Február végén befejeződik a Debian 6.0 LTS támogatása

Címkék

A Debian Long Term Support (LTS) Team bejelentette, hogy 2016. február 29-én, öt évvel a 2011. február 6-i kiadása után, a Debian 6.0 (kódnevén "squeeze") támogatása befejeződik. A jelzett dátum után megszűnik a biztonsági támogatás, ezért érdemes mielőbb frissíteni.

Az LTS csapat felkészül arra, hogy átvegye a Debian 7 ("wheezy") karbantartását a Security Team-től. Az átvétel 2016. április 26-án történik meg. A Debian 7 szintén LTS támogatást kap, azaz az eredeti kiadásától kezdve öt évig támogatott lesz. Támogatásának vége 2018. májusa.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Bezzeg a jó kis Centos 10 év. A 2007 es 5-ös is még több mint 1 évig jó.

Fedora 23, Thinkpad x220

Nem is baj, 10 év alatt elavul annyira, hogyha kell akkor úgyis újra kell húzni az egészet.
Sok esetben az ember megcsinál egy programot/alkalmazást egy környezetben, és annak kell futnia. Egy dist-upgrade kor elofordulhat, hogy az alkalmazás már nem fog működni.

Nemhiába a szerver oprendszerekre sok sok év támogatás jár.

Fedora 23, Thinkpad x220

Nem életszerü egy szervert "újrahúzni". Se Debian, se CentOS alapokon. Persze kis cégeknél müködhet így is.
Èletszerübb, hogy a régi szerver ugy ahogy van üzemel tovább, támogatás nélkül, esetleg mellé odarak az ember egy újabbat,
majd ma minden oké, lekapcsolja a régit. Mindezt pedig virtualizáltan.

--
robyboy

Ezen mar gondolkoztam sokat. Debianbol van 10+ eve telepitett rendszerem is. Az RHEL/CentOS alapu rendszereket meg ujra kell epiteni idonkent. Ez tobb munka, viszont ha rendesen megcsinalod akkor nem marad benne olyan takolas, amit 10 eve kovetett el valaki es mar senki sem emlekszik ra, viszont biztonsagi problemat okozhat.
Az, hogy mikor melyik a jobb az jo kerdes.

--
http://blog.htmm.hu/

aki akkor lép a következő verzióra amikor lejár a támogatás, az feleannyi időnként frissít mint a támogatás ideje. debiannál ~2,5 évente, centos esetében 5 évente, openbsd évente.

mehet a szavazás, hogy hány évente frissíted a szervereidet az os következő verziójára, aka mennyire lts az az lts és mi való prod környezetbe meg mi nem.

Még 2 üffélnél fut debian6, abból az egyik tuti úgy fog maradni, mert az nem fog kifizetni egy fillért sem, és még vmware server 2.03 van rajta, ami wheezy-n már tuti nem fut.

Újabb Debian-okban van valami gyárilag szállított MAC rendszer? AppArmor-t nem tették bele?