[Frissítve] HUP Veterán Klub (béta)

Címkék

Tesztjelleggel elindult a HUP Veterán Klub (volt: HUP Privát Klub), azaz a HVK. Részletek itt. Szabályok jelenleg kialakítás alatt vannak, így azok a végleges bejelentésig változhatnak.

Hozzászólások

Es en meg emlekszem arra, amikor anonim modon lehetett hozzaszolni... :)
De regen is volt az. Lenyegeben azota van acc-om, amiota nem lehet anonim trollkodni.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez nem a trollkodásról szól. Tualjdonképpen egyelőre nem is tudom, hogy miről. Talán inkább olyasmikről, hogy valaki leírja, hogy "xy egy g**i spammer, figyeljetek" és 3 perc múlva xy ne küldjön egy levelet nekem arról, hogy ő nem egy g**i spammer perrel fenyegetőzve, holott mindenki tudja, hogy az.

A példa természetesen csak légbőlkapott. Ilyen a HPK-ban nem lesz. ;)

--
trey @ gépház

Én pont ezen gondolkodtam, hogy vajon mi ez és mire jó.

Itt vagyok tag, hamarosan 13 éve. Kérhetném a klubtagságot. De ez miért jó nekem? Illetve: jó nekem az?

Ezek szerint te sem tudod, vagy nincs még konkrét elképzelés. OK, ez is egy válasz.

Én nem szoktam olyasmiket írni, amik titkosak lennének és ne láthatná bárki jöttment.

Az szerintem nem jó, ha szakmai kérdésekről a zárt klubban megy a beszélgetés, mert a nem klubtagok is tanulhatnak a nyílt eszmecseréből + google kereséssel rá lehet akadni, ha ugyanaz érdekel később.

Mi marad akkor? Gyakorlatilag kerekasztal, chat, esetleg annyi előnnyel, hogy az ismert trollok, vagy a trollkodás kedvéért frissen regisztráltak nem kapnak hozzáférést? Ez nem rossz.

Tehát akkor érdemes regisztrálnom, ha érdekel a trollmentes nem szakmai kötetlen beszélgetés.

Jól látom kb.?
Lesznek iránymutatások, hogy milyen téma való a klubba és milyen téma való inkább a nyílt fórumra, vagy ez a témaindító kénye-kedve szerint megy majd?

HUP Private Gold Premium Membership Account kell hozzá? :D Mennyibe fog kerülni?
Vajon Gabunak hány accountja lesz oda?

Azt lehet tudni, hogy hány 7 évnél régebbi account van és hogy ez hány százaléka az összesnek?

unix, linux, altalanos halozati dolgok.

Manapsag a fiatalokat ez nemigazan mozgatja. Ami megy az a kutyumania, minel tobb minel ujabb kutyuk legyenek, es rengeteg online account hozza.

Idoben ugyanott vannak, csak teljesen masra forditjak az idejuket.

Szerintem a klasszikus szamitastechnika iranyabol (van egy geped otthon, es azt csiszolgatod) az online szolgaltatasok iranyaba tolodott el az erdeklodes.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Változik a világ. Na és? Engem ez nem zavar.

Bár, mondjuk a gyerek most ír éppen ZH-t a floppy, a ZIP és A-drive, meg a CD felépítéséből, lemezformátumából.

Még, hogy a régi dolgokból nem maradt meg semmi... Dehogynem! Tanítják még 2015-ben is :D

Az más kérdés, hogy én is vakargatom csak a fejem, hogy honnan vegyek elő egy floppy egységet, ha élőben meg akarom neki mutatni...

--
trey @ gépház

Az attól függ, hogy mi az az innen-onnan. :) Természetesen meg kell találni minden témához a hiteles forrást. Persze lehet egy csomó helyen nézelődni és 3th party oldalakról szedni információt, netán szoftvert (lásd Apple Store féle móka), csak nem érdemes. 2015-re már megértük, hogy elég jó hivatalos dokumentációk vannak online elérhető módon terjesztve.

Amikor én Linuxozni kezdtem, a disztibúcióhoz adott dokumentációt olvastam.

Aztán később láttam, hogy ez nem divat, az emberek holt alap kérdéseket is levelezőlistán vagy fórumokban másoktól kérdeztek meg.

Attól, hogy a weben is elérhető nem csak az illető saját helyi meghajtóján, szerintem nem fogják jobban elolvasni.

De fene tudja, lehet, hogy tévedek.

11 éve sokkal kevesebb dolog ment out-of-the box. Manapság már nem gyakori, hogy épp ahhoz az eszközhöz, ami van otthon, nincs driver, de meg lehet piszkálni egy hasonlóét. Szerintem ilyen igazi, megoldandó és megoldható számítástechnikai kérdése ma már ritkábban van egy otthoni felhasználónak, ezek inkább a profikat érintik.

"Vajon miert erdeklodnek egyre kevesebben az ilyen temak utan?"

Miből gondolod, hogy egyre kevesebben érdeklődnek? Abból, hogy egyre kevesebben regisztrálnak, első körben csak arra lehet következtetni, hogy amikor a HUP indult, léteztek már rendszergazdák, arra nehezen, hogy a rendszergazda utánpótlás hogyan alakul.

