A "nem win" pedig végképp kiüti a biztosítékot. Erre jók a webes alkalmazások, de azok sem mindenütt használhatók és nincs is mindenre. Ha megírod/megíratod, akkor megint csak drága.

de ez már vesézés tárgya volt párszor...

Azért sikeres a Chromebook mert a Google csinált egy nagyon jó iskolai csomagot webre. Így viszont a Chromebook árban és TCO-ban is verhetetlen. Nem véletlenül tarol a Chromebook az amcsi oktatási szektorban.
Ez máshol is így fog működni. A legtöbb cégnél hiányzik a kompetencia arra, hogy webre költözzön. A Google megcéloz egy területet, készít egy jó webes csomagot, majd nyomulnak az olcsó és karbantartást nem igénylő Chromebookok.

Normális HUP-ot használok!

Minél laikusabb egy felhasználó annál inkább mindegy, hogy milyen operációs rendszer van a gépén.
Mert ha egyik sincs nála berögzülve, akkor mindegy, hogy mivel kezdi.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

As you weigh the costs and risks of Windows and Linux, consider this: More and more independent analysts and leading companies find that Windows Server System outperforms Linux on TCO, reliability, security, and indemnification. Get the facts, and make the decision that's right for your business.


Időgép

Nem látok ellentmondást; ahogy fentebb írtam: biztosan van olyan helyzet, amikor az egyik éri meg jobban, és van, amikor a másik. :)

Egy 10+ évvel ezelőtti felmérés szerint a Windows Server TCO-ja egy adott helyzetben kisebb, mint a Linuxé. Szerintem ez vállalható kijelentés.

Elkezdödtek a "személyügyi felvásárlások" ?

--
robyboy

Kell ember az SQLServer (4Linux) support csapat összerakásához.

Oracle Linux és virtuális üzletágának

Hát, a szememben (kívülről) az Oracle egy windows only cég.

Az meg hogy egy Linuxos csóka a Microsofthoz megy dolgozni:
mindenki kva, csak az ár változó. Ennyi.

Disclaimer: I am not speaking on behalf of my employer, this is my personal opinion

--
zrubi.hu

Teccik, ahogy felbassza a Microsoftgyulolokfanklub tagjainak agyat a Microsoft az uj lepeseivel.

Hát, ha kell a Windowshoz a jó Linux szakember, akkor a Linux tudhat valamit :D