Pont így vagyok én is ezzel. :) Igaz nekem még a 7 év sincs meg egészen, hiszen hiányzik hozzá még pár hét. :)
Viszont azt elszeretném mondani, hogy én sem vittem túlzásba a hozzászólások számát.
Nagyon sokat tanultam itt, a hozzászólások olvasgatásával is, attól, hogy nem írtam semmit szinte hozzájuk. :D

Minden nap megszoktam nézni az oldalt (hup.hu) :) a hírek miatt is, meg persze a fórum témái miatt is. :)

Szerintem jó lenne a nem-tagok elől elrejteni ezeket a zárt témákat. Engem legalábbis zavarna, ha az orrom elé kerülne a mézesmadzag, aztán kiderülne, hogy az nekem tiltott gyümölcs. Vagy kéne az újabbaknak is bekerülési lehetőség: mondjuk személyes találkozón való részvétel, vagy egyéb nagyobb befektetéssel járó bizonyítása az elköteleződésnek. Mondom ezt 8 éves nemtroll accounttal, szóval várhatóan tag leszek.

De ez tulajdonképpen csak HUP a HUP-on, igaz? Teljesen kötetlen, bármiféle fórumtémák stb. csak nem publikus az adott tagokon kívül? Tényleg igény van ilyesmire? Nekem furcsa, inkább sírom vissza az anonim beszélgetési lehetőségeket.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nagyon értékelném hogy ha - megtekintési jogosultság nélkül - nem jelennéneg meg ezek a témák a fórum blokkban. Nagyon bosszantó állandóan "nincs jogosultságod" üzeneteket kapni...

Mit szeretnél látni egy fórumrészben, ami alig 6 órája indult? Ez egy szívesség azoknak, akik rendszeresen olvassák az oldalt _és_ szeretnének a többi veterán HUP olvasóval privátban beszélgetni. Semmi nincs még ott. Csak rajtuk áll, hogy lesz-e ott valami értelmes vagy sem. Természetesen a HUP szabályok vonatkoznak oda is.

Ráadásul ez egy teszt. Ha nincs semmi értelme, akkor meg fog szűnni vagy egyszerűen csak olyan fórumok sorsára fog jutni, amiért egyesek sokat reklamáltak, elkészítettem, majd sose használta senki sem igazán.

--
trey @ gépház

őszintén kérdezem, gondolom többekben felmerült: van ennek köze pl. a gabucino-féle ökörséggyűjteményhez? hiszen ez az elképzelés megnehezítené bármi ilyesmi elkészítését. bár a jelentkezők személyéből talán megtippelhető a válasz (nem a létrehozás szándékáról beszélek, hanem az érintettek lehetőségéről) - pár nap múlva szerintem látszani fog.

vannak ennek hátulütői is, érthető a tesztüzem :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem nagyon értem a kérdést, mert eddig sem érdekelt nevezett gyűjteménye, ezután sem érdekel. Ha nem emlegeti itt néhány haverja, egy nap után azt sem tudom, hogy létezik. Miért pont most érdekelne, X év után?

Tőlem írhatja élete végéig. Annyi ember firkál az internetre, miért éppen ő zavarna? :)

--
trey @ gépház

Sajnos a konteósok most besírnak, de ...

Kigondoltam? Nem igazán én gondoltam ki. Az ihlet a külföldi Autosport fórum "The Paddock Club" fóruma alapján jött, aholva X post után lehet bekerülni. Ezt ültettem át x évre.

Sajnálom, ha elrontottam bármilyen nagyszabású teóriát ;)

Hogy mások miért akarnak bekerülni? Nem tudom, nem tudok a fejükkel gondolkozni, de gyanítom, hogy az eddig bent levő 150 HUP tag egy többségének fogalma sincs arról, amit írsz.

--
trey @ gépház

A név valószínűleg változik "HUP Veterán Klub"-ra.

--
trey @ gépház

most néztem, hogy 7 év, akkor esetemben kettő jár ? ;-)

> Az első 100 jelentkező már teszteli a szolgáltatást. Ha semmi váratlan hiba sem lép fel, a többi kérés is hamarosan feldolgozásra kerül.

Öööö, mit tesztelnek?

Hogy látják és írhatnak bele?

No rainbow, no sugar

Sziasztok!

Ez így nagyon gáz ha minden értelmes témát ott akartok megbeszélni, nem csak olyanokat ami tényleg zűrös lehet nagy nyilvánosság előtt. Ma pl. ami engem is érdekelt volna semmit nem tudtam megnyitni. Ha így folytatódik akkor klikkesedés szerű dolog lesz és esélye nem lesz annak értelmes infóhoz jutni aki még csak kezdő. Eddig ha valami problémám volt jórészt ide hozott a Google, de ha nem fér hozzá akkor a végén csak elavult nyilvános tartalom lesz.

Igen, ma reggel is két címre rákattintottam, ami érdekesnek tűnt, csak azért, hogy utána azt lássam, nincs hozzá jogom, pedig egyik sem tűnik olyasminek, amiből a frissen érkezetteket ki kéne zárni:

- hup UserExperience fejlesztés
- hup SSL kulcs (vagy https, vagy valami ilyesmi, most már nem látom a címet)

Na jó, jelentkezem, mert ez így frusztráló :-)